PUBLICACIONS » 02-07-2014  |  LLEONARD I LA CORONA CATALANA
31096

Documental 'Desmuntant Leonardo'

El divendres 11 de juliol es va estrenar als CINEMES GIRONA de Barcelona el documental "DESMUNTANT LEONARDO" produït per Pilar Montoliu i dirigit per Daniel de la Orden. Un documental basat en els estudis d'en Jordi Bilbeny que ha estat possible gràcies a una campanya de micromecenatge i a la participació de l'Institut Nova Història.

Feu clic per ampliar

Qui era Leonardo da Vinci?

Podem creure que el major geni del Renaixement, que va dominar totes les disciplines i va superar tots els seus mestres, es va educar en un petit poble d'Itàlia sense escola, fill il·legítim d'un notari i d'una pagesa analfabeta? La biografia oficial de Leonardo és plena d'incongruències i preguntes sense resposta.

Per què un florentí va ser tant a prop de les princeses de la Cort de Nàpols o d’un Vaticà ‘dominat per catalans’? Per què el seu escut d’armes és igual que el de la casa reial catalana? Podria haver estat Leonardo a Catalunya, més concretament a les màgiques muntanyes de Montserrat? És aquest el paisatge de la misteriosa Gioconda?

Aquestes i altres preguntes són les que es planteja “Desmuntant Leonardo”, un documental on el primer pas per explicar la "nova història" d'aquest geni és desmuntar-ne l'oficial, per desvelar aquesta qüestió tant determinant: qui era, en realitat, Leonardo?

Estrena divendres dia 11 de juliol a les 8 del vespre
Cinemes Girona (C/Girona, 175 de Barcelona)
Metro: L4 i L5 Verdaguer, L3 Diagonal
Autobusos: 6, 33, 43, 47, 15, 34, 44, 55, 20, 39 i 45
Cinema parcialment adaptat per persones amb mobilitat reduïda


Tràiler oficial:


Per més informació podeu consultar la cartellera http://www.cinemesgirona.cat/cartellera/ on s'anunciaran els horaris i els dies de projecció a partir del dia de l'estrena.

Duració: 70 minuts

Més informació:

TRÀILER OFICIAL (amb subtítols anglès, italià i castellà)
http://www.inh.cat/articles/-estrena-Desmuntant-Leonardo

PÀGINA FACEBOOK DESMUNTANT LEONARDO
https://www.facebook.com/desmuntantleonardo

DOSSIER DE PREMSA
https://www.inh.cat/data/files/files/14070416333717.pdf

PILAR MONTOLIU (Productora)
http://www.pilarmontoliu.cat

ALGUNS DOCUMENTS I ARTICLES SOBRE LA RECERCA LEONARDO DA VINCI
http://www.inh.cat/projectes/lleonard

Vegeu o descarregueu el documental:

Cost de visualització: 2.95€, cost de descàrrega 6.95€) 
http://vimeo.com/ondemand/desmuntantleonardo



Una producció de Pilar Montoliu amb la participació de l'Institut Nova Història. Amb la participació de Toni Babia, Vincenzo Bagnato, Jordi Bilbeny, Manel Capdevila, Ximo Company, Manel del Castillo, José Luis Espejo, Giuseppe Fornari, Albert Fortuny, Andrea Hernández, Ramón López Martín, Francesc Magrinyà, Roberto Malini, Roger Mallola, Josep Mayolas, Paolo Pellegrino, Adrià Francisco Poch, Àngel Pruna, Luis Racionero i Carlo Vecce. Narració Núria Mediavilla. Cap de producció Luca Blhacine. Sò directe Pau Xandri i Marc Boix. Dissenyador de sò i mesclador Boi Martínez. Estudi de postproducció Intricate Productions. Editor Gerard Vila. Productor executiu Xavier Granada. Productora Pilar Montoliu. Director de fotografia Ricard Cañellas. Compositor Joan Vilà. Escrit per Jordi Bilbeny, Dani de la Orden i Marc Pujolar. Dirigit per Dani de la Orden i Marc Pujolar.



Autor: Institut Nova Història

Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història