PUBLICACIONS » 26-05-2013
9161

'Fins que En Colom begui a galet' d'En Pep Mayolas

Fins que En Colom begui a galet és un recull d’articles, disposats en ordre cronològic, d’un temps en què l’estrella de la Nació Catalana va brillar més alta que mai amb la Descoberta d’Amèrica i el regnat de l’emperador Carles V.

Fer beure a galet, en sentit metafòric, vol dir enganyar algú tot abusant de la seva credulitat. El món sencer s'ha empassat una Historia de España on hidalgos i pastors castellans exploraven continents i conquerien imperis, i on els inquisidors cremaven llibres i heretges al matí, però a la tarda fundaven universitats o escrivien obres d'art. Mentrestant, la Nació que havia ostentat l'hegemonia mediterrània al llarg de dos segles s'enfonsa en una ineluctable decadència.

Fins que En Colom begui a galet és un recull d'articles que ens parlen d'un temps en què l'estrella de la Nació Catalana va brillar més alta que mai amb la Descoberta d'Amèrica i el regnat de l'emperador Carles V. D'un temps en què als catalans encara no ens feien beure a galet.

En Pep Mayolas va néixer a Arenys de Mar el 1962. És investigador de l'Institut Nova Història. Ha escrit en premsa local del Maresme i també a la revista Terra Rubra sobre temes colombins. L'any 2011 va publicar el seu primer llibre, La princesa a l'exili. Felipa de Coïmbra (1435-1497), una aproximació biogràfica a l'esposa d'En Cristòfor Colom.

Preu 14€ (iva inclòs)

Enllaç :
http://www.llibresindex.com/index.php?option=com_booklibrary&task=new_url_for_vm&id=174



Autor: Pep Mayolas

Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història