ARTICLES » 12-08-2019  |  MEMòRIA HISTòRICA
4784

Comunicat de 'Directe 68' respecte a la Universitat Nova Història

L'organització independentista 'Directe 68' defensa la 6a Universitat Nova Història i l'Institut Nova Història davant dels atacs de l'Ateneu l'Empelt.

COMUNICAT DE DIRECTE 68 RESPECTE A LA UNIVERSITAT NOVA HISTÒRIA

Com a resposta al comunicat de l’'Ateneu l’Empelt' que vincula la Universitat Nova Història amb l’extrema dreta, pel fet d’haver-s’hi presentat l’OAC (Organització per l’Alliberament de Catalunya), Directe 68 vol expressar el següent:

1. DONEM suport a la tasca de l’Institut Nova Història de recuperar la història que se’ns ha pres. És preocupant que la major part de catalans/es adults/es tinguin interioritzat el terme “la història l’escriu el vencedor” i, en canvi, acceptin acríticament la història que ens imposa l’estat espanyol.

2. COMPARTIM amb l’Institut Nova Història, la lluita contra la censura ja sigui en temps remots com en l’actualitat, i la defensa de la llibertat d’expressió i el dret a la informació.

3. AGRAÏM que la Universitat Nova Història ens hagi permès participar a l’edició d’enguany, cosa que ha permès als assistents contrastar el plantejament de Directe 68 amb el del processisme.

4. NO RECONEIXEM l’autoritat de l’Ateneu l’Empelt per etiquetar partits com d’extrema dreta.

5. ADVERTIM que embrancar-se en debats presumptament ideològics distreu del fet que, cap dels partits que tenen mandat per declarar la independència ha complert aquest mandat.

6. ANIMEM l’Ajuntament de Montblanc, no només a mantenir el seu suport a la Universitat Nova Història, sinó també a promocionar-la localment per tal que més montblanquins/nes hi assisteixin.

7. ENCORATGEM tothom que se senti català a actuar en el present, per guanyar el futur i recuperar el passat.

Visca Catalunya Lliure!

David Raventós i Gaset

President de Directe-68

Sant Andreu de Palomar

8 d’agost de 2019.

Per Xavier Segovia Muñoz
8 d’agost 2019
Notícies Directe 68

http://directe68.cat/2019/08/08/comunicat-de-directe68-respecte-universitat-nova-historia/




Autor: David Raventós/Directe-68

Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història