Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Espanya té un problema amb la veritat."
Carles Puigdemont
ARTICLES » 14-12-2021  |  CENSURA I LA MANIPULACIó
3915

Era En Francisco de Osuna un Osona?

Presentem avui el videu, de gairebé 13 minuts, que En Joan Cassola ens ha fet arribar i en què explica la seva comunicacio al 20è Simposi sobre la Història censurada de Catalunya, que va tenir lloc el 19 i 20 de novembre d'enguany: «Era En Francisco de Osuna, l’inspirador de la teologia mística de Santa Teresa de Jesús, un Osona?".

Cliqueu-hi damunt per ampliar la imatge

Per situar-nos sabem que Santa Teresa vol, en un moment determinat, canviar de vida per dedicar-se a la religió, però no sap com començar. Serà la troballa d'un llibre de Francisco de Osuna el que li donarà les pautes per iniciar-se en la vida contemplativa amb l'oració. El llibre s'intitula Abecedario Espiritual i consta de sis volums.  El tercer volum, el tercer abecedario, és una obra mestra de l'espiritualisme franciscà i el primer tractat de mística en castellà. Teresa el cita a la seva autobiografia. En això hi ha acord unànime. Segons consta, Francisco de Osuna neix a Sevilla el 1492 i mor no se sap on i potser l'any 1541. Tampoc no se sap on aquest franciscà sevillà va estudiar teologia. No consta a Salamanca ni a Sevilla ni a Alcalà, ni als convents castellans o andalusos. Tampoc se sap el monestir on s'inicià i va fer els vots. Com hem insinuat, el lloc i l'any que va morir se suposen o s'ignoren. Només es conserven dos exemplars físics de l'edició del Tercer abecedario: un a la Biblioteca Nacional de Madrid i l'altre al convent carmelita d'Àvila. Aquest últim conté glosses i senyals al marge, a més de moltes línies subratllades, si bé no se sap si és la lletra de la santa. Segons els estudiosos, l'obra està amarada de la filosofia mística d'En Ramon Llull.



Autor: Joan Cassola




versió per imprimir

  1. Alvaro Prim
    30-12-2021 16:11

    El conocimiento de la historia de Francesc es tan amplio que se cree que las actuales autonomias y su nombre ( Incluida Cataluña) era el de los reinos de la peninsula iberica ( Voy a ser bueno no digo España ) en la edad media . Por eso no le cuadra ni que hubiera navegantes en el reino de castilla, ni que se pesacaran sardinas, ni nada.

    Ignorancia pura y dura

  2. Bernal Francés
    27-12-2021 19:51

    Claro que sí, Francesc. Por eso en Santander hay una playa que sr llama el Sardinero, porque salían allí las latas como hongos entre la arena.
    No sé si lo eres realmente o te lo haces.

  3. Francesc D.
    27-12-2021 14:27

    Les úniques sardines que heu vist a les castelles, son en conserva. Salut i república!

  4. Alvaro Prim
    27-12-2021 13:13

    Osuna, Osona Osasuna. Todo está claro. Osasuna , Club Catalan!!

  5. Bernal Francés
    24-12-2021 08:25

    Santoña, Castro Uridales, Laredo, Noja, Santander, Comillas, San Vicente de la Barquera, todos puertos pesqueros castellanos (ya eran castellanos antes de que lo fueran Segovia o Ávila, por ejemplo) con exquisitas sardinas, anchoas y boquerones para dar y tomar.

    Francesc, eres un ingorante.

  6. Francesc D.
    24-12-2021 08:05

    ' Las sardinas como las de Castilla...' son de la vostra D.O. Ho diu el diari d'abord. Bon Nadal!

  7. Xavi G.
    23-12-2021 23:18

    Això de "asunto zanjado" no sé ben bé a què et refereixes, encara que m'ho ensumo.

    Ho miraré.

  8. Ramiro Romero
    23-12-2021 23:09

    La lotería, el bingo, la ruleta, el parchís, y la petanca son inventos catalanes, recuerde, su historia es maravillosa y la mía también,,,,,,, lo dicho, felices fiestas a usted y a los suyos

  9. Xavi G.
    23-12-2021 22:47

    I a tu què, Ramiro, t'ha tocat la loteria??

    No?

    Me n'alegro.

    A mi sí hahaa, tornar-me els diners.

    Bon Nadal.

  10. Ramiro Romero
    23-12-2021 22:23

    Feliz Navidad, xavi g,,,,,, asunto zanjado,

  11. Xavi G.
    23-12-2021 21:51

    No, no en hi ha cap, Ramiro.

  12. Ramiro Romero
    23-12-2021 20:41

    XAVI G, una pregunta,,,, hay alguna persona, animal, planta o cosa que pise la península ibérica que no tenga un origen catalan???..... Al xevimataro,,,, sólo decirle que siga con su revolución, pero a las diez en casa,,,,, jua jua jua jua jua,,,, chavalin,,,,, que fijación con el arevalo y el bertin,,,,,,,, jo jo jo jo,,,, viaje cateto!!!!

