NOTICIES » 24-03-2013
9366

Quan Colom era català

L'historiador Jordi Bilbeny reivindica la catalanitat del descobridor d'Amèrica amb una ruta per Barcelona

Bilbeny, durant la ruta

L'historiador Jordi Bilbeny ha reivindicat la catalanitat de Colom amb una ruta per Barcelona, organitzada per l'Institut Nova Història. La ruta, que s'ha fet aquest dissabte, ha transcorregut per diversos punts de la ciutat amb els quals Colom hauria tingut lligams. A més, durant el trajecte, Bilbeny ha anat explicant dades i mostrant documents que demostrarien, segons ell, que el descobridor d'Amèrica era català.

Així, per exemple, ha insistit que va salpar des de Barcelona, ciutat en la qual fins i tot tenia una casa familiar, situada al carrer de Mirellers. També ha citat fragments dels testaments de diversos familiars de Colom -fins i tot de néts- a partir dels quals, segons l'historiador, queda clar que la seva voluntat era ser enterrat a Catalunya.

I aquesta podria haver estat respectada. I és que, en un moment del trajecte, Bilbeny fins i tot ha assegurat que el descobridor d'Amèrica va ser enterrat a la catedral de Barcelona, on es va construir una estàtua commemorativa.

Una cinquantena de persones han participat en la ruta colombina per Barcelona, guiats per Jordi Bilbeny. El recorregut ha passat, entre d'altres llocs, per la Plaça de Medinaceli, el monument a Colom, l'hospital de Colom, el Monestir de Santa Anna, la Catedral, la Llotja o Santa Maria del Mar.

Jordi Bilbeny, és escriptor, investigador, i ha escrit diverses tesis intentant demostrar que Cristòfor Colom va ser català. També és membre de les CUP d'Arenys de Munt.




Font: E-notícies
http://societat.e-noticies.cat/quan-colom-era-catala-74201.html

Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història