ARTICLES » 16-12-2020  |  MEMòRIA HISTòRICA
4129

El president de la Cambra de Comerç dóna suport explícit a l’Institut Nova Història

En Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona i escollit candidat número 2 pel partit Junts per Catalunya per la demarcació de Barcelona, després de guanyar unes eleccions primàries aquest diumenge passat, va ser entrevistat aquest 14 de desembre al programa ‘Més 324’ pel seu presentador Xavier Grasset. En Canadell va donar el seu suport clar i explícit a la tasca desemmascaradora que duu a terme l’Institut Nova Història i demana que no deixem d'investigar, que no deixem de buscar. Hem reproduït les seves paraules sobre el tema, que van des del minut 1.01:53 fins al 1.03:32 de l’entrevista. Així mateix, hem posat l’enllaç al programa.

En Joan Canadell en un moment de l'entrevista

—Xavier Grasset: Els mitjans recorden el seu suport a l’Institut de la Nova Història, organització revisionista que diu que En Colom era català, i no només ell, sinó una pila de personatges més. No sé si els segueix donant suport...

—Joan Canadell: I tant! I tant! I tant! I ho seguiré fent. Mira, justament... saps que la Cambra, [de Comerç de Barcelona] té la Llotja com a seu. Doncs ara fa poc que ens hem assabentat que a la Llotja es va organitzar el segon viatge d’En Colom. La documentació sobre això l’hem trobat. I això, ¿com és que no ho sabíem? Com és que els antics presidents no ho sabien, això? Doncs perquè ningú no els ho havia explicat, perquè ningú no ho havia trobat. Ens han amagat tota la història. Però aquest document s’ha trobat. Quantes coses més d’aquesta mena no hi ha? Doncs moltes. La nostra història ens l’han explicat els vencedors. Jo, el que dic és que s’ha de revisar tota la història. No dic que ens ho haguem de creure tot. L’únic que dic és que ho hem de revisar tot, de manera que allà on trobem documents prou fefaents per donar fe d’un fet, doncs donem-li fe. I allà on no en trobem prou, aleshores podríem dir que «podria ser». Es pot conviure amb un «podria ser» i amb un «això és veritat». A la vida, posar imaginació a les coses també és maco. Per tant, pots posar imaginació i creure’t això de la Nova Història. Per què no? Qui pot prohibir que m’ho cregui?

—Xavier Grasset: prohibir potser no, però hi ha historiadors que els critiquen...

—Joan Canadell: per això ho dic. Del que no estigui prou justificat, doncs n’haurem de dir que «podria ser». El que estigui justificat, doncs reconeguem-ho. Per tant, no deixem d’investigar, no deixem de buscar. En tot cas, quan tinguem informació, donem per bo un fet. I si no en trobem, ho deixem córrer...

A continuació us fem a mans l’enllaç al programa. Com hem dit, cal visionar des del minut 1:01:53 fins al minut 1:03:32

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/mes-324/mes-324-14122020/video/6074460/

ARA ÉS UN BON MOMENT PER DEFENSAR LA NOSTRA TASCA. AFILIA'T A L'INSTITUT NOVA HISTÒRIA I ENTRE TOTS RECUPERAREM EL NOSTRE PASSAT ESBORRAT PER LA CENSURA D'ESTAT!!! 

Contacteu amb nosaltres a través de l'enllaç
https://www.inh.cat/adhesions/eco

Institut Nova Història



Autor: Institut Nova Història

Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història