Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Què és la història? Una senzilla faula que tots hem acceptat."
Napoleó
NOTICIES » 03-08-2013  |  CENSURA I LA MANIPULACIó
4715

La Universitat Nova Història arrenca amb força a Crespià

La 1a Universitat Nova Història, dirigida pel cap de recerca de l'Institut Nova Història Jordi Bilbeny, està superant totes les expectatives previstes de participació, amb una afluència aproximada d'un centenar i mig de persones provinents de la comarca i d'arreu dels Països Catalans, i amb més d'una seixantena d'alumnes matriculats.

Aquesta primera edició té com a objectiu obrir un nou espai per aprofundir i donar a conèixer de quina manera la història de Catalunya ha estat falsificada i manipulada durant segles. La Universitat Nova Història pretén posar especial èmfasi a promoure la recerca i a convidar tothom, i no únicament els historiadors, a participar de la restauració del nostre passat ocultat.  

L'ocultació de la història de Catalunya és un veritable tema d'Estat, del qual no som prou conscients i que ha tingut conseqüències gravíssimes per al nostre país a tots nivells. Aquest coneixement pertany a la gent d'aquest país i cal recuperar-lo. Aquesta és l'única manera de recuperar també la dignitat.

La codirectora Dolors Marín va agrair durant l'acte de presentació la complicitat amb el municipi i amb l'alcalde Xavier Quer, i va comentar que l'entorn tranquil d'un poble petit com Crespià ha estat ideal per acollir el projecte.

Entre els ponents i participants, a més d'En Jordi Bilbeny i altres investigadors de l'Institut Nova Història, hi ha l'economista i polític Uriel Bertran, l'historiador i diputat Pere Bosch, el membre de l'Associació de Municipis per la Independència Lluís Costabella, l'escriptora Patrícia Gabancho, l'alcalde de Girona Carles Puigdemont, l'exbatlle de Gallifa Jordi Formas, el cap de llista de la CUP a Girona Lluc Salellas, el diputat d'ERC Roger Torrent i el periodista Albert Calls, entre molts altres que participen tant en ponències com en taules rodones.

Avui dissabte a les 12 de la nit, després de la projecció del documental 42º d'En Xevi Mató, es realitzarà un concert obert a tothom amb l'actuació del grup La Bundu Band. Us animem a tots a acostar-vos a Crespià per gaudir-ne.

La Universitat Nova Història es tancarà demà diumenge amb una taula rodona amb el títol "De la raó de la força a la força de la raó".  

IMG_4756 IMG_4795

IMG_4814 IMG_4805

3_ 2_ 1_paolo




versió per imprimir

  1. Pero
    05-08-2015 09:20

    jajajajajajajajajajajaja.

  2. Daniel
    21-08-2013 04:23

    1. Sí, aquests en són l'excepció. Es veu i se sent bé. Em pregunto per què caldrà cercar bé... Que no hem de procurar que estigui tot en un mateix lloc i el màxim d'accessible possible? 2. Per altra banda, Francesc, no parlo referint-me a mi, sinó a tota aquesta altra gent que està a la defensiva. Si els dieu el que dieu i no ho feu a través d'un format que considerin seriós, encara estaran menys disposats a escoltar què es diu i no a qui ho diu. 3. Amb la qüestió de Servent, per què des del 2006 no heu publicat res? Sembla que la família dels Servent són a l'abast i en Bilbeny els coneix bé. Per què no ho ha publicat? D'ençà del 2006 esteu tan atrafegats que no doneu a l'abast? Trobo que aquest assumpte és cabdal i és un molt bon fonament per sostenir la catalanitat de Cervantes. No m'ho explico...

  3. Francesc
    21-08-2013 02:45

    Daniel, hi ha més vídeos del 2006 ençà. Videos, no pel.lícules. Mira els vídeos que es van fer a l'associació Plural-21 a tenor dels dos cicles de conferències. I d'altres que trobaràs per la xarxa. Ara, cal afinar bé la cerca per trobar-los.. Altrament, també hi ha llibres al mercat: sobre en Colom no cal dir-ho, sobre en Llàtzer de Tormos també i.sobre en Cortes també, sobre l'Amèrica catalana també, sobre l'entroncament d'en Colom amb la família reial portuguesa també.Caldria que t'amaressis de tot el que hi ha en aquest web, en els vídeos i en els llibres publicats i que en traguessis les teves pròpies conclusions.

  4. Daniel
    20-08-2013 21:02

    La crítica que se us fa és, en essència, la següent: que afirmeu categòricament tesis que no estan ben fonamentades. Aquesta crítica la comparteixo en part. El problema dels que fan aquesta crítica és que no han entès la manera de funcionar de l'inh. Pel que jo he pogut col·legir-ne, la tasca consisteix a fer paleses les contradiccions entre el relat oficial i les fonts documentals en què se sostenen i introduir una novetat fonamental: Catalunya. Això no s'ha sabut explicar. I crec que es va massa ràpid en exposar els resultats perquè immediatament seran criticats per ser una simple conjectura. Repeteixo que no heu sabut explicar-vos. És tan fàcil com, en cada acte, en cada vídeo, començar per explicar precisament això. No sé què en penseu...