  13. Xevimataró
    22-12-2021 23:03

    Jajajajajajaja el general prim també es del club de la comèdia. Arevalo,bertin, caralt,ramero i ara en prim. A reirrrr con los chistes de arevalooooo.

  14. Alvaro Prim
    22-12-2021 21:13

    Y el osasuna que claramente es un equipo Catalan de Osona que se lo ha apropiado Pamplona, Si todo el mundo sabe que juega en el campo municipal de Osona y que las imagenes de los partidos son falsificaciones creados por la censura Castellana en confabulación con la Navarra en contra de los catalanes.

  15. Guillem Caralt
    22-12-2021 15:36

    "Jo ho he fet artesanalment hi he trobat alguna que altra traça."

    I tant!

    Les coses que tenen en comu' son proves.

    Les coses que no tenen en comu' son manipulacions.

    Et dediques 2 hores con google i voila', tens una ponencia pel simposi de l'INH.

  16. Guillem Caralt
    22-12-2021 14:55

    S'ha d'investigar si Anna Frank, Frank Sinatra, Francisco Franco i Dr Frankenstein eren la mateixa persona.

  17. Xavi G.
    22-12-2021 13:40

    S'hauria d'investigar científicament si els Hurtado de Mendoza "valencians", fills del cardenal, no estan fabricats a partir dels Lladró de Vilanova (oriünds de Vic-Osona) i dels Maça de Linaça.

    Jo ho he fet artesanalment hi he trobat alguna que altra traça.

  18. Xevimataró
    22-12-2021 13:26

    Jajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajaj

  19. Ramiro Romero
    22-12-2021 12:39

    Ostras, un chavalin supremacista ultranacionalista al modo falange!!!!, ja ja ja ja ja,,,,,, oye, chavalin, podéis hacer la revolución,,,,, pero a las 10 en casa, que la criada "ser inferior" te tiene puesta la cena!!! Ja ja ja ja,,,,, con chavalines como como tu revolución del pueblo superior catalán tendrá que esperar,,,,, Y ENCIMA NI, DISFRUTÁIS DE LA VIDA!!!!, viaje catetoooooo, viaje!!!!!,,,,,,, uhhhh, zoy un povre inferio que abla castellano y le guzta et bertin!!!!... Ja ja ja ja,,,,, pues ahí lo tienes, chavalin, la independencia os duró 18 segundos,,,,,,,, disfruta de la vida "AMARGAO"....

  20. Xevimataró
    22-12-2021 09:55

    Jajajajaja sou molt divertits ehhh? Podríeu anar a fer espectacles amb l'arevalo i el bertin per compartir la vostra caspa amb la resta de la humanitat. Els supremacistes catalans preferim no deixar anar a pixar a la gent que parla castellà jajaja, haureu d'anar a fer-ho més enllà del sènia

  21. Ramiro Romero
    22-12-2021 06:28

    Querido xevimataro, prefiero hartarme de rebujito y gambas, (el rebujito no me gusta, prefiero un buen mosto joven y fresquito), que estar todo el día pensando en banderas y países, en que somos los mejores del mundo, en qué somos el pueblo elegido, y superiores al resto, soy andaluz como podría ser gallego o portugués, ni mejor ni peor, y para entender y saber historia acudo a una cátedra de historia de la universidad de Sevilla, de Barcelona, de Lisboa o de Navarra, no acudo a una friki web que si acude a un cerezo con 10.000 cerezas rojas y una negra, dice que las cerezas son rojas,,,,, en el fondo os creéis un pueblo superior al resto y odiais la mezcla y la diversidad cultural, pero vamos, yo vengo aquí a cachondearme de vosotros,,,,,, vosotros sois superiores, nosotros inferiores,,,,, pues vale, me la bufa,,,,, SOIS EL CENTRO DE LA HISTORIA IBÉRICA Y MUNDIAL,,,,,, pero no disfrutáis de la vida,,,,, escucha, chavalin,,,,, A MA MAR LA,,,, ja je ji jo y ju

  22. Guillem Caralt
    22-12-2021 00:00

    Quins arguments mes bons!

  23. Xevimataró
    21-12-2021 23:57

    Ostia caralt et deu caure una bona nòmina a final de mes eh? com al bon funcionariat estatal jajaja. La resta estem en desavantatge perquè com pots veure som uns abduits que no estem a la teva alçada ni de llunyyyyy. Pel ramiro espero una evolució intel·lectual a l'alçada d'en caralt i que canviï una mica el discurs cap a uns termes una mica més originals i, si us plau, no ens fotis la tabarra després d'afartar-te de rebujitos i gambes.

  24. Guillem Caralt
    21-12-2021 21:12

    Xavi, ets un pensador molt i molt profund.

    Segurament tots els clients del teu taxi estan molt i molt impressionats.

    Aquests "Carbantes" mai han existit. Son un invent de la censura catalana, que volia demostrar que la partida de bateig de Cervantes es falsa.

