Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La llengua i la història són el botí més preuat a l'hora de sotmetre un poble"
Àngel Guimerà
NOTICIES » 02-07-2014  |  LLEONARD I LA CORONA CATALANA
42877

Propera estrena del documental 'Desmuntant Leonardo'

El divendres 11 de juliol a les 8 del vespre s'estrenarà als CINEMES GIRONA de Barcelona el documental "DESMUNTANT LEONARDO" produït per Pilar Montoliu amb la participació de l'Institut Nova Història. Un documental que ha estat possible gràcies a una campanya de micromecenatge.

Feu clic per ampliar

Qui era Leonardo da Vinci?

Podem creure que el major geni del Renaixement, que va dominar totes les disciplines i va superar tots els seus mestres, es va educar en un petit poble d'Itàlia sense escola, fill il·legítim d'un notari i d'una pagesa analfabeta? La biografia oficial de Leonardo és plena d'incongruències i preguntes sense resposta.

Per què un florentí va ser tant a prop de les princeses de la Cort de Nàpols o d’un Vaticà ‘dominat per catalans’? Per què el seu escut d’armes és igual que el de la casa reial catalana? Podria haver estat Leonardo a Catalunya, més concretament a les màgiques muntanyes de Montserrat? És aquest el paisatge de la misteriosa Gioconda?

Aquestes i altres preguntes són les que es planteja “Desmuntant Leonardo”, un documental on el primer pas per explicar la "nova història" d'aquest geni és desmuntar-ne l'oficial, per desvelar aquesta qüestió tant determinant: qui era, en realitat, Leonardo?

Estrena divendres dia 11 de juliol a les 8 del vespre
Cinemes Girona (C/Girona, 175 de Barcelona)
Metro: L4 i L5 Verdaguer, L3 Diagonal
Autobusos: 6, 33, 43, 47, 15, 34, 44, 55, 20, 39 i 45
Cinema parcialment adaptat per persones amb mobilitat reduïda


Tràiler oficial:


Per més informació podeu consultar la cartellera http://www.cinemesgirona.cat/cartellera/ on s'anunciaran els horaris i els dies de projecció a partir del dia de l'estrena.

Duració: 70 minuts

Més informació:

TRÀILER OFICIAL (amb subtítols anglès, italià i castellà)
http://www.inh.cat/articles/-estrena-Desmuntant-Leonardo

PÀGINA FACEBOOK DESMUNTANT LEONARDO
https://www.facebook.com/desmuntantleonardo

DOSSIER DE PREMSA
https://www.inh.cat/data/files/files/14070416333717.pdf

PILAR MONTOLIU (Productora)
http://www.pilarmontoliu.cat

ALGUNS DOCUMENTS I ARTICLES SOBRE LA RECERCA LEONARDO DA VINCI
http://www.inh.cat/projectes/lleonard



Una producció de Pilar Montoliu amb la participació de l'Institut Nova Història. Amb la participació de Toni Babia, Vincenzo Bagnato, Jordi Bilbeny, Manel Capdevila, Ximo Company, Manel del Castillo, José Luis Espejo, Giuseppe Fornari, Albert Fortuny, Andrea Hernández, Ramón López Martín, Francesc Magrinyà, Roberto Malini, Roger Mallola, Josep Mayolas, Paolo Pellegrino, Adrià Francisco Poch, Àngel Pruna, Luis Racionero i Carlo Vecce. Narració Núria Mediavilla. Cap de producció Luca Blhacine. Sò directe Pau Xandri i Marc Boix. Dissenyador de sò i mesclador Boi Martínez. Estudi de postproducció Intricate Productions. Editor Gerard Vila. Productor executiu Xavier Granada. Productora Pilar Montoliu. Director de fotografia Ricard Cañellas. Compositor Joan Vilà. Escrit per Jordi Bilbeny, Dani de la Orden i Marc Pujolar. Dirigit per Dani de la Orden i Marc Pujolar.



Redacció: Institut Nova Història




versió per imprimir

  1. Pere
    11-07-2014 09:39

    Molt bon film. El recomano a tothom que estigui disposat a abordar un "misteri" de forma oberta i sense apriorismes. Excel·lent muntatge, bona música, varietat de ponents...Un 9!

