Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Recuperar el passat per construir el futur esdevé la tasca que tot ésser humà ha d'assumir
responsablement en el seu compromís amb la societat"
Simone Weil
ARTICLES » 19-01-2021  |  PROJECTE SOBRE LA CENSURA I LA MANIPULACIó
3228 lectures

El millor que podeu fer per la llibertat política de Catalunya és apuntar-vos a l'Institut Nova Història

En Toni Torà està convençut que Espanya controla quasi tots els moviments de Catalunya. Tots? No. Menys l'Institut Nova Història. I que el millor que podeu fer pel procés és apuntar-vos-hi.

L'autor de l'article

Quan surt a la conversa què podem fer pel procés, només tinc una resposta: recolzar l'Institut Nova Història.

Catalunya no pot vèncer Espanya. No tenim res. No tenim tancs, ni tenim peles. I els jutges, la policia, els polítics, els mitjans de comunicació −tot− està comprat per l’únic que té els calers: Espanya.

Les manifestacions els fan riure. Les crítiques que es fan des el mitjans oficials de comunicació els fan pessigolles. Llavors, què podem fer?

Desprestigiar-la. Ja caurà, com va caure l'URSS.

La credibilitat jurídica d'Espanya ja va en caiguda lliure. Això ho fan els advocats. Queda per desmuntar el seu orgull d’imperi. Que és el que podem fer? Xafar-los-hi la guitarra. Com? Desmuntant-los-hi la seva −que no és seva− història. O dit d'una altra manera: recuperant la història que Espanya ens ha furtat.

I això no ho fan els historiadors oficials, pagats per Espanya. Tampoc el Departament de Cultura de la Generalitat, pagat per Espanya. Això només ho fa un grup de persones que treballen sota el paraigua de l’Institut Nova Història.

A més a més, recolzar l’Institut Nova Història no té conseqüències punibles. No et perseguirà la pasma. No tindràs cap cita amb un jutge. No et multaran. No hauràs de sortir de casa a fer caravanes. I, això no obstant, faràs molt més mal, moltíssim més, que fent qualsevol altre tipus de manifestació.

Espanya inverteix molts diners a desprestigiar l’Institut Nova Història. Paga molts esbirros per desmuntar les seves tesis. Per desmuntar-les? No, per desprestigiar Nova Història. Com va fer amb les balances fiscals, pagant al mefistofèlic Borrell, ara han fet el mateix amb En Baydal, Sàpiens i companyia per fer mal a Nova Història.

L’Institut Nova Història no pontifica. Si bé assegura que En Colom és català, ho fa aportant desenes de proves i proves. Fa el que fa qualsevol investigador en qualsevol camp de recerca. Dóna moltes dades i suggereix que és català. I està obert al diàleg. No a l’insult i el desprestigi gratuïts.

Voleu la independència? Segueu l’herba del peus d’Espanya. Ajudeu-nos a recuperar la història de la nostra Nació esborrada per la censura d'Estat. Encara més senzill: apunteu-vos a l’Institut Nova Historia i recolzeu les seves recerques. Només us heu d'inscriure aquí: https://www.inh.cat/adhesions.

Toni Torà
versió per imprimir

Comentaris publicats

  Afegeix-hi un comentari:

  Per poder deixar comentaris us heu de registrar:


    EDITORIAL
  L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
  30334 lectures

  9a-UNH

  Víctor Cucurull - Gelmir, el misteriós bisbe fundador de Santiago de Compostel·la
  Montse Camps - La primera carta d’En Colom demostra que era català
  SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
  Subscriviu-vos al nostre butlletí
  Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
  El Racing Club Lens de França llueix els colors de la bandera catalana a la samarreta.Una llegenda explica que...[+]
  Tothom assegura que Jeronimus Bosch era un pintor flamenc, però en Pau Mora ha trobat una referència que ens fa...[+]
  Va escriure Bernal Díaz del Castillo la Historia Verdadera de la Conquista de Nueva España o ho va fer el...[+]
  Si En Colom a Castella va ser considerat sempre estranger, això volia dir que mai no hi va tenir casa. El fiscal...[+]