  25. Ramiro Romero
    21-12-2021 21:11

    Cervantes, gongora, quevedo, Calderón, Lópe de vega y todos los escritores del siglo de oro son CATALANES, y sus obras eran catalanas,,,,,,,,, que no exista un solo ejemplar en catalan, y que todos los traductores hayan seguido el mismo modelo de traducción son cosillas sin importancia, ah, además, el cid, Shakespeare, elcano, San Ignacio, Santa Teresa, San bartolome, cabeza de vaca, cortes, Pizarro, almagro, bartolome días, Magallanes, balboa, los pinzones, la conquista y la reconquista, tartessos, etc etc etc etc etc, también son CATALANES,,,,,y punto,... Todos mienten, todos, menos esta web,,,,, Cachondos que sois unos cachondos,,,,,,, por cierto, YO VENGO AQUÍ A REÍRME,,,,,, QUE POCO RESPETO TENÉIS A LA MARAVILLOSA Y RICA HISTORIA DE CATALUÑA,,,,

  26. Xavi G.
    21-12-2021 18:49

    Guillem, no entenc que et comportes així com ho fas faltant al respecte.

    Ho centres tot amb el Bilbeny amb el que tens una fixació bestial. I clar que Bilbeny té vital importància com a iniciador de tot aquesta serie d'investigacions, però no és només per Bilbeny pel que jo estic ací, que també es clar, sinó pel que estan fent també tota la resta d'investigadors que l'acompanyen, que si és veritat que potser no han pogut provar res fefaentment, sí que s'albira ja, gracies a les respectives feines, tota una serie de personatges que han patit una profunda censura o ocultació o desdoblament o suplantació, diguem-li com vulguem, i que de mica en mica deixen entreveure cada vegada de forma més clara tota la estructura d'arraconament envers la corona catalano-aragonesa.

    El tema Cervantes.

    Doncs per suposat que no està clar i que s'hauran d'aportar proves i salvar obstacles per tal que prosperi la tesis Cervantes-Servent, però escolta, jo només he entrat amb el tema aquest perquè tu estàs sempre parlant del mètode científic i has fet la següent afirmació: "el cognom Carvantes no existeix"....

    Doncs només volia posar en relleu que el mètode científic i les premisses falses son incompatibles. Perquè actuant així de mica en mica el que et sortirà serà una equació amb resultats erronis, tu que tant parles del mètode científic, ignorant.

    I ja està, només he cercat el nom carvantes al google perquè sabia que ja m'havia donat resultats positius i els he volgut aquesta vegada posar aquí. Alhora, cercant aquest "Carvantes" m'ha sortit també el llibre aquest del Nassarre i m'ha cridat l'atenció que m'aparegués pel mig el falsari Pellicer i he volgut compartir-ho per si ajuda com a pista d'alguna cosa, però no perquè jo estigui convençut de res, sinó per si serveix d'algo.

    I seguiré fent-ho quan em plagui. O és que vols estar tu sols aquí, eh??

    De la mateixa forma que sé des de fa anys que el que passa aquí amb alguns comentaristes era i és molt i molt raru...., sé que en la història que ens han contat de la corona catalano-aragonesa passa alguna cosa tant o molt més estranya encara.

    Tu no ho veus així? Doncs em sembla perfecte, però no faltes al respecte, ignorant.

  27. Edmund Cooke
    20-12-2021 22:37

    Pobre carallot…. Ja desvarieja… au vinga, mama't una mica el ditet i dormir reionet!

  28. Guillem Caralt
    20-12-2021 22:11

    A llegir, Xavi.

    https://academic.oup.com/library/article/16/1/3/954979?searchresult=1


    Es increible, no?

    Al s. XVIII, quan ningu' feia aquest tipus d'estudi, els censors va crear la documentacio' que explicava aquests detalls, pensant, "De aqui' 300 anyos, cuando empiecen a estudiar la relacion entre Servent y los impresores, hallaran nuestras falsificaciones!"

  29. Guillem Caralt
    20-12-2021 21:47

    "Ai capitto doctorete torete?"

    Lluimari, no has dir imbecilitats intencionadament.

    Nomes dius imbecilitats, si vols o no.

  30. Guillem Caralt
    20-12-2021 21:46

    Xavi, es impressionant com el Bilbeny us te convencuts.

    Sou uns ignorants que mai heu tocat un sol document, gent sense estudis, gent sense sentit comu'.

    I us ha convencut que totes les seves declaracions--que son, casualment, exactament ho que voleu pensar, o sigui que tots els grans homes de la historia eren catalans, i us te convencuts, tan convencuts que penseu saber mes que tots els experts del mon.

    Val, Xavi, es aixins. Ets un geni.

  31. Xavi G.
    20-12-2021 21:30

    Guillem, sembla que ni has mirat l'enllaç.

    A què et refereixes amb "Pellicer, del segle xvii, en seriu?