  2. alex III
    08-07-2014 20:06

    Castor Nieto: Si li van donar la "chapa d'or i brillants? segur que no eran catalans, Això de la "chapa? es com la "solaridad interterritorial? 16.000.000 ? pel morro, el "payo? que li posa la "chapa? arriba ha Catalunya amb la tropa del Flautas. Per cert el únic fitxatge que va fer, fixar quina ironia es el de Di Stefano per el Madrid. Ara la cosa esta més clara.

  3. Largo y Ancho
    04-07-2014 21:41

    No s'atura el progrés cultural d'aquesta nació. Ara em refereixo a l'acurada nova edició del clàssic de Carles Marxe "Mès capital", i a l'excel·lent pròleg i comentari crític d'Oriol ("mès cabdal?) Puyol. Després de totes les salvatjades comeses en subsecuentes edicions pirates alemanyes, bé és poder llegir a l'il·lustre català en la seva pròpia llengua.

  4. Guerau
    04-07-2014 17:44

    inteessant això que diu Salvador Magent, el "parasitisme cultural", la intensitat emocional del fanatisme impossibilita poder pensar en claredat, i això faran els gurús actuals de les tesis oficials, apropiar-se d'aquestes teories de l'INH per després fer-les seves negar el vertaders descobridors i poder una altra vegada manipular-les. Així ha estat dels dels temps del neolític.

  5. Josep Grau
    04-07-2014 14:40

    És de lògica pura partir de la tesi de les relacions nobiliàries amb Catalunya quan parlem de possessions de l'estat català dels segles XIV, XV i del XVI. Realment si fins ara no s'havia fet és perquè alguna cosa diguem-ne "extracientífica", alguna cosa forçada, no ha permès. I justament les coses s'amaguen quan hi ha alguna cosa a amagar. Jo crec que també s'ha de
    valorar en quin grau els mateixos catalans no han participat en aquest "historicidi", la qual cosa explicaria l'eficàcia amb què es perpetrà (tant en el sentit de fer les coses bé com sobretot del fet que en realitat fos un canvi de mentalitat o de referents de les classes dirigents catalanes, qui es podria pensar que es balancejaren entre Itàlia i Castella com als dos pols-aliats que podrien haver inclinat la balança en favor d'unes o d'unes altres).

  6. Laia Fernàndez
    04-07-2014 14:29

    Potser el reportatge s'hauria hagut de titular "Desmuntant les màfies que viuen de les mentides entorn de Leonardo". Un fill bastard d'un ningú? Mona Lisa (un nom "inventat" al segle XIX)? Etc., etc. VA HOME VA! Sobre aquestes evidents mentides no veig els herois defensors de la "veritat"!

  7. Salvador Magent
    04-07-2014 14:24

    Realment és escandalós que darrera figures sobre les quals se n'ha fet propaganda tant de temps i amb tanta intensitat hi hagi unes bases tan poc fonamentades. Realment és escandalós. I pel que fa a l'INH, realment es cobreix de mèrit, ja que en ser els pioners s'hauran d'enfrontar a la part més baixa i fanàtica dels sectors interessats en les mentides oficials. D'aquí a uns anys aquests fanàtics formaran els fanàtics que defensaran el dia de demà aquestes tesis de l'INH, que com tot haurà de progressar amb el temps.

  8. Tata
    04-07-2014 12:11

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  9. M. Carmona
    04-07-2014 09:57

    Estimada Rosa: És curiós constatar que quan es contradiu en alguna cosa a les idees catalanistes sempre hi ha algú que demana que callin les boques díscoles.
    El mateix dret té un pseudocientífic catalanista a dir bestieses que un ciutadà de a peu a respondre i mofar-se de les seves tonteries.
    Algú s'adonarà a Catalunya de la quantitat de pseudo-tot que estan sortint a la superfície? No s'adonen que vénen amb un cullerot a la butxaca i que l'únic que intenten (i alguns aconsegueixen) a part de atontar a la gent és menjar de la sopa babau?