  5. Daniel
    20-08-2013 20:21

    Pere, els vídeos se senten tots fatal. Solucioneu-ho. Jo no puc passar un vídeo amb una qualitat auditiva i visual ínfima a la gent. Dóna molt mala imatge. No és cap crítica personal. Tingueu cura de l'aspecte estètic, si us plau. No us sabeu vendre.

  6. Pere Blavet
    20-08-2013 20:10

    Daniel,

    per exemple podries proposer-te per assistir als actes públics a fer de càmera, segur que faràs una gran tasca i ningú s'atrevirà a fotre a parir la teva feina.

    Veus? No és una cosa que requereixi molta inversió de temps ni qualificació i pots quedar com un heroi!

  7. Pere Blavet
    20-08-2013 20:07

    Hola Daniel,

    i en comptes de fer tantes preguntes/insinuacions, critiques poc constructives i quasi ofensives a nivell personal i donar consells poc útils i bastant pedants...

    ...perquè no els hi escrius un correu privat per oferir-te a ajudar? No cal que siguis historiador ni investigador ni tant sols universitari, segur que hi ha moltes tasques en les que es pot col·laborar i veuràs que ràpidament et passen aquestes ganes de despotricar que tens.

    Seriosament, pensa't-ho, segur que una persona amb el teu esperit crític i constructiu pot aportar molt.

  8. Daniel
    20-08-2013 20:01

    Els vídeos que he vist són penjats des del 2006... Per què no us concentreu tot en una sola tasca?

  9. Francesc
    20-08-2013 19:02

    Daniel, jo també pensava el mateix: en les publicacions. L'Albert ho ha explicat molt bé. Manca de recursos per publicar d'una manera adequada i amb rigor. Aquest és el problema. Cap estafa. La pel.lícula d'en Lleonart ja està rodada. No sé quan sortirà a la llum. Diria que mig any.

  10. albert
    20-08-2013 18:41

    Al DANIEL, i a tots els Daniel's. Teniu raó. Tot el que es mostra des de la investigació de les persones vinculades i amparades per l'INH sembla, d'entrada, bestial (bé, volia dir d'una dimensió quasi desconeguda..). Ara bé, quan sabem que, amb prou feines es cobreix la remuneració d'un terç de jornada a 1 persona, i tota-tota la resta és voluntarisme, podria explicar-se aquesta "feblesa" en publicació i en comunicació. A més a més no hem trobat cap grup editorial suficientment potent com per engegar i ordenar la documentació, i la difusió de llibres. Per exemple, la composició de les diverses hores que hi ha grabades del Lleonard-o, s'estan encara compaginant perquè el "profesional" encarregat ha d'atendre's a la seva vida laboral, només faltaria. Per tant, tot va segons les possibilitats i els recursos humans amb els que comptem (i, els econòmics, són minsos). Si per una banda comptem cada dia més amb professors universitaris malgrat tenir "l'ACADÈMIA" d'esquena, si per una altra banda comptem amb més suport de l'espai polític malgrat tenir la"política" en funció de les majories, si, per una altra banda, el nostre creixement de suport és geomètric, però inferior al que desitgem, doncs...., doncs que els que som, els que sumem, els que intuim i investiguem, cal que, en la mesura del que la vida familiar i laboral ho permet, avancem. A més a més,si comptéssim amb un equip de publicació (marcar objectius/analitzar/sumar col.laboradors/correctors, supervisors, maquetadors, etc etc), segurament no tindríem el problema que es detectin a les publicacions. La voluntat i l'esforç i l'entrega, hi són. Falten els recursos per incrementar el rigor, la qualitat, i la difusió. Com ho fem? Gràcies

  11. Daniel
    20-08-2013 17:14

    Doncs vaja, això per tota resposta, Francesc? Parlo de publicar. No de penjar en un bloc un escrit. "És tanta la informació que no donem a l'abast" em sona a estafa, sincerament. Pel que he pogut veure en vídeos que heu penjat, els paral·lelismes entre els Servent i els Cervantes són impressionants. Llavors perquè no se'n publica res? Això em fa sospitar que tot és un muntatge. Suposo que enteneu el que dic. I em sap molt de greu, perquè no m'ho puc creure, no puc creure en la vostra honestedat intel·lectual. Sobretot després el llibre del Mandado... Per cert, com va el documental sobre Leonardo?

  12. Francesc
    20-08-2013 10:54

    Daniel, tot això que dius surt per la xarxa si es fa bé la cerca. Però moltes coses han de ser passades per escrit, amb notes a peu de pàgina i fotografies. Tot amb el màxim de rigor. És tanta la informació que no donem a l'abast.

