ARTICLES » 30-11-2021  |  COLOM, CATALà
2862

Per què Colom genocida?

En Ramon Tubau defensa En Cristòfor Colom, seguint la recerca que En Jordi Bilbeny ha dut a terme sobre aquesta qüestió, davant d'aquells que titllen de genocida el seu govern a les Antilles.

Monument a En Colom a Barcelona

L'opinió pública a casa nostra sobre el tema "Colom" és com allò que "quan algú assenyala la lluna, l'idiota només veu el dit". Llavors, la conclusió fàcil és que aquest senyor fou un genocida, i ja està!  Ell fou el titular del descobriment d'Amèrica i, per tant, responsable de tot allò que va passar després.Consegüentment, i per aquesta mateixa regla de tres, Oppenheimer, el teòric de l'energia nuclear, va ser qui va llançar les bombes atòmiques contra Hiroshima i Nagasaki. Aquest científic, més tard, va gosar penedir-se'n davant de Truman i aquest el va castigar perseguint-lo i acusant-lo de comunista.

Segons la crònica del Pare Cases (Bartolomé de las Casas), denunciador del veritable genocidi, el Descobridor, en retornar a Amèrica en el segon viatge va castigar durament els lloctinents que va deixar a l'illa per les malifetes comeses en absència seva. Per aquest motiu, i sempre segons l'opaca i manipulada història oficial, el retornaren encadenat a Espanya i fou tancat en una presó de "Valladolid".

Per tant, si només ens fixem en el dit, En Colom és un genocida. No ens interessa mirar més enllà. No interessa mirar la lluna i preguntar-nos: ¿com és que no hi ha testimonis escrits originals i que tot el que ha quedat són copies de còpies? ¿Com és que el seu fill Ferran Colom (Hernando Colón) i els seus descendents s'enfrontaren judicialment, durant més de 80 anys, a la monarquia, que volia arrabassar-los els drets adquirits a les Capitulacions de Santa Fe i, finalment, ho va aconseguir?

Això i molt més a mi em fa veure En Cristòfor Colom com un personatge incòmode en qui s'amaguen moltíssimes preguntes relatives a la Inquisició, la censura d'estat i a l'orientació centralista i castellanocèntrica d'una monarquia que, a partir del segle XVI (i que encara dura al segle XXI), es va proposar de tallar el fil històric que Catalunya i la Corona d'Aragó tingueren en un afer tan transcendental.

I per acabar: ¿Algú s'ha fixat en l'immens llibre d'història que és el monument d'En Colom, al port de Barcelona, i de la quantitat d'informació críptica que hi conté? Em sap greu que els meus compatriotes entusiastes "anti-Colón"  caiguin tan fàcilment a la trampa.

Per continuar mirant la lluna i no el dit sense entrebancs us recomano el web de l'Institut Nova Història: www.inh.cat

Ramon Tubau
14-10-2021


Autor: Ramon Tubau

Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història