  10. María Garcia
    04-07-2014 09:33

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  11. Lluís
    04-07-2014 08:57

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  12. Carlos aguilar
    04-07-2014 07:23

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  13. Conchita Vivo
    04-07-2014 05:42

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  14. Lexinton
    04-07-2014 03:14

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  15. castor nieto
    04-07-2014 02:42

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  16. castor nieto
    04-07-2014 02:08

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  17. castor nieto
    04-07-2014 01:37

    Deu n'hi dó, benvolguda sa majestá Alex III.Amb tot el respecte possible, jo sempre hi havia pensat que el INH era l'Institut Nacional de Hidrocarburos, auui dia Repsol i aleshores pertanyent al INI-instituto nal. de industria.
    Bé, i crec enrecordar que en temps d'aquell 'flautas', deixant industries a part, el 'football club barcelona va fer de nou, prácticament, l'estadi de les corts, affegin-li el palau blau-grana, el palau de gel, l'inmens parking, la petitona masía, els fitxatges del 'cholo' sotil, del johann, et cetera
    Potser, que fós per aixó que en flautas rebés dues vegades la insignia de 'or hgi brilliants' donada pels catalans d'aquells anys 70

  18. miniwert
    03-07-2014 23:31

    Molt justeta, Amyplin hauries d'anar a reforç el curs que ve!!

  19. Pere
    03-07-2014 23:11

    Amyplin Martin, no ens enganyaràs pas amb tanta facilitat, t'he enganxat defensant escribint en castellà i defensant en Wert en aquesta pàgina: http://www.dirigida.com.br/news/es_ar/el_psoe_atribuye_el_clasismo_de_wert_a_la_mediocridad_de_los_diario_progresista/redirect_36317402.html">dirigida.com.br

  20. Hanibal Leckter
    03-07-2014 22:50

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  21. Amyplin Martin
    03-07-2014 22:26

    A recent discovery made in the library of a Jesuit monastery located near the city of Quebec, Canada, confirms the theory of the strong cultural links that existed between the territories of New France and the "Paisos Catalans" during much of the XVI and XVII Centuries. But perhaps the most significant aspect of the discovery has been the unearthing of a text entirely in the Catalan language entitled «Les enginyoses aventures de Dom Pijote del Ampurdan», authored by a certain Miquel de Servantes and published in Solsona in the year 1603. The echoes of such stupendous discovery have been felt almost immediately. A big Broadway music-hall producer has announced immediately the revival next season of "Man of the Ampurdan?.

  22. Tomazewsky
    03-07-2014 21:57

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  23. Pol Mari
    03-07-2014 21:44

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  24. Tomazewsky
    03-07-2014 21:27

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  25. Jaime
    03-07-2014 21:24

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  26. Aitor Tazos Patós
    03-07-2014 21:08

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  27. Marc
    03-07-2014 19:32

    Llevar els insults i tota aquesta mena de comentaris no és ni bo ni desitjable. El que és bo i desitjable és saber la veritat i la veritat és que els espanyols són com mostren els seus comentaris. Sí sí, els espanyols, no pas només els polítics espanyols, sinó els espanyols de peu; perquè si la massa espanyola no fos com és, la classe política tampoc ho fóra.

  28. Alex III
    03-07-2014 18:02

    José Antonio, Hitler no sé si era español, pero es público y notorio que estuvo por aquí, por cierto con un español de primera Paquito el flautas.
    Alex III

  29. Pere
    03-07-2014 17:29

    Seria interessant que les persones abans d'opinar veiessin el documental i/o llegissin els articles. També seria desitjable esborrar els insults perquè no aporten res de res, cap argument i per això cal eliminar-los. En José A.Martínez parla dels 3 Pals per vincular-los al Regne de Mallorca: 2-3-4-5-6-7-8-9-...fins a 12 pals són les banderes que consten en totes les possessions catalanes (de la Corona d'Aragó, dels Estats de la Nació Catalana, comsevulla que li vulgueu dir).

  30. Arnau mir de Tost
    03-07-2014 17:10

    Com a mínim, per a tots aquests que escriuen i opinen des d'el desconeixement, la incultura, la manca de respecte i instal·lats en l'insult i l'ofensa i escriure al dictat de la caverna, com a mínim dic, la lectura dels treballs de l'INH (amb els que poden o no estar d'acord), els anirà deixant un pòsit de la cultura que no tenen, uns coneixement de què ara no disposen i, potser, a la llarga els permetrà, com a mínim, analitzar els escrits de l'INH, o d'altres, amb un esperit diferent, potser no tan destructiu. Fins i tot els més cafres acaben disposant d'un cert sentit del límit, de l'opinió diferent, de la possibilitat de la discrepància. Trigaran, però arribaran.