  13. Daniel
    18-08-2013 08:45

    Per què no poseu d'urna santa vegada més cura quan graveu les els actes? A la ponència d'en Mayolas que corre pel YouTube el so és espantós. No us importa, o què? I per altra banda voldria saber per quina raó tots aquests treballs no es publiquen. Si, com diu en Bilbeny, de la Celestina, del Quixot, de tota una sèrie d'obres, en podria estar parlant hores i hores, per què no se'n publica res? O és que ho diu com a recurs retòric? Hi ha coses que dieu, o maneres de dir que teniu, que em fan desconfiar profundament de vosaltres. I no només a mi. Com per exemple el "llibre" d'en Mandado... Una enorme decepció. El vaig trobar, i em sap molt de greu dir això, una pallassada, una broma de molt mal gust. Com preteneu que se us prengui seriosament perpetrat aquesta mena de crims?

  14. Llatzer de Tormos
    13-08-2013 19:34

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  15. Consol Vidal
    09-08-2013 20:09

    Bona tarda,estic molt orgullosa que la primera Universitat de la Nova Història s' hagi fet el poble de Crespià,el cual estimo.Totes les conferències ,que vaig poguer assitir,varen ser molt interessants,cuantes coses que no sabia i no se encara de la nostra Història.Enhorabona pel organitzadors en Jordi Bilbeny i la Dolors Marín ,gràcies per aquesta iniciativa, i també a tots els que varen participar aportant excelents treballs. Espero que l'any que ve es poguir tornar repetir. Atentament Consol

  16. Lluís Capellades
    09-08-2013 17:37

    Felicitats per la iniciativa, organització i acollida. Van ser uns dies fantàstics! Ja estic esperant la segona universitat. Segur que els petits inconvenients de la primera seran resolts sense problemes. A més això cada cop anirà a més. Ho podeu tenir per segur!!! Mil gràcies!

  17. MB
    06-08-2013 21:43

    Moltes felicitats per l'èxit que heu tingut! i moltes gràcies per enviar-me la presentació ofimàtica. Se m'han aiguat els ulls d'emoció. Desitjo de tot cor poder gaudir de la 2ª Universitat Nova Història, ja que no he pogut fer-ho amb la primera, en el bonic poble de Crespià, que ha acollit tant bé la vostra iniciativa. Les meves salutacions molt cordials

  18. Bartomeu
    06-08-2013 19:42

    Anit passada, a les vuit del vespre, vaig escoltar la notícia sobre la Universitat per Catalunya Ràdio. Molt ben explicat tot, quant al sentit i els objectius. El millor, evidentment, el tall de veu on en Jordi Bilbeny explicava que ens cal repensar la història. Clar i català. Excel·lent! A poc a poc (són massa segles de mentides imposades), anirem esteranyinant la memòria! Que aquestes jornades siguin un èxit! Una abraçada!

  19. albert
    06-08-2013 10:49

    Tramontana, ¿encara no has entès que al web demanem que hi aporteu algún comentari amb dada interessant, referència, dubte, crítica, etc??? A què ve escriure gratuïtats i provocacions??? Mira que n'hi de webs on pots alliberar les tevés incontinències....

  20. Tramontana
    06-08-2013 10:16

    El pensament català, com la veritat, sempre va rebrotant. Això no ho para ni Deu! Per parar-ho els españols haurien de tornar a implementar la Inquisició i les dictadures militars, com han fet sempre... i es veuen acollonits pq. això a Europa no ho permeten!

  21. Peràn de la Pera
    05-08-2013 23:03

    Bon dia a tots. Jo que durant la meva vida he assistit a molts seminaris m’he quedat bocabadat amb la qualitat de les ponències, el rigor dels treballs, la gran tasca que es desprèn d'aquestes i la gran capacitat intel·lectual dels ponents. De Jordi Bilbeny ho esperava, però la ponència de l’Àlex Sendra ha sigut impressionant com també la de Manel Capdevila, l’Enric Guillot, Pep Mayolas, l’Albert Fortuny... etc. Ara que com som a la terra d’en Pep Guardiola no ens hi hauria d’estranyar que l’INH sigui ple de " PEPS ". Felicitats han sigut quatre dies Magistrals. Dolors un deu per a tu també.

  22. Ari del Perellò
    04-08-2013 21:41

    Moltes gràcies !! Ha sigut un plaer poder participar a la primera Universitat de la Nova Història !!*!! Som i serem !!

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35163
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Jordi Bilbeny investiga les arrels catalanes del descobridor del nou continent en El dit de Colom, un treball en...[+]
Viu o mort al 1484? Aquest punt bloqueja molts investigadors, però En Jordi Bilbeny et dóna la clau per passar...[+]
La cançó d'El Noi de la mare es canta a l'Argentina en castellà, seguint una traducció de l'original...[+]
Sabies que la dona del gran compositor rus Seguei Prokófiev va ser la catalana Carolina Codina? En Bartomeu...[+]