NOTICIES » 30-01-2012
3392 lectures

Jordi Bilbeny, guardonat en el lliurament d'insígnies de la Fundació Catalunya Estat

Diverses personalitats distingides del món civil i cultural català han estat guardonades amb l'emblema d'argent de la institució com a reconeixement a la seva rellevància i tasca dedicada a Catalunya

Els guardonats. amb Jaume Vallcorba, president de la Fundació.

FCE.- El President de la Fundació CATALUNYA ESTAT, Jaume Vallcorba, ha fet el lliurament de l'emblema d'argent de la institució a personalitats del món civil i cultural català com a reconeixement a la seva rellevància i tasca dedicada a Catalunya.

Les personalitats distingides amb l'emblema d'argent són les següents:

 • Moisès Broggi. Metge cirurgià i un dels promotors de la Conferència Nacional del Sobiranisme.
 • Oriol Domènec. Metge i promotor del Manifest 12 d'abril.
 • Joan Blanch. Advocat i alcalde de Badalona els anys 1983-1999.
 • Antoni Ma. Badia i Margarit. Filòleg i lingüista, membre de l'Institut d'Estudis Catalans.
 • Salvador Cardús. Periodista, escriptor i rector de la UAB. Gran defensor de la llengua i la cultura catalana.
 • Jordi Bilbeny. Escriptor i investigador. Cap de recerca de l'Institut Nova Història.
 • José María Murià. Catedràtic d'història de la Universidad de Guadalajara (Mèxic).
 • Jaume Manel Oronich. Polític i paer de Lleida entre els anys 1987-1989. Diputat de CIU a les eleccions al Parlament de Catalunya l'any 1988.
 • Francesc Aguilar. Economista i membre de la Fundació LA CAIXA.
 • Roderic Minguell. Empresari
 • Xavier Marin. Empresari
 • Antoni Serrahima. Empresari

En un acte emotiu celebrat dijous 26 a la Seu de la Fundació CATALUNYA ESTAT, amb més d'un centenar d'assistents, Jaume Vallcorba ha parlat d'una classe política que no agafa les regnes del nostre futur, d'una Catalunya subordinada a un Estat que ens té esclavitzats i ja incidit també en el fet que hem d'aprendre a portar la iniciativa, perquè això obligarà a l'estat espanyol a equivocar-se.

Ha dit: -"Ara és el moment! Aquesta crisi internacional que ens afecta és un canvi de paradigma, d'estructura i de valors-", i ha afegit que "el poder ha de canviar de mans".
Per concloure, Jaume Vallcorba ha puntualitzat que hem de treballar molt i molt intel·ligentment, remarcant que a nosaltres això no ens espanta i ara els catalans som molt afortunats, perquè tenim el privilegi de participar en l'esdeveniment més important per una nació. Els catalans ara escriurem un nou capítol a l a Història de Catalunya i a l'últim full d'aquest capítol hem de posar: "ja hem acabat amb l'esclavatge a Espanya".
Jordi Bilbeny va remarcar el paper de la memòria històrica en la presa de consciència nacional i que "ens cal més que mai restaurar el passat esborrat i usurpat, perquè som el que hem estat i serem el que som". I perquè "només amb un passat propi assumit dignament ens podrem projectar cap al futur de llibertat".

Insígnies de la FCE from Diari Gran del Sobiranisme on Vimeo.

Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història