    Què, què no pot un acusat de falsari del segle XVII ser el "creador" de la fantasia d'un Cervantes d'Alcalà??

    Bo, bona nit.

  32. Edmund Cooke
    20-12-2021 21:25

    Pobre catallot!… es pensa que escribim per fotre'l…..dons mira marrec, pensava deixa el xat , però ara que m'ho demanes et dic que no…. Ho sento si no t'agrada el que escric, però et fots!….

    Ai capitto doctorete torete?

  33. Ramiro Romero
    20-12-2021 21:21

    Venga, chavalines nacionalistas,,,, Cervantes era catalán y además socio del joventut de badalona,,,,, si así sois más felices,,,, en el siglo XXV, habrá una web que diga que el primer astronauta era de Gerona,,,, y algunos se lo creerán,,,, que dais vergüenza ajena,,,,,,, y risa,,,, mucha risa,,,, Cervantes, quevedo, Calderón, Lópe de vega, gongora,,,,, todos catalanes,,,,, anda y que os den,,,,

  34. Guillem Caralt
    20-12-2021 21:08

    pd: Lluimari, pots deixar d'escriure comentaris? Fa temps Francesc i Xavi son ignorants, si, pero' tu...ni el nivell de Lluis Batlle, vaja....

    Aixo' de "Quijote" i "Quixote"...una de les grans aportacions de l'INH....

  35. Guillem Caralt
    20-12-2021 21:03

    "i comandant suprem de la armada invencible escriu Quixote, i no Quijote"

    Lluimari, sabem des de sempre que tu ets completament ignorant de la filologia.

    Aquest ultim comentari em fa vergonya aliena.

    Obviament, quan el director del cole diu a un nen, "Tu hauries de ser agent de viatge" no es precisament perque' es el mes llest de la classe, fins i tot d'una escola de popla.

  36. Guillem Caralt
    20-12-2021 20:58

    Xavi:

    Pellicer? Del segle XVII? En seriu, Xavier?

    Mira, Xavier, ja entenc que nomes tens el cherry-picking, res mes, i que no entens el metode cientific, pero' en tot cas quan parlen d'experts, parlem d'experts d'ara, dels ultims 50 anys, no pas de fa 400 anys. Per tu es valid respetar les opinions del s. XVII per entendre la medicina, la quimica, la historia natural?

    En tot cas, has perdut la perspectiva. Per tu, la censura espanyola ha enganyat a tots (menys a vosaltres, uns quants poblerins sense estudis.) Han "fet desapareixer" a tots els exemplars de les primeres edicions catalanes del Quixot, del Llatzer, de Xacsper, de Dant, de Marcel Prus, de Umbert Eco, etc. Han destrossat tots els llibres fins a l'ultim full. I totes les cartes privades que escrivien tots els europeus per molts segles, explicant "Quin miracle! Tots els gran escriptors son catalans!", i tots els diccionaris, perque' obviament el diccionari mes important per tots els europeus era el diccionari catala'.

    I resulta que aquesta censura, tan eficac, ni era capac de produir una partida de bateig amb el nom "Cervantes"????

    Delirant, Xavi.

    Mira, Xavi. No estas fet per coses intel.lectuals. Segurament et pots dedicar a altra cosa.

  37. Edmund Cooke
    20-12-2021 20:55

    Cert Xavi.... De fet, no es una fe ni una "partida"de baptisme.... es una de les anotacions que hi ha al "Libro primero de bautismos 1556-1635 de la parroquia de sta maria la mayor de alcazar de sanjuan" llibre descobert sorprenentment el 1748 !!....del text es despren que el 9 d'abril del 1558 es va batejar un nen dit miguel, fill d'en Blas de Canantes Sabedra i de Catalina Lopez .... res no diu ni de la data ni del lloc de naixement d'aquest miguel...enlloc apareix ni Cervantes ni Saavedra....

    Però suposant que aquest miguel fos el gran literat universal i que hagués nascut al 1558, la qual cosa es massa supossar només en base al llibre de baptismes aparegut misteriosament a mitjans del segle XVIII, jo em pregunto.... com és possible que durant quasi dos segles la gran castella hagi extraviat un registre baptismal tan rellevant?.... potser el gran literat hispà universal no era castellà?....

    Respecte al Mique del marge només feina befa ... es per torrar una micona els trolls.... n'hi ha d'altres d'anotacions molt més curioses, com ara la del bibliotecari major del felipe v, un tal nasarre, on es llegeix
    "este fue el Autor de la Historia de Don Quixote".....sí, heu llegit bé....Quixote, amb X de Xavi

    Es a dir, que el bibliotecari major del gran rei de castella i comandant suprem de la armada invencible escriu Quixote, i no Quijote , fins i tot quan marca matuserament un llibre baptismal fantasmagoricament desaparegut dos segles abans.....i sapigueu que quan van trobar miraculosament aquest llibre baptismal, les anotacions d'en nasarre ja hi eren....en nasarre va morir el 1751 amb 62 anys d'edat....

