Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La història és una galeria de quadres en què hi ha pocs originals i moltes còpies."
Charles AIexis de Tocqueville
OPINIó » 23-02-2015  |  CERVANTES FOU MIQUEL DE SERVENT
4778

Èxit de públic a la projecció de l'Enigma Cervantes

La Laura Soler ens fa un petit resum del cinefòrum als Cinemes Girona

Foto: Albert Codinas

Els documentals històrics estan adreçats a tots els públics. Dimarts passat, 10 de febrer, es va poder gaudir als Cinemes Girona de l'“Enigma Cervantes”. És curiós que gran part del públic era gent gran. En aquest documental s’observen diferents hipòtesis i conclusions de la vida del gran escriptor: podria haver escrit el Quixot en català? Coneixem realment com i qui era Cervantes? A quin tipus de públic va dirigit el Quixot? Aquestes i altres preguntes ens les va poder explicar més tard en Jordi Bilbeny, historiador de l’INH, al col·loqui que vàrem fer després del visionat del documental, que és molt recomanable. No és sobrer ni el cinema de no ficció, ni aprofundir, buscar respostes i aprendre de fets i personatges del passat.

Laura Soler



Autor: Laura Soler




versió per imprimir

  1. Yo....
    06-08-2015 13:10

    Jajajaja, ja..jaja.....je.je.....jijiji.....

  2. jose
    12-03-2015 09:19

    A jordi: No entiendo catalán generalmente, pero decir que la bandera de USA está copiada de la de las Baleares, es una temeridad, cuanto menos. Ha omitido que las estrellas americanas de su bandera, provienen de la incorporación de sus estados a República americana.

    La historia de USA nada tiene que ver con la de Mallorca. Los historiadores mas conocidos y fiables, así lo expresan.

    Un saludo.

  3. jordi
    03-03-2015 15:13

    Efectivament, Guerau. Ets erudit com els grans investigadors del INH. La bandera dels Estats Units (s. XVIII) és una còpia de la bandera dels Balears (s. XIX). Es una prova qu'el temps va a l'inreves.

  4. Guerau
    02-03-2015 01:29

    És tan brutal les evidències que hi ha de la manipulació històrica, per allà on cerques hi trobes rastres evidents i evidentsíssims de la particIpació "real" de la Corona catalana en la colonització d'amèrica. Un exemple: El llibre de comptes del transport de l'or d'amèrica a espanya en el període 1492- 1550 es deia; "Cuenta y razón" és una traducció literal del sistema legal i nomenclatura català que existia a les institucions catalanes al segle XVI "Compte i raó" fins i tot emprada a Provença i Occitania amb el mateix nom al segle XVI. Segons els hsitoriadors els documents de transport de l'or de la primera meitat de segle XVI malauradament han desaparegut només queden a partir de 1550 endavant. Em sembla ja un insult a la intel.ligència que els historiadors catalans, valencians i mallorquins de la universitat no s'hi aboquen de ple en aquests afers.

  5. Lluís
    28-02-2015 11:16

    Guerau, t'has d'animar a escriure articles que posin en solfa les teves troballes. Aquí enmig de comentaris queda massa dispers. :)

  6. Guerau
    27-02-2015 21:45

    El bisbe Juan de Quevedo mor a Barcelona, primer bisbe de Santa Maria l'antiga de darien, panamà, que feia un bisbe d'una ciutat americana que diuen que era diocesi de Sevilla el 1513
    http://en.wikipedia.org/wiki/Juan_de_Quevedo

  7. Guerau
    25-02-2015 18:59

    Foli 119, l'autor Vicencio Blasco de lanuza vol saber perquè Alfonso de Gurrea de Aragón era tan principal i famós en el temnps que va viure, i perquè si era tan famós no van explicar a que es devia la seua fama.
    https://books.google.es/books?id=St9FAAAAcAAJ&pg=PA118&lpg=PA118&dq=Candia+d%27Aragon&source=bl&ots=uKhl06A4Fd&sig=SwoqgNWH5eDfoTQZVr6xJOxttU4&hl=es&sa=X&ei=eAruVP7fGcn6Uu6dg4AB&ved=0CDkQ6AEwBA#v=onepage&q=Candia%20d'Aragon&f=false

  8. Pedrito
    25-02-2015 11:10

    És un molt bon film que, com a mínim, t'inocula el virus de la sospita i, com a màxim, et canvia un paradigma literari. Enhorabona als autors!

  9. Francesc
    24-02-2015 14:29

    Només se t'acut dir això, Jordi?

  10. Jordi
    24-02-2015 12:30

    "És curiós que gran part del públic era gent gran."

    El público del INH es principalmente viejecitos que no tienen nada mejor que hacer.

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35162
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Hi ha només una identiat de noms i ordinalitat entre Joan II de Castellà i Joan II de Catalunya? En aquest...[+]
Té alguna relació la sardana i la bruixeria? Com és que els primers textos històrics on s'esmenta aquesta...[+]
Va ser àcrata En Salvat-Papasseit? Va ser autonomista o federalista? Va tenir alguna mena d’ideologia...[+]
No cal remuntar-nos al segle XV per trobar indicis de manipulació de la història. La Vikipèdia espanyola n'és...[+]