NOTICIES » 01-11-2008
5214

VIIIè Simposi sobre la Descoberta catalana d'Amèrica

Dimarts, 18 de novembre de 2008

Notícies - Història

8è simposi sobre la descoberta catalana d'Amèrica
Barcelona - Dimarts, 18 de novembre de 2008 16:51




Els propers 21 i 22 de novembre se celebrarà a Arenys de Munt la vuitena edició del Simposi sobre la descoberta catalana d'Amèrica, organitzat per la Fundació Nova Història. Les diverses ponències serviran per aportar llum a la teoria que Colom era català, i per detallar les contradiccions i falsedats que, segons els ponents, hi ha a la història 'oficial' del descobriment del continent.


Prèviament a les ponències, però, hi haurà el divendres 21 diverses xerrades on es tractaran temes més amplis, amb una vinculació menys directa amb el tema central, com reflexions sobre la història, o els símbols del passat i projecció de futur, xerrada que anirà a càrrec de la Comissió 100 Anys de l'Estelada. Vicent Partal, director de Vilaweb, serà l'encarregat d'obrir el simposi, que comptarà amb la projecció del documental de Xevi Mató 42 graus, que presentarà Alfons López Tena.

 

Aquests actes donaran pas l'endemà a les ponències on es mostraran teories, proves i anàlisis històrics que reforcen la teoria de la descoberta catalana d'Amèrica. Patrícia Gabancho s'encarregarà de posar punt i final al cap de setmana, amb la xerrada 'Fem Història, ara'.

Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història