Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La història és una combinació de realitat i mentides. La realitat de la història arriba a ser una mentida. La irrealitat de la faula arriba a ser la veritat. "
Jean Cocteau
» 13-12-2021 20:30

Conferència d'En Manel Capdevila 'Conquesta catalana de Sicília amb l'oposició d'Aragó'

Activitat: Conferència
Títol de la conferència: Conquesta catalana de Sicília amb l'oposició d'Aragó
Conferenciant: Manel Capdevila
Data:
13 de desembre
Hora d'inici: 2/4 de 8 del vespre
Hora de finalització: les 9 de la nit
Lloc:. Plural 21
Adreça: Passatge Gaiolà, 21
Ciutat; Barcelona 
Preu:
activitat gratuïta, no cal reserva prèvia

La troballa de documents papals reforcen la tesi de l'investigador Manel Capdevila, qui des del 2009 defensa que Catalunya era un regne i que la poc coneguda conquesta catalana de Sicília així ho demostra.

El Papa francès Marti IV va excomunicar al rei català Pere el Gran i va atorgar el títol de Rei d'Aragó a Carles d'Anjou. Això succeí quan els aragonesos i els mallorquins donaven suport als francesos. Per aquest motiu, quan Pere el Gran va conquerir Sicília, va fer-ho únicament com a Rei de Catalunya i de València, fet que demostra que Catalunya era un regne. Aquesta tesi invalida les teories defensades per la historiografia espanyola que asseguren que Catalunya mai fou un regne i sempre fou només un comtat. Pere el Gran, a més, va rebre, a la vila siciliana de Caltabellota (Catalabelota), el títol de Rei de Trinacria, nom de Sicília en temps de la Magna Grècia quan Arquimedes defensà Siracusa, capital de l'Illa.

Manel Capdevila i Maresma (Arenys de Mar, 1945) és enginyer de sistemes, consultor i expert en història. Especialitzat en ciència medieval relacionada amb l'astronomia, l'alquímia catalana i la ciència nàutica (instruments, taules de navegació i portolans, pólvora catalana, ampolleta catalana...). Es un dels principals investigadors en història del nostre país i membre de l'Institut Nova Història (INH).

Compartir


Institut Nova Història
www.inh.cat

TRIA LA TEVA CONFERÈNCIA

• Tria la conferència i conferenciant

• Ens desplacem al teu municipi

• Opció de Cinefòrums

• Contacta'ns per concertar la data

• T'ajudem a fer-ne difusió

Sol·licitud de conferència

Llistat de conferències

Poseu-vos en contacte amb nosaltres

TIPUS D'ACTIVITATS:
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí