Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Fins i tot el passat es pot modificar; els historiadors no paren de demostrar-ho."
Jean Paul Sartre (1905-1980) Filòsof i escriptor francès

Desmuntant Leonardo

Un documental sobre els misteris de la vida de Leonardo i la seva relació amb la casa Reial Catalana d'Itàlia. Descobriràs tot allò que mai ningú no t'ha explicat sobre el geni del Renaixement.Com pot ser que un dels més grans pensadors, pintors, escultors, filòsofs i enginyers, com fou Leonardo da Vinci, tingui una biografia tan confusa i se sàpiguen tan poques coses sobre la seva adolescència i la seva infantesa? Com pot ser que de la figura clau del Renaixement no es tingui una certesa total de la seva data de naixement, ni tan sols de qui fou el seu pare, la seva mare, ni d'on ni de qui va aconseguir el coneixement momunental que atresorà?

Podem acceptar que un camperol d'un petit poble d'Itàlia, fill d'una pagesa analfabeta i d'un notari, esdevingui un dels més grans pensadors del segle XV, i estableixi estretes relacions amb les corts, el Papa, Isabel d'Aragó, sigui un "familiar" de Cèsar Borja i, en definitiva, tingui com a armes familiars i personals les armes reials catalanes?

Podem acceptar tot això o, d'altra banda, fer el que hem anat fent fins ara; posar-ho en dubte, qüestionar-ho, buscar el "que, com, quan i per què", i fer que la història €la nostra història€, més enllà dels llibres, es mantingui viva i present en la nostra consciència i en la nostra vida.

És ben normal que els escriptors utilitzin l'escriptura i publiquin llibres i articles per divulgar un coneixement, un dubte sobre els nostres orígens. Nosaltres ho decidim fer sempre partint d'allò que ens apassiona: el cinema documental, les imatges.

D'aquesta manera, partint de múltiples entrevistes, gràfics, i seguint com a full de ruta els estudis d'en Jordi Bilbeny, ens endinsarem en la vida, orígens i secrets d'una de les figures claus de la humanitat: Leonardo da Vinci, establint i posant sobre la taula la seva relació amb la Casa Reial Catalana.


OBJECTIU ASSOLIT!

Ens plau comunicar-vos que avui dia 12 de març, gràcies a la implicació de 111 mecenes, hem assolit i superat el pressupost de 10.000€ per a la producció del documental "Desmuntant Leonardo".  


ENCARA SOU A TEMPS DE PARTICIPAR-HI

La campanya de micromecenatge no finalitza fins el dia 30 de maig i per tant aquells qui no heu tingut temps de fer la vostra aportació, encara sou a temps per fer-ho i obtenir la vostra recompensa.

Totes les donacions extres que rebem per sobre dels 10.000€ seràn destinades a la promoció de la pel·lícula.

Com tots sabem, el cinema documental és quelcom meravellós, però no pas barat.  Tirar endavant aquest projecte no hagués estat possible sense la implicació de moltes persones que, com tu, creuen en la causa d'una història transparent, honesta i, en definitiva, viva.

Des d'aquí, volem animar tota aquella gent simpatitzant o afiliada a l'Institut Nova Història que creieu en el que fem i que encara no hi heu col·laborat, que no sigueu mers espectadors del projecte, sinó que en formeu part. Que formeu part del producte final i de l'equip per, així, celebrar l'èxit plegats. Encara hi sou a temps i com més aportacions aconseguim millor serà el resultat del documental, més difusió tindrà, i per tant més gran serà el seu èxit.

Moltes gràcies.

 

LA HISTÒRIA ENS L'HAN FURTADA A TOTS I NOMÉS ENTRE TOTS LA RECUPERAREM

Pilar Montoliu i Institut Nova Història

Aconseguits 11120€
de 10000€
111.2% aconseguit
Queden -2323 dies

Aporta al projecte queden -2323 dies per fer-ho

 

Aporta al projecte queden -2323 dies per fer-ho