    Sembla un conte com els del carallot tot això, amb la diferència és la crua realitat com a resultat de l'apropació castillana d'en Sirvent, deixant-nos per la posteritat les matusseres manipulacions per fer creure als ingenus que Sirvent va neixer a Alcalà....

    Desperta Ferro!....

  38. Guillem Caralt
    20-12-2021 20:47

    Francesc:

    1. Tota la rao'. Em passa igual amb les radiografies. Moltes vegades els radiolegs miren una radiografia i veuen un cancer, i no lo veig, i aixo' demostra clarament que no existeix. Quina perdua de diners les facultats de medicina, quan tothom sense estudis pot veure si existeix un cancer o no, oi?

    2. Aixo' de "Miguel". Haig de repetir:

    "Si. Es un afegit molt posterior, del s. XVIII, d'un erudit que mirava el llibre notarial amb totes les partides de la familia Cervantes (Ah! Perdo'! Carbantes! La familia amb el cognom que mai ha existit i que no sabem llegir els experts!) Es com si troves la partida de neixement de "Norma Jeane Mortenson" i escrius "Marilyn Monroe" al marge, i aixins queda clar."

    3. Obviament la tinta es diferent. No entenc, empero', perque' ho dius: si un expert compara les tintes i diuen que es la mateixa, diras que veus que son diferents, i com ets il.luminat i claravident, es igual que diuen els experts.

  39. Xavi G.
  40. Xavi G.
  41. Xavi G.
    20-12-2021 20:29

    Pàg., 9

    PLASENCIA.
    Edicto.3729


    3702
    PLASENCIA
    Edicto
    DOÑA MARÍA VERÓNICA CARVANTES

  42. Xavi G.
    20-12-2021 20:24

    "El apellido Carvantes aparece recogido por el Cronista y Decano Rey de Armas, Don Vicente de Cadenas y Vicent, en su "Repertorio de Blasones de la Comunidad Hispánica", eso significa que el linaje Carvantes tiene armas oficiales certificadas por Rey de Armas."

  43. Xavi G.
    20-12-2021 19:50

    Les meves felicitacions al Joan Cassola pel seu estudi que fa al vídeo (que encara no havia pogut veure) i per la seva reflexió final que ens encoratja a tots.

    Molt bé, Joan!!! I si fa falta anar-hi a Madrit a pegar-los d'òsties conteu amb mi.

  44. Xavi G.
    20-12-2021 19:40

    Només dir que, sense posar en dubte a la paleografia, rellegint aquest llibre del XIX (1), es diu que el cognom "Cervantes" de les partides de naixement apareix com "Carvantes", però que també pot ser amb la "Ç", "Çarvantes", cosa que canviaria una mica la cosa, ja que seria la pronúncia del català oriental del nom Servent, "Sarvent"
    Sigui com sigui, el que sembla és que qui va escriure tot això respecte al cognom tampoc sabia paleografia.


    Però a banda d'això, el que m'ha cridat més l'atenció és que, si no ho entés malament, sembla que qui va treure a la llum o el primer que va escriure sobre aquest tema de la partida de baptisme de Cervantes (i del seu lloc d'enterrament) va ser el Pellicer, que havia estat denunciat pel seus companys per falsari...


    Pàg. 479.- https://books.google.es/books?id=iCixeVR4YnUC&pg=PA479-IA1&lpg=PA479-IA1&dq=apellido+carvantes&source=bl&ots=pIVm9hK1p8&sig=ACfU3U2m2M6C1yu4q2B12VDyD-h6d8ffDw&hl=ca&sa=X&ved=2ahUKEwi72cL_9fL0AhVz4uAKHRJTB8MQ6AF6BAgNEAM#v=onepage&q=apellido%20carvantes&f=false



    Edmund, la tinta del "Mique"l del marge de segur que és diferent, perquè si no vaig errat qui ho afegí fou un personatge molt posterior en el temps, potser Pellicer??

  45. Edmund Cooke
    20-12-2021 19:15

    …. Pero es que encara que fos la mateixa tinta, això nomes demostraria que qui va redactar el document no era expert ni en fer la seva feina, ja que els escrivans fossin de fes de baptisme o de qualsevol altra mena de document oficial sabien escriure be, molt be i mes a castella, oi?

  46. Edmund Cooke
    20-12-2021 19:04

    …Ja ho pots afirmar al 100% que no és la mateixa tinta…..

    Si fos la mateixa tinta ja ens ho haguèssin trepanat al cervell….però mai ningú ha pogut fer cap prova al respecte…..potser en carallot hihface el doctorete torete ens pot iluminar amb el nom d'un, només un, dels milions i milions d'experts que han analitzar la tinta i han conclos que era la mateixa….

  47. Francesc D.
    20-12-2021 18:20

    I segurament, si fan una prova de tinta comparant el nóm miguel amb la resta del corpus, no deu ser la mateixa.

