EDITORIAL » 23-04-2010
7562 lectures

Què fem? on anem?

Per a aquelles persones que no ens coneixen encara, ens presentem. L'Institut Nova Història és una Fundació d'estudis i recerca, de recerca de la història manipulada que Catalunya i els antics regnes de la corona catalano-aragonesa hem patit -i patim encara-, per part de la corona castellana, corona que va acabar apropiant-se del poder de la monarquia hispànica. Donem suport a la investigació i a la promoció de les investigacions. Organitzem simposis, xerrades, sopars-tertúlia, presentacions d'autors i llibres, i publiquem estudis, entre d'altres activitats. Així mateix, a través del web donem a conèixer esbossos i inicis de noves investigacions i el configurem com el nostre compendi documental.


Sabem que la història té una gran dosi de violència i es sosté, en bona part, en la perversió del poder. Sabem que pocs pobles poden quedar exempts d'aquestes premisses. Aquests són els fets. Però l'Institut Nova Història té suficients elements per entrar dins les entranyes de la història oficial. Una història que ells, des del poder que han gestionat i gestionen, han anat configurant segons els seus interessos i necessitats. I amb tot el que s'analitza, mostrem, discutim i podem qüestionar allò que se'ns mostra com una gran evidència. No n'hi ha prou de repetir automàticament el que els llibres de text i les universitats perpetuen en l'actualitat.
Sí, afirmem que ens menteixen quan proclamen que la corona catalano-aragonesa pateix una crisi exagerada als segles XVI-XVII; afirmem que hi ha una premeditació ensarronadora i de clara manipulació d'estat quan neguen que l'anomenada Descoberta d'Amèrica va ser organitzada i realitzada per Catalunya; afirmem que Colom era català -com ara ja reconeixen estudiosos estrangers com Charles Merrill i Estelle Irizarry-; afirmem que quasi mig món, al segle XVI, ostentava la bandera reial catalana; afirmem que el Siglo de Oro espanyol és producte, en bona part, de la manipulació i la substitució del català pel castellà. I molt més. També tractem  fets i personatges de dubtosa constatació, com poden ser Marco Polo, Leonardo da Vinci o Erasme de Rotterdam (per anomenar els més coneguts) I, per desgràcia, sospitem que la llista no s'acaba aquí.
I sí, afirmem que la falsedat de la partida de baptisme de Miguel de Cervantes, que el fa nascut a Alcalà de Henares i que ja va ser denunciada fa 3 anys, només és la punta de l'iceberg que amaga tot el que estudiem i traiem a la llum: és justament la foto que acompanya aquest editorial on s'observa que en lloc de CERVANTES, el nom original escrit és CARVANTES, i van afegir a l'esquerra MIGUEL anys després, amb lletra diferent.

I aquesta feina, aquesta dedicació, que té en investigadors com en Jordi Bilbeny la seva punta de llança, pretén l'ambició més gran, l'ànim de lucre més agosarat: poder reconstituir la nostra història malgrat el silenci i el menyspreu d'universitats, d'estaments oficials i dels anomenats intel·lectuals que prefereixen no qüestionar res que sigui millor no tocar. I els resultats són els que són i s'entreveu ja tot el que ens han amagat.
Ens acompanyes? Pots fer un viatge amb nosaltres, pots participar d'alguna de les nostres activitats. Ens pots donar, fins i tot, suport per estendre els nostres treballs, pots també ajudar-nos econòmicament amb aportacions mensuals, etc. Però si t'incomodem, pots demanar-nos que anul·lem el teu enllaç.
Sigui el que sigui, moltes gràcies per ser-hi.

Publicat a www.inh.cat - Institut Nova Història