NOTICIES » 12-04-2011
29859 lectures

Colom i la casa Reial Catalana

Després de les pel·lícules "L'apropiació del descobriment d'Amèrica: una conspiració d'estat?" i "42º: La història prohibida", arriba a la pantalla un nou documental sobre la descoberta catalana d'Amèrica i la vinculació d'En Colom amb la casa Reial Catalana.

Colom i la casa Reial Catalana

L'Institut Nova Història i Pilar Montoliu Produccions us presenten el documental Colom i la casa Reial Catalana.

CINEMES GIRONA
c/ Girona 173-175, de Barcelona

Sala:
1
Qualificació: Apta a tots els públics
Nacionalitat: Catalunya
Durada: 50'
Versió: català

Entrades esgotades per al 8 d'abril, dia de l'estrena.

Consulteu els horaris:
http://www.cinemesgirona.cat/calendari/?month=apr&yr=2011

Colom i la Casa Reial Catalana intenta desmuntar la fal·làcia d'un Colom plebeu, analfabet i estranger que té els alts càrrecs polítics i militars que només tenien els membres de la casa reial i certs nobles. És possible que un estranger analfabet arribés als cim més alt de l'estructura de l'estat? És possible que ho aconseguís enganyant el rei Ferran i tota la cancelleria, sense que ningú no ho denunciés? O potser el que realment va passar és que el diputat, militar, almirall i ambaixador Colom es va emparentar amb una dona de la reialesa de Portugal i de Catalunya –una descendent del comte Jaume d'Urgell–, i per aquesta raó va poder accedir als càrrecs a què va accedir i viure a les corts on va viure, amb la més absoluta de les normalitats i sense cap denúncia institucional.
El documental, basant-se en els estudis d'en Jordi Bilbeny, mira d'explicar els fets i de  donar sentit a la mentalitat reial del Descobridor i a la dinastia que els Colom van crear  a l'altre costat de l'Atlàntic.


L'estrena del documental, elaborat per Pilar Montoliu, tindrà lloc divendres 8 d'abril als cinemes Girona de Barcelona.


Un film de Pilar Montoliu i L'Institut Nova Història

Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història