  48. Francesc D.
    20-12-2021 18:11

    I el 'miguel' no s'ha mogut de lloc! Continua fora de marge, amb grafia diferent i el nóm propi escrit amb minúscula. No Cola!

  49. Francesc D.
    20-12-2021 18:05

    Doncs, tu i tota la rècula de clarividents entessos en paleografia antiga, m'haureu de deixar les ulleres de veure 'es' on hi han 'as' car, per més que m'esforço continuo llegint Carvantes.

  50. Guillem Caralt
    20-12-2021 17:51

    LluiMari:

    Ara t'oblides de despertar el ferro????

    Doncs dormira' fins tard!!!!!

  51. Guillem Caralt
    20-12-2021 17:50

    https://www.inh.cat/articles/-Nomes-polemitzen-els-qui-no-tenen-res-profund-a-aportar-



    "Jo feia una tesi doctoral. El director de la tesi, de cop, en adonar-se que he publicat un parell de llibres i que la premsa se n'ha fet ressò i han esmentat el seu nom, em truca per dir-me que canviï el contingut de la tesi i que investigui més que la censura aplicada a la història de Catalunya, la censura en general. Jo li dic que sobre la censura en general hi ha centenars d'obres i milers d'articles. I que jo vull concrecions. Al cap de poc m'envia un telegrama pel qual em comunica que el seu futur professional perilla i que abandona la direcció de la tesi. O sigui que el van pressionar i va haver de triar: o un descongut qualsevol que investiga collonades del passat o la seva feina. Va triar, és clar, la feina i a mi em va llançar per la borda."

    --Jordi Bilbeny



    Aqui aprenem unes coses fonamentals.



    1. Que "sobre la censura en general hi ha centenars d'obres i milers d'articles", o sigui, tot el rotllo de "Els historiadors no fan cas a la censura" es fals.



    2. Que Bilbeny es mentider. El telegrama no existeix. (Si existeix, Bilbeny pot mostrar-lo, no?)



    3. Que Bilbeny es molt i molt mentider. Segons el director de la seva tesi, no hi havia cap pressio': li van expulsar del programa doctoral per incompetent i punt. I es per aixo' que te el seu odi envers la universitat en general.

  52. Edmund Cooke
    20-12-2021 17:15

    …. Per imbecilitats, el millor exemple ens el dones tu, creient-te que una partida de baptisme, falsa i manipulada, es prova fefaent de l'origen i lloc de neixement de l'autor del Quixot….

    I encara mes imbecilitats que et creus…. Que fos fill d'un metge de poble que no coneix ningú, que tingues una filla analfabeta, que moris pobre i que ningú sàpiga on esta enterrat…. El mes gran i universal literat de les espanyes on no es possava el sol i no se sap on esta enterrat!!!….

    Creure's això sí que es una imbecilitat, oi carallot?

  53. Edmund Cooke
    20-12-2021 16:47

    …i el conte de papes i templers
    castillans quan el tindràs enllestit?… es que el del dr.albal-or i el del carvantes ja ens el sabem de memòria marrec de fira!

  54. Guillem Caralt
    20-12-2021 16:31

    " n'hi ha fotimers d'experts que asseguren que no nomes esta manipulat aquest pseudo document"

    Lluimari, les teves imbecilitats no mereixen cap resposta, pero' haig de dir que no, no em pots donar el nom d'un sol expert. I si, es una partida de bateig, les partides de neixement no existien, un detall desconegut per tots voslatres, puix no sabeu res ni dels documents ni de l'epoca de Cervantes.

  55. Guillem Caralt
    20-12-2021 16:27

    pd: I si el sistema de censura era tan bona, perque' no van fer una partida nova, amb el nom "Cervantes", amb lletra d'imprenta, per deixar-ho clar?

  56. Guillem Caralt
    20-12-2021 16:25

    1. "Doncs m'estic esforçant molt a veure si aconsegueixo llegir Cervantes, i només puc llegir Carvantes."

    Que curios.

    Una persona que no sap res de la paleografia, i que mai ha tocat un document antic, sap llegir perfectament un document amb escriptura antiga. Impressionant. I tots els entesos en paleografia llegeixen "Cer-". Som uns idiotes, segurament. I tenim la ciutat de "Carvera". segons els documents, no? Es aixins amb les catalanades del Quijote. Cap expert ve catalanades. Nomes son visibles als genis de l'INH, que no tenen ni idea de filologia. I els escuts que trobeu a tot arreu, escuts que no veu cap expert en heraldica. Aquells experts tambe' son imbecils.

    O sigui, tots els experts del mon son idiotes. Nomes vosaltres sou els autentics experts en tot. Val. Perfecte.

    2. "I el nom està afegit fora dels marges, amb un altra tipus de grafia i en minúscula."

    Si. Es un afegit molt posterior, del s. XVIII, d'un erudit que mirava el llibre notarial amb totes les partides de la familia Cervantes (Ah! Perdo'! Carbantes! La familia amb el cognom que mai ha existit i que no sabem llegir els experts!) Es com si troves la partida de neixement de "Norma Jeane Mortenson" i escrius "Marilyn Monroe" al marge, i aixins queda clar.

