Accediu  |  Registreu-vos-hi
"L'únic deure que tenim amb la història és reescriure-la."
Oscar Wilde (1854-1900) Dramaturg i novel·lista

Tria la teva conferència!


Si esteu interessats en que vinguem a fer aquesta conferència al vostre municipi, si us plau contacteu amb nosaltres a través del correu conferencies@inh.cat per concretar-ne la data i els detalls.

Si esteu interessats en altres confererències del mateix conferenciant feu clic aquí. Per veure totes les confererències disponibles feu clic aquí.


CONFERENCIANT:

Albert Fortuny

TÍTOL DE LA CONFERÈNCIA:

El primer viatge de Colom al Nou Món; el port de sortida: Palos...o Pals ?

RESUM DE CONTINGUT DE LA CONFERÈNCIA:


La Història oficial, en tots els llibres de text, afirma que la primera expedició  d'en Colom a Amèrica va sortir del “Puerto de Palos” a Andalusia.

Per totes les proves que han trobat els investigadors de l'Institut Nova Història (en Jordi Bilbeny entre ells), sabem que la sortida del primer viatge va ser del port de Pals, a l'Empordà, les quals s'exposen en la primera part d'aquesta conferència.

Però la primera objecció que es fa a aquesta nova visió de la història es que a Pals no hi ha port. Amb els documents que s'aporten en la segona part de la conferència, amb mapes antics i moderns, podem afirmar que actualment no hi ha port, però n'hi havia, i a més era el lloc idoni per preparar una expedició de tanta importància.

Finalment en la tercera part de la conferència es fa una visió tècnica de l'organització de l'expedició analitzant quina era la infraestructura industrial necessària per poder dur a terme una gesta com aquesta al segle XV, i perquè Pals en disposava i a Palos era impossible.

COST DE LA CONFERÈNCIA:


150 € + despeses de desplaçament

CURRÍCULUM:


Albert Fortuny, és enginyer industrial, empresari i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Ha estat investigant diversos aspectes tècnics de la descoberta catalana d'Amèrica, entre d'altres l'existència del port de Pals a l'Empordà i es autor de diversos articles i conferències.


TRIA LA TEVA CONFERÈNCIA

• Tria la conferència i conferenciant

• Ens desplacem al teu municipi

• Opció de Cinefòrums

• Contacta'ns per concertar la data

• T'ajudem a fer-ne difusió

Sol·licitud de conferència

Llistat de conferències

Poseu-vos en contacte amb nosaltres