NOTICIES » 02-08-2015
5746

Investigadors i públic gaudeixen de la primera jornada de la Universitat Nova Història a Montblanc

La bonica vila de Montblanc és la seu de la segona edició de la Universitat Nova Història que ha començat aquest dissabte 1 d'agost i tindrà lloc fins dimarts 4 d'agost del 2015.

L'esdeveniment, al qual encara us podeu inscriure, és organitzat per l'Institut Nova Història i s'està duent a terme a l'antiga església de Sant Francesc, concretament a la sala on l'any 1414 el rei Ferran I va celebrar les Corts.

Us deixem una galeria d'imatges on es recullen alguns dels moments més rellevants de la jornada, amb les conferències dels investigadors de l'INH i algunes instantànies de l'ambient que es vivia als entreactes, entre el nombrós públic assistent.

Per demà diumenge 2 d'agost del 2015, és previst que a 2/4 de 10 del matí, l'Albert Fortuny expliqui als assistents "La preparació i sortidadel 1er viatge d'En Colom al port de Pals". També l'investigador Pep Comajuncosa, presentarà a 2/4 de 12 la seva conferènciasobre "La llengua catalana i els errors lingüístics de Cervantes".

Acte seguit, i després del dinar, l'Ivan Giménez ens parlarà a 2/4 de 5 de "La Corona d'Aragó i els reis de la Tarraconsense" ien Pere Alzina, a les 18,30h, de "La influència de la llengua catalana en els noms d'ocell maltesos". Després del sopar serà eltorn d'en Jordi Bilbenys, que a 2/4 d'una ens presentarà el seu nou llibre "La Sardana i la Religió de les Bruixes", i per acabar,tindrà lloc a les 10 del vespre la projecció del documental "Enigma Cervantes", dirigit per en David Grau i produït per na Pilar Montoliu.

Ambien entrecates 6 1414-Ferran-I








IMG-20150801-WA0017







Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història