    3. "Fins i tot, hi ha entessos en la matèria que asseguran que aquesta partida de naixement esta falsificada."

    Si? Qui? Ja puc imaginar la resposta.... "Mira...de moment no em recordo...era algu'...saps...un expert important...."

    Repeteixo:

    "Lo impresionante de Jordi Bilbeny no es convencer a sus seguidores que el, ignorante, incompetente y mentider, sea experto en todo. Eso lo hacen todos los pseudohistoriadores. Lo mas impresionante es haberles convencido que son expertos en todo ellos."






    La 'a' és molt clara. I el nom està afegit fora dels marges, amb un altra tipus de grafia i en minúscula. Fins i tot, hi ha entessos en la matèria que asseguran que aquesta partida de naixement esta falsificada.

  57. Edmund Cooke
  58. Edmund Cooke
  59. Edmund Cooke
  60. Edmund Cooke
  61. Edmund Cooke
  62. Edmund Cooke
  63. Edmund Cooke
    20-12-2021 16:01

    Doctore caralllot, canvia de conte…. A mes de llondro, ets un dropo!…. Ja l'has repetit tres o quatre vegades aquest conte….Fes servir la imaginacio i varia de tematica…. aborreixes, sòmines!…..

    Explica'ns ara un de templers i papes castillans….ànim!…. Que el premi planeta els tens a tocar!

  64. Edmund Cooke
    20-12-2021 15:53

    …. Exacte Francesc!…. n'hi ha fotimers d'experts que asseguren que no nomes esta manipulat aquest pseudo document, si no que a mes es un document fals ja que reflexe el tràmit del baptisme, no el neixament i molt menys la identitat d'una persona…. I a mes a mes, un baptisme practicat quan l'eglesia que n'expedeix el psudocertificat baptismal no existia….Es com si avui, per acreditar la identitat d'un individu donessim per vàlid un document religios barroerament manipulat emes per una partòquia innexistent…..

  65. Francesc D.
    20-12-2021 15:31

    Doncs m'estic esforçant molt a veure si aconsegueixo llegir Cervantes, i només puc llegir Carvantes. La 'a' és molt clara. I el nom està afegit fora dels marges, amb un altra tipus de grafia i en minúscula. Fins i tot, hi ha entessos en la matèria que asseguran que aquesta partida de naixement esta falsificada. Salut!

  66. Guillem Caralt
    20-12-2021 15:04

    Edmund, t'explico un conte.

    Un dia un jove estudiant de geologia caminava a la muntanya amb un professor seu. Va veure una roca amb trossets daurats metal.lics.

    "ES OR!" crida l'estudiant.

    "No," li contesta el professor. "Es pirita. No val res."

    "ES OR ES OR ES OR!" crida l'estudiant.

    El professor s'adona que l'estudiant no enten res, no sap res del metode cientific i no vol sortir de la mes absoluta ignorancia. El professor envia una carta al estudiant dient-li que no pot continuar els seus estudis.

    "HE REBUT UN TELEGRAMA DEL MEU PROFESSOR!" explica l'estudiant a tothom. "El telegrama diu que'l Gobierno d'Espanya ha pressionat el meu professor! El Gobierno no vol que sapiguem que Catalunya esta' ple de roques d'or! Serem rics! La terra mes rica del planeta!"

    L'ex-estudiant forma un grup. L'Institut Nova Geologia. Els membres son tots catalans que no tenen cap coneixement de geologia. Pero oju! Segons ells mateixos, son molt i molt intel.ligents, i entenen la geologia millor que tots els geolegs del mon.

    "El diccionari diu que l'or es un metall de color daurat, i aquesta pirita es un metall de color daurat! Doncs ES OR! La pirita no va existir mai! El Gobierno no vol que sapiguem que som molt i molt rics! Amb tot aquest or podem guanyar la independencia!"

    I despres: "Els geolegs oficialistes no entenen el canvi de paradigma! No saben res! La prova es el 155!"

    Els articles de la web de l'Institut Nova Geologia:

    "Paper Alval del Caprabo: alumini o plati'?"

    "Les fenestres de les masies de muntanya: vidre o diamant?"

    etc. etc.

  67. Edmund Cooke
    20-12-2021 14:41

    …. Es or!… es or!…. La teva presència al xat es or!….continua espertenegant troç de llondro,…. Les generacions futures t'ho agrairan!

  68. Edmund Cooke
    20-12-2021 14:22

    Jo no en tinc…. Hauras de demanar-li al gabatxo o al Felipe vi … ells son els distribuidors…. Pero com es que te n'has quedat sense?…. Si sempre vas dopat, tronat de merda!!

  69. Edmund Cooke
    20-12-2021 14:17

    …. Habeis bebdo aceite, de los bacalaos como los de castilla…. Ai capitto doctore & ofelia?

