Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Em meravello sovint que la història resulti tan pesada, perquè gran part d'ella ha de ser pura invenció"
Jane Austen (1775-1817) Escriptora
» 01-05-2009 00:00

Sopar amb Isidor Cònsol

El proper sopar de l'Institut Nova Història s'escaurà el dijous 28 de maig. Aquest cop, atesa la millora del temps, tornarem al Pati Mànnig (c/ Montalegre, 7; davant la Facultat de Geografia i Història) de Barcelona. Com de costum, l'ora del sopar és 3/4 de 9 del vespre.

Hem convidat l'Isidor Cònsol, editor i escriptor, que ens parlarà de "Sant Francesc a Catalunya". I ens desglossarà els textos històrics i les llegendes que han preservat el seu pas pel nostre país.
Aquest és un tema quasi abandonat del tot de la nostra intel·lectualitat, però que té una base documental i llegendària solidíssima perquè calgui tornar-lo a posar sobre la taula amb una gran avidesa. Penseu que la tradició ha conservat la memòria del pas de Sant Francesc per Girona, Lleida, Barcelona, Vilafranca del Penedès, Vic i Sant Celoni, entre d'altres poblacions. I que, a vista del que hem anat descobrint sobre les llegendes d'En Colom al nostre país i la relació certa que tenen amb la realitat istòrica, ara potser caldria enfocar el tema des d'una perspectiva nova i diferent. El seu primer biògraf, Celano, ens diu que el sant va passar
a Espanya, on va emmalaltir i és ben conegut de totom que sant Francesc va caure malalt prop de Vic, on avui s'hi conserva l'ermita de Sant Francesc s'hi Moria.
El tema, com veieu, dóna molt de si. Espero aver-vos desvetllat prou la curiositat. Dijous 28, l'IsidorCònsul, ens en donarà més informació.
Si us abellia venir al sopar, penseu a comunicar-m'ho abans del dimecres 27, perquè l'hem d'encomanar amb prou antel·lació.
No cal que us digui que podeu convidar-hi amics i coneguts.

Compartir


Institut Nova Història
www.inh.cat

TRIA LA TEVA CONFERÈNCIA

• Tria la conferència i conferenciant

• Ens desplacem al teu municipi

• Opció de Cinefòrums

• Contacta'ns per concertar la data

• T'ajudem a fer-ne difusió

Sol·licitud de conferència

Llistat de conferències

Poseu-vos en contacte amb nosaltres

TIPUS D'ACTIVITATS:
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí