ARTICLES » 11-12-2023  |  CENSURA I LA MANIPULACIó
1058

Benvinguda d’En Carles Camp al 22è Simposi sobre la Història Censurada de Catalunya

Bon dia,

Sigueu tots molt benvinguts al 22è Simposi sobre la Història Censurada de Catalunya.

Primerament, tots els qui som aquí hem de donar les gràcies a l’Ajuntament d’Arenys d’Amunt per la perseverant fidelitat que ens ha tingut durant aquest llarg període de la seva col·laboració amb nosaltres, des d’un ja llunyà any 2000.

No és pas casualitat que fos justament aquesta població la que, nou anys després, el setembre de 2009, va organitzar un referèndum no vinculant, festiu i desacomplexat, sobre la independència de Catalunya, aprovat en el ple municipal del 4 de juny i celebrat el 13 de setembre d’aquell any. No en cal recordar-ne el resultat, com tampoc cal recordar les aïrades reaccions del Gobierno de Madrid a l’uníson amb diverses agrupacions feixistes: sobrereaccions que ens van sorprendre i que ens haguessin fet riure si no fos un tema seriós. El que van aconseguir va ser el resultat contrari, el que es coneix com a Efecte Streisand: convertir un fet que hagués passat gairebé desapercebut com una anècdota en un fet d’una importància històrica.

Us tenim, Regidora, una sana enveja en veure com les reaccions que provoquem no van ser tan sonades com les que va aconseguir aquest Ajuntament i la seva població sense proposar-s’ho. En el nostre cas, els atacs que rebem només són burles i insults, i els feixistes i tota mena de reaccionaris ens tracten com a un grup d’eixelebrats inofensius.

De moment.

Desitgem de tot cor que tots els que ens heu volgut obsequiar amb la vostra assistència sortireu convençuts de l’evidència que se’ns ha manipulat la Història amb l’objectiu de fingir que els catalans, des de fa segles, des de sempre, som un poble del més baix nivell possible, i que mai no hem fet res digne de ser tingut en compte, res del que valgui la pena explicar.

Tots nosaltres ens dediquem constantment a desmentir aquesta descomunal bestiesa, i no passa gaire temps entre una troballa i la següent, fetes amb tot el senderi i perfectament documentades, deixant en evidència una vegada rere l’altra l’extrema mala fe dels nostres enemics en la seva defensa d’unes ridícules i esperpèntiques fantasies, que farien riure si, com deia, no estiguéssim parlant d’un tema tan seriós.

Usen mètodes acientífics tot i empassant-se la documentació que ens ha arribat de forma totalment acrítica i sense immutar-se el més mínim davant les incongruències i les bestieses que hi surten. D’aquesta manera intenten justificar uns fets impossibles en el seu patètic intent de defensar les seves flagrants mentides amb la intenció d’enviar-nos a la desferra de la Història.

Us convidem a gaudir d’aquesta jornada, on us adonareu del que vol dir en realitat ser català: pertànyer a una nació antiga, sàvia i noble que va ser fins la invasió borbònica del 1714 de les més potents i destacades d’Europa, i potser del món, perquè ha sigut des de sempre capdavantera en fets de la més gran importància que han tingut i tenen una repercussió significativa i una transcendència cabdal en la Història de la Humanitat.

També us convidem especialment a visitar el nostre web i a llegir uns quants, d’entre els milers, articles que hi trobareu, i també a llegir els llibres que hem publicat i publicarem que van en aquest sentit.

Si feu tot això que us demano, llavors sentireu l’orgull de ser català.

 

Carles Camp

Arenys de Munt, 18 de novembre del 2023



Autor: Carles Camp

Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història