Accediu  |  Registreu-vos-hi
"No tot el que se'ns presenta com la història realment ha passat,
i el que realment va succeir en realitat no va succeir de la manera que se'ns presenta..."
Goethe
OPINIó » 28-01-2014  |  CENSURA I LA MANIPULACIó
4975

Cal repetir la Universitat Nova Història a l’estiu del 2014

La Margarida Bisart creu que la Universitat Nova Història és un fet transcendental que obre la porta al pensament d'un eventual estat català lliure.

Margarida Bisart

El 2 de juliol del 2013 vaig rebre un correu electrònic de l'Institut Nova Història que deia:

“Ens plau anunciar-vos que aquest any inaugurem la 1a UNIVERSITAT NOVA HISTÒRIA, que s’escaurà de l’1 al 4 d’agost, a Crespià, Pla de l’Estany.

Es tracta d’un Curs de la falsificació i restauració de la Història de Catalunya, en un entorn on, a més a més d’aprendre història i compartir idees, podrem passar uns dies de descans.

El contingut del curs està organitzat per 10 ponències a càrrec de destacats investigadors de l’Institut Nova Història, com són Jordi Bilbeny, Pep Mayolas, Juanjo Albinyana, Paolo Pellegrino, Enric Guillot, Àlex Sendra, Albert Fortuny, Pep Comajuncosa. A més hi haurà una taula rodona, cinefòrum cada vespre i un concert la nit del dissabte”.

Vaig fer la inscripció amb il·lusió per la iniciativa tan encertada i necessària. Però, en el moment de fer realitat el desig, les circumstàncies me’l van estripar en mil bocins. Haver de renunciar a la proposta em va fer escriure què sentia i pensava. Fa molt que ho guardo i ara em sembla oportú fer-vos-ho arribar.

Suposo que algú pensarà, o dirà, que l’estiu del 2013 a Crespià queda llunyà. En el temps, sí. En la ment, no. El que no queda llunyà és la importància vital de repetir la iniciativa de la 1a Universitat Nova Història.

Cal repetir-la per revitalitzar la història de Catalunya, basada en la veritat ben documentada i en la memòria del poble català. Amb un sol objectiu: vigoritzar la identitat catalana i la projecció internacional de Catalunya com a subjecte històric i polític prestigiós.

S’ha de facilitar, fer visible a la ciutadania la veritat de la nostra història, veritat cercada amb l’estudi rigorós del que ha estat. Una evidència que no la pot negar cap covard ni mentider.

Carles Muñoz Espinalt, patriota, psicòleg i escriptor català conegut, de llarga bibliografia, deixà escrit l’any 1989, al Preludi de la Independència:

“Sovint els covards, per no posar-se en evidència, són els més interessats a silenciar la veu dels coratjosos”.

Encara hi ha molts catalans i nouvinguts desinformats, i d’altres, mal informats. Això genera confusió i por.

Cal neutralitzar els manipuladors professionalitzats, perquè no generin catalans dubitatius i porucs, de caràcter feble i de sentit polític encara més feble, o nul.

Benvolgut Institut Nova Història: amb la vostra iniciativa serà fàcil superar el dubte, la por. L’evidència de la veritat silenciarà els covards i mentiders.

La vostra investigació és d’una potent persistència, aprofundint rigorosament en la nostra història, contrastant i verificant la documentació per trobar la veritat, i fer-la pública.

D’aquesta manera, podrem defensar la nostra nació, els nostres drets i la nostra identitat. És ben certa la dita catalana que diu: “la veritat, l’amor i el fum, sempre surten a la llum”!

Gràcies, Institut Nova Història, equip d’investigadors i d’organització, per l’èxit de la iniciativa, per fer popular la veritat de la nostra història, l’estiu del 2013 a Crespià, al Pla de l’Estany.

Cal repetir la Universitat Nova Història tots els estius que calgui. Caldrà.

Serà benvinguda la vostra crida per a l’estiu del 2014, que serà “d’excel·lent collita” (com la del 2013) per a la història de Catalunya.

Margarida Bisart

Vila de Gràcia



Autor: Margarida Bisart




versió per imprimir

  1. jordi
    28-01-2014 11:10

    No cal dir que estic del tot d'acord amb el que diu l'autora de l'article. El meu comentari, però, és per agrair-li d'haver-me permès de conèixer la dita "La veritat, l'amor i el fum, sempre surten a la llum"! No l'havia sentit a dir mai. Jo sóc de Girona, i la meva mare en deia una d'equivalent: "La veritat sempre va per sobre aigua".

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34993
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
No cal remuntar-nos al segle XV per trobar indicis de manipulació de la història. La Vikipèdia espanyola n'és...[+]
Qui eren els ambaixadors de Ferran el Catòlic a Roma? Pot ser que en el moment de màxima puixança de la Nació,...[+]
Ignasi Catalan començà a sospitar la procedència ibera de les barres en fixar-se que les figures geomètriques...[+]