Accediu  |  Registreu-vos-hi
"..el que realment va passar és només una petita part de tot el que va passar.
Tot en la història segueix sent incert, els esdeveniments més grans, així com la menor incidència."
Goethe
ARTICLES » 31-12-2021  |  MEMòRIA HISTòRICA
2038

Els gals «catalauni» són els catalans antics

Nou article que hem extret, també, del blog ''Història Usurpada'. Aquesta vegada un diccionari del 1905, que conté totes les paraules «compresas en tots los altres diccionaris catalans d'ençá de la publicació del primer, en 1650», informa que la 'Catalaunia' gala era l'antiga Catalunya.

Cliqueu-hi damunt per ampliar la imatge

Els gals «catalauni» són els catalans antics i el fonament del Llenguadoc, segons un diccionari del 1905

Com podeu comprovar (a la imatge superior), en aquest fragment del "Diccionari popular de la llengua catalana: Catalunya, Mallorca, Valencia, Andorra, Rosselló, Sardenya, Llenguadoc", del 1905, publicat per En Cosme Vidal Rosich, En Marià Grandia i Soler i en F. Baxaría, es deixa molt clar que l'antiga Catalaunia era una regió, avui francesa de la Xampanya, al voltant de Chalons sur Marne, a les vores del riu Marne, que és l'origen de l'actual Catalunya:

Catalaunia: Catalunya, en llatí. | La antiga Catalunya, o sia la regió avuy francesa de les vores del Marne.

Aquest diccionari d'inicis del segle XX, el qual, com diuen els seus autors, conté totes les paraules «compresas en tots los altres diccionaris catalans d'ençá de la publicació del primer, en 1650, pel gramátich en Pere Torra», no dubta a defensar l'equivalència dels termes CatalauniaCatalunya, i ens dóna entenent que el primer és la seva forma llatinitzada que trobem als antics llibres dels cronistes romans, i la segona la moderna.

Els gals «catalauni» són el fonament dels pobles llenguadocians

A més, si cerquem la paraula Catalaunich, el diccionari encara ens ho detalla més i ens relaciona els catalans antics amb el naixement de la nació occitana:



Com veiem (a la imatge superior), els «catalàunichs» eren els naturals de la Catalunya antiga, situada a la Xampanya, i que tenia per capital l'actual Chalons sur Marne, antiga Cataló. Els autors, a més, ens detallen que fou als voltants de l'antiga Cataló on l'exèrcit d'’Atila fou completament derrotat pels gots, esdevenint aquest triomf el fonament de la independència dels pobles del Llenguadoc.

Fossin aquests «catalauni» vencedors gots, o com diuen avui els experts, gals o celtes, el cas és que els autors del diccionari veuen crucial el paper del nostre poble català en la defensa d'Europa de les urpes del temut poble dels huns.

No s'entén com pot ser que un nombre tan gran d'eminents intel·lectuals catalans i estrangers, el testimoni dels quals hem anat recollint en diversos articles d'aquest web, tinguessin clar que l'origen dels catalans cal cercar-lo en els gals «catalauni» i, en canvi, avui  dia, tot aquest coneixement resti completament amagat i menyspreat pels historiadors actuals de les universitats catalanes. Només té sentit si es té en compte que aquestes institucions públiques acadèmiques en realitat són estructures a sou del govern invasor i que la tasca dels investigadors moderns és censurada sistemàticament.



Cal destacar el reconeixement que el Diccionari Popular fa del paper importantíssim que aquests catalans gals originaris tingueren a l'hora d'establir la base civilitzatòria de l'Europa medieval del segle III-IV dC i els orígens de la nació llenguadociana, que en cas que mai hagi estat quelcom diferent de la catalana, clarament deriva de la civilització dels «catalauni», i no pas a l'inrevés, com ens volen fer creure.

- 18.12.21

Història Usurpada

https://historiausurpada.blogspot.com/2021/12/Els-gals-catalauni-son-els-catalans-antics-i-el-fonament-del-Llenguadoc-segons-un-diccionari-del-1905.html



Autor: Història Usurpada




versió per imprimir

  1. LluísLluís
    08-01-2022 21:49

    Ostres Mir de Tost, tens raó. Ha desaparegut el comentari dell coca-cola. A veure si els administradors ens alliberen de tots aquests impresentables que només embruten aquesta web

  2. Mir de Tost
    05-01-2022 19:10

    Lluís-Lluís: cal entendre que la bajanada a què et referixes és la del Pepsi-cola (que ja no hi és, per sort).

  3. LluísLluís
    05-01-2022 17:41

    S'ha de ser molt ignorant i poca-solta per escriure una bajanada com aquesta

  4. LluísLluís
    05-01-2022 15:42

    Durant temps no hem sabut l'origen del mot Catalunya. Ni a escola, ni a universitat en diuen res d'això. No hi ha suficient documentació per què la comunitat acadèmica, com a mínim, s'interrogui ?

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35124
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
En Pep Mayolas és un mestre del detall i de la feina ben feta, tant que sempre ens sorprèn amb una visió...[+]
En Francesc Magrinyà recull la línia de recerca oberta per En Jordi Bilbeny sobre la identificació de...[+]
Article publicat al butlletí «Sobirania i Justícia», núm. 20 el 14 d'octubre del...[+]