  31. Galipolis
    03-07-2014 16:19

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  32. Trol
    03-07-2014 16:14

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  33. Ciudadano
    03-07-2014 15:44

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  34. La historieta
    03-07-2014 15:04

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  35. Gibraltareño del Norte
    03-07-2014 14:52

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  36. Àngel Daniel
    03-07-2014 14:29

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  37. juan
    03-07-2014 14:25

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  38. Jordi Josep Nurria
    03-07-2014 14:05

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  39. Tomeu Cruise
    03-07-2014 14:00

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  40. Xavier
    03-07-2014 13:48

    Realment Tigre, cada dia et superes. La feina que has fet aquí i al E-notícies no te preu! Aquí ja ho han solucionat, al E-notícies, no podrà ser... La veritat, tanta, tanta rancúnia no l'entenc. Deixaré de referir-me als personatges-palla que has desenvolupat, ara, la "Rosa" ha estat molt ben elaborat, m'ha creat cert maldecap. No sé que més dir.

  41. Galico
    03-07-2014 13:47

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  42. Rosa
    03-07-2014 13:46

    Gracies INH per esborrar la gran majoria d'insults que haviena als comentaris, on fins i tot havi aun viva a Espanya!!!
    INH feu-nos un favor més ...
    El.limineu ja d'una vegada els comentaris.
    Sou una web dedicada a l'investigació histórica, no pas la web d'un diari ni res semblant. No uis calen comentaris.
    La gran majoria de gent que us insulta i/o ridiculitza no enten que és obrir una línia d'investigació en Història o en Ciència.
    Les línies d'investigació són pures hipòtesis que de vegades resulten falses, d'altres resulten absurdes i de tant en tant, alguna esdevé certa i obre un ventall d'investigacions sorprenents posteriors.
    Fins i tot, de vegades, investigacions arraconades i oblidades considerades absurdes, amb els anys, un autor les repren i pot arribar a desemascarar errors d'investigació i transformar un absurd en una genialitat.
    Així es fa Ciència, i per sort la Història actualment ha esdevingut una Ciència més, i no pas un ramat de copistes que anaven reeditant manuals d'historietes segle darrera segle.
    INH us felicito pel vostre esforç, sigui productiu o no, sigui encertat o no, però si us plau, talleu-lis les ales a tota aquest agentusa que NO és necesari mantenir a la vostra web.
    Per prestigi, per coherència amb el que sou: una web dedicada a la investigació històrica i no pas una web niu de de comenrtaris fatxes impotents i estupids.
    A la web de la Real Academia, per exemple, la gent pot escriure comentaris? No. Per que? perquè no calen.
    Vosaltres igual.
    Acabeu ja amb aquesta plaga de desgraciats i que es vagin a masturbar a altres llocs més adients per això!!
    No els necessitem, ni vosaltres ni nosaltres.
    Gracies

  43. Juan Canuto
    03-07-2014 13:40

    Menos mal

  44. Marc Cases
    03-07-2014 13:40

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  45. Brako
    03-07-2014 13:39

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  46. María García
    03-07-2014 13:38

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  47. Meri
    03-07-2014 13:30

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  48. Xavier
    03-07-2014 13:21

    UAUUUUUU!!!!!! Açò que és? Qui és tota aquesta gent? Que tenen festa els psiquiàtrics avui?

  49. Jordi Berenguer
    03-07-2014 13:16

    L'exèrcit de ciudadanos ha arribat, els seus sentinelles que actuen com voltors desdentegats fa estona que voleien per sobre de l'INH. Què fàcil que se'ls reconeix!, sempre les mateixes frases pre-fabricades que venen directes de les ordres de la caverna. Mare de Deu, quina colla de gent, sempre posant el dit a l'ull, ficant cullerada amb els seus comentaris que no aporten mai cap tipus de debat intel·lectual, menyspreant tot allò que no comprenen, que se'ls hi escapa, amb la seva irrespectuositat i manca d'educació que els caracteritza. Son un viu exemple de l'odi i impotència que traspúa l'espanyolisme recalzitrant que ens vol seguir tenint dominats. Em feu pena nanos. I no us penséssiu pas que no ens hem adonat que al darrera de tota aquesta parafernàlia de la "societat civil catalana" que us heu inventat, hi sou vosaltres. No fa falta ser gaire hacker per adonar-se'n examinant els vostres dominis i servidors.

  50. Rosa
    03-07-2014 13:14

    Xavier,
    Ho veus?
    No entenc com INH permet que existeixen comentaris a la seva web.
    Realment no aporten gairebe rés.
    Per un comentari intelligent que he llegit, en n'hi han 100 sense cap tipus de trascendència
    Per contra, teniu a tot aquesta penya de fatxes, expresanment anticatalans, que els hi importa un "bledo" la temàtica de la que parlen a INH i que a sobre es masturben mentalment enviant comentaris agressius, humiliants i carregats d'odi envers a gent com tu i jo, envers a INH i envers a Catalunya.
    És necessari aguantar a aquestes rates?
    És necessari mantenir un espai de comentaris que no aporta res a INH ni als seus lectors?
    Es necessari embrutar amb insults i polèmiques que de vegades són politiques i no pas històriques?
    Jo no ho necessito, com a lectora que soc des de fa anys de INH.
    És més prefereixo eliminar la seccio dels comentaris i poder oblidar aixi que aquesta gent mira asiduament INH, no pas per pensar o reflexionar (perque no poden, esclar) sino que per insultar-nos a tots els que per curiositat seguim atentament aquests articles.
    A casa meva aquesta gentussa no entraria mai.

  51. Gibraltareño de Norte
    03-07-2014 13:10

    Pero si fuera catalán se llamaria Leonard, ¿no?

  52. super
    03-07-2014 12:58

    alguns dels i·luminats que comenten per aquí podría dir-me on c****** diu que Leonardo era català? us heu posat histèriques i ni sabeu perque... déu n'hi do

  53. Josep de Reus
    03-07-2014 12:53

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  54. Manuel Carmona
    03-07-2014 12:49

    Sacado del diccionario Vox: Definición de ridículo: "Que por grotesco, raro, extravagante, etc. mueve a risa" "Situación ridícula en que cae una persona"

  55. Tomeu Cruise
    03-07-2014 12:45

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  56. yotuel
    03-07-2014 12:36

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  57. José A. Martínez
    03-07-2014 12:26

    Si a l'escut d'armes de'n Leonardo hi figuren sols els tres pals, es mes lògic pensar en un origen illenc, tal volta mallorquí. Francament, tot això em semblen betzolades que fan més mal que bé, i no molt propies del tradicional seny català. Jo no sòc català, però respecto i admiro la cultura catalana que no ha de menester aquestes , repeteixo, betzolades per a fer-se un lloc a la cultura universal. Sols el P are Antoni Soler,Isaac Álbeniz, Granados, Vives, Mompou, Montsalvatje, Toldrà etc, i només parlo de músics, son una gloria per qualsevol cultura

  58. Jose
    03-07-2014 12:26

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  59. Castellerdos
    03-07-2014 12:24

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  60. Pantucaca
    03-07-2014 12:13

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  61. Calçot
    03-07-2014 12:04

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  62. Albert Molina
    03-07-2014 11:57

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  63. Ramonet
    03-07-2014 11:56

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  64. Jordi Pugol
    03-07-2014 11:55

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  65. José Antonio
    03-07-2014 11:50

    No salgo de mi asombro. ¿Cómo es posible que durante siglos los historiadores hayan estado tan ciegos ante el cúmulo de evidencias acerca del origen inequívocamente catalán del ilustre Leonardo, como antes lo estuvieron ante el cúmulo de evidencias que demostraban inequívocamente el origen catalán del Ilustre Cristóbal Colón?
    Dejemos trabajar al Instituto de Nueva Historia y pronto conoceremos el origen inequívocamente catalán de personajes tan variopintos como Carlomagno, Nefertiti, Einstein e incluso Hitler. Ah no, Hitler no, que no dejó buen recuerdo, Hitler seguramente tendrá origen inequívocamente español. ¡¡¡¡Manda huevos, lo que hay que leer, ver y escuchar!!!

  66. JORDI
    03-07-2014 11:41

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  67. jaiv
    03-07-2014 11:37

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  68. Juan M
    03-07-2014 11:32

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  69. Africa Ilario
    03-07-2014 11:05

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  70. Trol
    03-07-2014 09:50

    Acabo de leer la "noticia" en el e-Brutícies. ¡Mí más cordial enhorabuena!

  71. Xavier
    02-07-2014 22:19

    Enhorabona! Serà tot un èxit!!!

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34986
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Heu sentit a dir que el Siglo de Oro és una traducció d’obres catalanes, atribuïdes a autors castellans? No...[+]
Jordi Molet entrevista l'historiador Jordi Bilbeny al programa 7 dies de...[+]
Com cal dir-ne, dels reis catalans? Eren catalans els nostres reis? Va ser Catalunya un regne? Un apèndix del...[+]
Nombrosos errors a la grafia dels topònims delaten la intervenció d'un copista poc atent o atent només a...[+]