NOTICIES » 11-05-2014
6225

L'ultra-nacionalista Jiménez Losantos també carrega contra l'Institut Nova Història

Jiménez Losantos s'afegeix a les crítiques gratuïtes i indocumentades sobre la tasca de l'Institut Nova Història

Si la setmana passada va ser la diputada espanyolista de Ciudadanos, Carina Mejías, qui carregava contra les darreres troballes de l'Institut Nova Història, aquesta setmana ha estat el torn del també ultra-nacionalista espanyol Jiménez Losantos. El periodista carrega contra els investigadors de l'Institut Nova Història, impulsat per Jordi Bilbeny, per gosar dir que personatges com Colom o Erasme de Rotterdam han estat falsejats per la censura espanyola.

Losantos intenta desqualificar els investigadors de l'INH no amb arguments, sinó acusant-los de fer la seva feina sota els efectes de les drogues o assegurant sense demostrar-ho que estan a sou de la Generalitat. El nacionalisme espanyol intenta pressionar una vegada més per tal d'evitar que la història del nostre país pugui ser revisada i actualitzada, malgrat les ingents proves que demostren que la censura va manipular la descoberta catalana d'Amèrica i va alterar les biografies de nombrosos escriptors, científics i artistes per tal de fer-los passar per castellans quan eren catalans.

El nacionalisme espanyol té por que ningú remeni la història dels països hispànics que ens han explicat fins ara, manipulada i creada per la censura espanyola i consolidada per historiadors provinents del nacional-catolicisme. Una versió de la realitat que ja fa anys que trontolla a la llum de les noves descobertes de l'Institut Nova Història. Les sospites que qüestionen la veracitat de la historiografia espanyola, d'altra banda, van tenir els seus inicis amb les investigacions de l'historiador peruà Luís Ulloa, qui ja va denunciar i demostrar que la descoberta d'Amèrica va ser una operació catalana i no pas castellana.

Article original publicat a Infoindepe, bloc de la xarxa independentista, el dimecres 30 d'abril de 2014.



Redacció: Infoindepe

Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història