ARTICLES » 19-11-2021  |  CENSURA I LA MANIPULACIó
1793

Avui engega el 20è Simposi sobre la Història Censurada de Catalunya

Aquest vespre comença una nova edició del Simposi d'Arenys de Munt i continuarà durant tot el dissabte. Hi participaran uns 35 ponents. En Jordi Bilbeny en parla en aquesta entrevista radiofònica que li va fer N'Elena Cots a Ràdio Arenys de Munt.

- ELENA COTS.-: "Cada vegada que hi ha hagut un simposi i hem parlat amb tu hem vist que l'objectiu és anar descobrint cosetes que ens han anat amagant al llarg del temps".

- JORDI BILBENY.-:"Sí, la història és un constructe d'estat. Una cosa són els fets que passen i l'altra com els explica l'Estat. De vegades el que explica l'Estat té una certa relació amb el que ha passat. I això ho anem explicant de mica en mica a través de personatges la biografia dels quals ha estat gairebé del tot esborrada, a través de biografies distorsionades, etc. Cada vegada el ventall és més ample. Vam començar amb En Colom i ara tractem ja qualsevol tema o personatge que es pugui tractar. Tothom pot venir a explicar una troballa, ja sigui en una lectura, ja sigui en un museu, ja sigui fent una excursió en un monestir o en una casa particular, en un manuscrit... Tothom té el criteri de veure una cosa que tingui relleu i venir després a explicar-nos-la [...]".

Nota; passatge extret d'aquesta entrevista.








Autor: Ràdio Arenys de Munt

Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història