ARTICLES » 25-11-2014  |  DESCOBERTA CATALANA D'AMèRICA
4428

Notable èxit de públic a la presentació de les darreres troballes iconogràfiques de l'investigador Enric Guillot

El Cicle de Conferències de Tardor de l'Institut Nova Història de Barcelona torna a gaudir d'assistència nombrosa.

Enric Guillot explicant als assistents com la censura espanyola amagava i adulterava les ensenyes catalanes.

El passat dimecres, 5 de novembre del 2014, va tenir lloc la conferència de l'investigador Enric Guillot titulada La bandera catalana en la descoberta d'Amèrica i el món, emmarcada en el Cicle de Conferències de Tardor de l'Institut Nova Història. L'acte va permetre a la nombrosa audiència conèixer les darreres descobertes historiogràfiques de l'expert en el terreny de la iconografia, l'heràldica, les banderes i la cartografia de mapes antics.

En Guillot, autor del llibre Descoberta i conquesta catalana d'Amèrica, va presentar proves documentals i fidedignes de la presència dels catalans a les gestes de la Descoberta d'Amèrica i d'altres zones del món. Va il·lustrar la seva xerrada amb gran quantitat de mapes antics, conservats als Museus i Biblioteques Nacionals de diversos països que evidencien, en els dibuixos dels nous territoris colonitzats durant els segles XV i XVI, signes i imatges susceptibles de ser identificats amb els símbols i colors de Catalunya. Alguns d'aquests documents van patir manipulacions posteriors, canviant-se els colors de les senyeres per altres colors de banderes inexistents.

La ponència va donar pas un debat obert amb el públic assistent sobre l'autoria de les manipulacions i sobre l'abast que aquestes varen poder tenir. El Cicle de Conferències de Tardor de l'Institut Nova Història: La manipulació de la història de la nació catalana pretén fer arribar al públic general els resultats de les diverses recerques que els membres de l'Institut Nova Història estan portant a terme per recuperar la vertadera història del nostre país, tergiversada i manipulada durant segles per la censura 'estat. El cicle tindrà continuïtat el proper dimecres, 26 de novembre, amb la xerrada d'en Paolo Pellegrino, titulada El Sant Sopar de Leonardo da Vinci denuncia i l'assassinat de l'espòs d'Isabel d'Aragó. També el següent dimecres 17 de desembre, l'investigador Jordi Indiano ens presentarà la seva ponència titulada Els Ianyes Pinçon falsificats: de corsaris portuguesos de Catalunya a mariners andalusos de Castella.

Daniel Solano



Autor: Daniel Solano

Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història