ARTICLES » 08-06-2018  |  MEMòRIA HISTòRICA
4262

Cicle de conferències sobre censura i la manipulació a la història de Catalunya (Calella, juliol i setembre 2018)

Conferències sobre la manipulació de la història de Catalunya a Calella aquest juliol i setembre.



L'Institut Nova Història organitza amb la col·laboració de l'Ajuntament de Calella un Cicle de 4 Conferències sobre Manipulació i Censura a la Història de Catalunya (vegeu cartell adjunt). L'organització d'aquestes jornades és fruit d'una iniciativa del grup de col·laboradors locals encapçalats per En Joan Seseras i En Xavier Galícia, als quals l'INH agraeix públicament l'empenta i l'alt grau de compromís en la difusió de la tasca de l'INH.

Aquestes xerrades s’impartiran a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell de Calella. En concret a la Plaça de l’Ajuntament, 4. Se’n faran quatre: dues al mes de juliol i les altres dues el mes de setembre.

Conferències de juliol:

  • Dijous 5 de juliol encetarà el cicle en Jordi Bilbeny a 2/4 de 8 del vespre amb la conferència intitulada La censura d’Estat i la traducció sistemàtica d’obres literàries en català al castellà.
  • Dijous 19 de juliol en Pep Mayolas impartirà al mateix lloc una xerrada, també a 2/4 de 8 del vespre, sobre Santa de Teresa, el títol del qual és Teresa d’Àvila i Teresa de Cardona: a la recerca de Teresa de Jesús.



Santa Teresa, abadessa

Conferències de setembre:

  • Dijous, 13 de setembre: aquesta vegada en Jordi Bilbeny parlarà a l’edifici citat i també a 2/4 de 8 sobre en Cervantes. Vet ací el títol de la xerrada: De Cervantes a Servent: la història adulterada d’un català universal de Xixona.
  • Dijous 20 de setembre, finalment, l’Albert Fortuny exposarà, igualment a 2/4 de 8 a la sala esmentada, les seves investigacions sobre la Gioconda d’en Leonardo da Vinci. El seu parlament duu el títol següent: El paisatge de la Mona Lisa i la relació d’En Lleonard amb Catalunya

Institut Nova Història/Ajuntament de Calella



Autor: Institut Nova Història/Ajuntament de Calella

Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història