Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Si la història l'escriuen els que guanyen, això vol dir que hi ha una altra història."
Litto Nebbia

QUI SOM »


L'Institut Nova Història és una Fundació d'estudis i recerca sobre de la tergiversació de la història que Catalunya i els antics regnes de la corona catalano-aragonesa van patir -i pateixen encara-, per part de la corona castellana, corona que va acabar apropiant-se del poder de la monarquia hispànica.

El nostre mètode de treball consisteix en realitzar propostes i desenvolupaments a partir d'una actitud de ment oberta, rebutjant el dogma o la doctrina i tot expressant una combinació específica de qualitats de rigor com son el mètode multidisciplinar i l'enfocament global.

Una part de les funcions de l'institut Nova Història és la promoció de les investigacions. Organitzem simposis, xerrades, sopars-tertúlia, presentacions d'autors i llibres, i publiquem estudis, entre d'altres activitats. Així mateix, a través del web donem a conèixer esbossos i inicis de noves investigacions i el configurem com el nostre compendi documental.

Sabem que la història té una gran dosi de violència i es sosté, en bona part, en la perversió del poder. Sabem que pocs pobles poden quedar exempts d'aquestes premisses. Aquests són els fets. Però l'Institut Nova Història té suficients elements per entrar dins les entranyes de la història oficial, aquella que va ser escrita pels vencedors. Una història que ells, des del poder que han gestionat i gestionen, han anat configurant segons els seus interessos i necessitats. Amb tot el que s'analitza, mostrem, discutim i podem qüestionar allò que se'ns mostra com una gran evidència. No n'hi ha prou de repetir automàticament el que els llibres de text i les universitats perpetuen en l'actualitat.

Per portar a terme aquesta important i difícil tasca, l'Institut s'ha dotat d'un equip d'Investigadors i col·laboradors per tal d'enriquir les nostres diferents línies d'investigació i explotar al màxim les possibilitats d'interacció, participació i internacionalització de les investigacions.

»  El patronat
»  Els investigadors

Col·labora, adhereix-t'hi fent clic al següent enllaç:
http://www.inh.cat/adhesions

Llegiu també: