NOTICIES » 28-11-2013  |  CENSURA I LA MANIPULACIó
4358

La lluita contra la censura de Fontcuberta a l'Arts Santa Mònica

La censura omple el Centre Arts Santa Mònica de la mà del fotògraf Joan Fontcuberta. L'exposició, amb textos de tot el món censurats, té el suport del PEN català amb motiu del Dia Internacional de l'Escriptor Perseguit. El projecte "Deletrix" ha crescut gràcies al micromecenatge.

Joan Fontcuberta ha inaugurat la seva exposició "Deletrix" al centre Arts Santa Mònica, un treball metafòric que reuneix 15 fotografies que il·lustren els processos de la censura, amb la finalitat de lluitar contra aquesta actitud.

Fins al 8 de desembre es pot visitar, de manera gratuïta, a l'Espai Balcó de l'Arts Santa Mònica.

El fotògraf ha cercat per biblioteques i arxius durant els sis últims anys per buscar aquestes fotografies de textos històrics censurats dels segles XVI a XIX, i que descobreixen "l'estètica de la censura".

El fotògraf ha advertit que tot i que l'exposició versa sobre la censura feta sobre Erasme per part de la Inquisició, "es tracta de denunciar els nous inquisidors", ha dit Fontcuberta, que ha lamentat que aquests es disfressen tot i que la seva verdadera identitat és l'autoritarisme i el messianisme.

Aquesta exposició, que es complementa amb un vídeo i un llibre, s'ha organitzat al costat del PEN Català amb motiu del Dia Internacional de l'Escriptor Perseguit que es farà aquest divendres, dins de la vocació d'aquesta organització de defensar la llibertat d'expressió, ha explicat la seva presidenta, Carme Arenas.

El seu projecte és, doncs, una defensa de la llibertat d'expressió i alhora un estudi de les connexions entre art i censura.

 

Exposició del fotògraf Joan Fontcuberta al centre d'Arts Santa Mònica

Exposició del fotògraf Joan Fontcuberta al centre d'Arts Santa Mònica

Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història