L'INSTITUT » 01-05-2010
3716

Àrees d'investigació

Principals àrees de treball: Donem una breu pinzellada, mostrant els principals temes o personatges que han centrat l'esforç en els darrers temps dels nostres principals col·laboradors. Tots aquest treballs han estat portats a terme amb gran minuciositat, i properament aniran veient la llum en aquesta mateixa pàgina de l'Institut.

Seguint  els objectius de l'Institut Nova Història, s'han encetat els següents camps d'actuació:

    1.- Projecte Amèrica.
    En aquests moments portem a terme, entre d'altres, una àmplia recerca sobre la "Descoberta Catalana d'Amèrica", la seva exploració, conquesta i colonització i la participació catalana en aquests fets, que va ser molt més important del que se'ns vol fer creure. Aquest treball que en la fase d'hipòtesi està prou avançat, gràcies a la tasca realitzada per En Jordi Bilbeny, s'adreça cap a la constatació de proves que afecten diferents hipòtesis de treball.

    2.- Projecte Cervantes.
    Consisteix, fonamentalment, a explicar la catalanitat ocultada d'aquest escriptor. També s'hi inclouen treballs de recerca sobre la influència de Catalunya en l'obra d'aquest autor i sobre l'estudi de l'entorn familiar i amics que van influir les seves obres.

    3.- Projecte Llàtzer de Tormos
    .

    4.- Projecte La Celestina catalana
    .

    5.- Projecte La Pólvora catalana
    .

    6.- Projecte Ciència Catalana
    Treballs de recerca sobre Ciència Catalana medieval

    7.- Simposis
    Està previst un simposi per exposar i contrastar amb els assistents les tasques de recerca realitzades i poder-ne publicar els continguts.

    8.- Publicacions
    Es preveu publicar les aportacions de recerca realitzades i les participacions i intervencions del simposi.

Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història