ARTICLES » 02-01-2018  |  DESCOBERTA CATALANA D'AMèRICA
3665

La història dels minorcans

L'Alfons Martí ens acostarà a la història dels minorcans (menorquins) en el pròxim Dilluns de l’Obra Cultural Balear (dilluns 8 de gener del 2018). Notícia del diari Balears.

Alfons Martí Bauçà

El pròxim Dilluns de l’Obra tendrà com a ponent l’escriptor Alfons Martí Bauçà, que ens introduirà en l'èpica història dels minorcans de Florida explicada en L’odissea dels minorcans, el seu darrer llibre.

La xerrada, titulada La Florida dels minorcans es farà al bar Xarop de Manacor (plaça de Ramon Llull, 18) dia 8 de gener, a les 20.00 h.

Quan Florida i Menorca caigueren a mans dels britànics l’any 1768, un influent doctor escocès aconseguí reclutar més de mil menorquins, un centenar d'italians i famílies gregues i mallorquines perquè el seguissin com a colons a la salvatge Florida, on veieren com els contractes eren una estafa i com foren tancats dins un camp de treballs forçats de plantació industrial.

Alfons Martí Bauçà (Palma, 1968) és filòsof, escriptor i periodista. Ha escrit llibres de viatges, assaig i biografies. Una aventura americana, Una aventura grega, Una aventura italiana, Els déus i nosaltres, o El hombre que quiso ser hombre són una mostra de la seva variada bibliografia. L’odissea dels minorcans és el seu darrer treball.



Portada de L'Odissea dels Minorcans,
d'Alfons Martí Bauçà

DBalears
Actualitat -Cultura
02-06-2018
https://dbalears.cat/cultura/2018/01/02/310059/alfons-marti-ens-acostara-historia-dels-minorcans-florida-proxim-dilluns-obra.html



Autor: Diari Balears

Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història