  70. Guillem Caralt
    20-12-2021 14:17

    Xevi i Francesc:

    La partida de Cervantes es perfectament autentica. Obviament, es pot convencer una persona que mai ha estudiat ni documents ni paleografia (com tots vosaltres, des del Bilbeny fins al mes humil) que no ho es. Aixo' de "Carvantes" es nomes una prova de la vosta ignorancia. El cognom Carvantes mai ha existit, i posa clarament "Cer-". Podeu mirar un document de la mateixa epoca que posi el nom de "Cervera". Pero' es clar, mai mireu cap document, com mai ho fa cap investigador de l'INH.

    I no, mai heu trobat cap document que indiqui que Joan Colom i Bertran era viu despres del 1477.

    Estudieu una miqueta.

  71. Edmund Cooke
    20-12-2021 13:52

    ….la merda us arriba fins al nas!….
    Com es que no la oloreu?…

  72. Edmund Cooke
    20-12-2021 13:48

    Gabi, fofito, milikito, bernalito i gullermito!…. Era se una vez el circo!…. Crideu la susanita ratolinita que potser us en dona d'idees i lliçons magistrals!…au, aneu a cagar…. Com ara el caganer al pessebre!

  73. Edmund Cooke
    20-12-2021 13:44

    Bernaldo gabatxo i doctore highface expliqueu-nos altre conte com el del dr. Albal … es or !… es or!!…. Molt bo !…. Mes !… feu mes el bufó si us plau!….

  74. Xevimataró
    20-12-2021 12:36

    A veure si ens aclarim. Esteu d'acord,trolls, que la partida d'en carvantes és una falsificació, si o no? Per a que, és clar, si no es reconeix ni aixó ja partim d'un constructe que es dóna per suposat , que es el que heu estat fent secularment. És com en rajoy dient que el que diu en barcenas és cosa seva, que ell no el coneix de res, i con que la societat espanyola està per veure la biga a l'ull dels altres i no al seu,doncs endavant.

  75. Bernal Francés
    20-12-2021 09:00

    Ya, Francesc. El caso es que pruebas, lo que se dice pruebas, no tenéis ni una. Fantasías todas las que quieras, pero lo que se entiende por prueba en el ámbito académico universal, ni una.

    Y así con todo.

  76. Francesc D.
    20-12-2021 06:04

    I si tenim provas i documents que Colom era viu i que la partida d'en Carvantes és una falsificació, així com la major part de la història? Hi ha nens de P3 amb més sentit comú que tu, Caraltó.

  77. Guillem Caralt
  78. Guillem Caralt
    20-12-2021 00:08

    "Els raonaments a partir de plantejaments falsos sempre acaben en un cul de sac o en res."

    Moltes gracies per compartir la teva profunditat filosofica, Joan. Hi ha pocs carpinters de popla d'alta muntanya mes erudits que tu.

    Per exemple, si sabem que Joan Colom i Bertran estava mort al 1477, poc importa si te un cognom semblant al cognom de descobridor Cristoforo Colombo, que obviament estava viu al 1492--sobretot si no existeix cap document o altra prova que demostri cap relacio' entre Colom i Bertran i el descobridor.

    I si tenim proves contundents que Miguel de Cervantes va neixer a Alacala' i va escriure sempre en castella', poc importa si te un cognom semblant al valencia' Joan Servent--sobretot si no existeix cap document o altra prova que demostri cap relacio' entre Joan Servent i les obres de Cervantes.

    I aixins amb totes les imbecilitats de l'INH.

    Gracies, Joan.


  79. jccoenders
    19-12-2021 23:44

    Una petita distracció (dominical):

    Què tenen a veure dos professionals, un de beisbol americà i un altre de política catalana? Excepte que tenen una professió, res, ni que es diguessin igual, i tampoc necessàriament el seu mateix nom els faria de la mateixa nació.

    Què tindrien a veure dos noms diferents d'un mateix personatge, en aquest cas religiós, autor d'una obra concreta? Doncs que potser hi ha característiques pròpies canviades.

    És a dir, no es tracta de demostrar que dos personatges poden tenir el mateix nom o semblant, com en l'exemple del comentari anterior, cosa òbvia, sinó que un mateix personatge pot tenir dos noms diferents o semblants. Els raonaments a partir de plantejaments falsos sempre acaben en un cul de sac o en res.

    De totes formes, sempre són útils didàcticament per mostrar què no farà qui bé argumenta.

  80. Guillem Caralt
  81. Edmund Cooke
    15-12-2021 15:02
Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34986
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Un fet poc conegut de la vida del genial arquitecte modernista és la seva detenció un Onze de Setembre, durant...[+]
Patim una adulteració constant de la història, però la gent no s'informa i s'ho creu tot. Estem investigant la...[+]
Com és que tant En Vicenç Garcia com Cervantes van escriure uns elogis tan desmesurats a En Perot Rocaguinarda?...[+]
Si comparem les portades de les dues primeres edicions del Quixot de 1605, ens adonem tot seguit que en una...[+]