Accediu  |  Registreu-vos-hi
"No confonguis educació amb intel·ligència. Pots tenir un doctorat i seguir essent un idiota"
Richard Feynman
NOTICIES » 12-08-2013  |  CENSURA I LA MANIPULACIó
8785

Reacció de la premsa espanyola després de la 1a Universitat Nova Història

Conscients de la transcendència que està tenint i pot arribar a tenir la 1a Universitat Nova Història, la premsa espanyola se'n va fer ressò ahir diumenge. El diari El Mundo s'hi va referir a la portada i va dedicar-hi gairebé una plana sencera. Cal lamentar, però, el to tendenciós habitual en aquest mitjà i algun error en la informació

Feu clic al damunt per ampliar la pàgina


A conseqüència d'aquesta notícia, la xarxa bull des d'ahir amb comentaris i insults que plasmen la impotència, la ràbia i la incapacitat reflexiva d'aquells qui no volen escoltar cap argument perquè no estan ni tan sols disposats a qüestionar-se que la Història hagués pogut anar d'una altra manera, i menys encara si això dóna protagonisme a Catalunya o a personatges pertanyents a la nació catalana.

El Mundo dóna un protagonisme més que excessiu a CiU i al fet que la UNH s'hagués finançat parcialment amb diners públics. No diu, en canvi, que la principal font de finançament han estat les mateixes inscripcions dels alumnes. Malgrat això, agraïm el temps i l'espai que ens dediquen, ja que som conscients que això ens ajuda a continuar creixent i a fer que el nostre missatge s'estengui encara més. Com diu una de les màximes del màrqueting, més val que parlin de tu, encara que sigui malament. O com deia Dalí, el més important és que parlin de mi, encara que sigui bé.

També ens hauria de fer reflexionar el fet que hagi estat la premsa espanyola, i no pas la catalana, on la notícia va passar gairebé desapercebuda, la que hagi dedicat un espai més destacat a la 1a UNH. Encara ens cal deslliurar-nos de les pors o dels condicionants del què diran i situar-nos al present, on la llibertat d'expressió és una realitat i on cal donar a les notícies el grau d'importància que els correspon en funció de les seves implicacions socials, econòmiques i polítiques. Som els catalans els qui hem d'estar més interessats a aprofundir en aquests estudis, més encara davant el maltractament cultural i financer que pateix dia rere dia Catalunya per part de l'Estat Espanyol i quan hem de decidir quin ha de ser el nostre futur.

Des de l'INH estem oberts a tota la premsa mundial, no tenim res a amagar, podem aportar documentació rigorosa, explícita, que demostra àmpliament que les nostres tesis no són errònies. La manipulació i tergiversació de la història de Catalunya es va produir durant segles, i ja no ho diu només En Jordi Bilbeny. Avui som molts més els qui ho veiem, som molts més els qui no ens creiem una versió que no s'aguanta per enlloc, que és impossible. Avui dia tothom pot adonar-se d'aquesta gran presa de pèl col·lectiva, ja sigui biòleg, enginyer, informàtic, lingüista o historiador. Només cal aplicar el mètode científic i contrastar les dades del relat de la història oficial per descobrir que es tracta d'un muntatge.  Avui en Bilbeny ja no està sol i, per tant, atacar-lo a ell no és suficient per seguir arraconant les seves tesis. Les coses han començat a canviar i aquesta 1a Universitat a Crespià n'és un exemple.

portada-elmundo-11-08-2013.png



Ressò i comentaris a la xarxa:





versió per imprimir

  1. Horaci
    30-08-2013 18:06

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  2. Marçal
    21-08-2013 18:27

    La ràbia comença a fluir, sigui per ignorància o per por. La primera causa és molt comuna sobretot a Espanya. La segona ja té més intríngulis: veuen que els ataquen un puntal de la seva identitat mental. Si resulta que Cervantes és català -o valencià- aleshores Espanya no és com l'han imaginada sempre: al servei dels deliris de Castella i de Madrid.

  3. Guerau
    18-08-2013 16:11

    un plet entre personatges destacats de la corona catalana on s'especifica que "por mayor claridad" es tradueix al castellano, publicat el 1703. on està l'original català?... la pràctica de la traducció de documents catalans al castellà era l'especialitat de "l'ascuela de traductores de Toledo" i del reino de castilla http://babel.hathitrust.org/cgi/pt?id=ucm.5329195683;view=1up;seq=4

  4. Joan
    17-08-2013 22:43

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  5. albert
    15-08-2013 20:45

    Personalment trobo més inadequat comentaris dels que semblen defensar causes-opinions-teories-demostracions properes o concretes d'investigadors de l'INH, que comentaris-improperis-menysteniments-ridiculitzacions que s'escriuen per part de suposats contraris a aquestes tesis. Demano que els defensors es dediquin a defensar tesis, i mostrar vincles on es pugui reforçar qualsevol tesi, enlloc d'abanderar causes polítiques-lingüístiques que no entren a formar part de l'estudi en referencia. I si costa molt centrar-se a reforçar investigacions enlloc de dedicar-se a contestar, replicar i contrareplicar, amb provocacions incloses, a persones que no comparteixen i que majoritàriament no s'han llegit cap dels llibres i estudis que l'INH i llurs investigadors publiquen, doncs us demano que busqueu altres webs on poder esbravar-vos. Amb tota la delicadesa i respecte, però. Moltes gràcies.

  6. Pere Blavet
    15-08-2013 20:41

    Litus,

    Així doncs vols dir que de les tres coses que t'he suggerit només en compleixes una? La de torutrar animals?

    Felicitats.

    Sobre lo de que no ets català ja ho intuïa, ets un C's colonitzador, la vostra misèria és que no sou catalans i els escanyols no us volen ni respecten, esteu en terra de ningú. D'aquí la vostra afició per l'insult i la desqualificació, intenteu equiparar a tothom al vostre nivell d'autoestima i manca de sentit identitàri. Per tu faràs. Deu ser molt dur saber que mai t'esperen enlloc.

  7. Litus
    15-08-2013 16:51

    Pere Blavet, ni sóc català, ni miro la tele dels realities ni la dels menja-tarros.

  8. Litus
    15-08-2013 16:45

    Bé, si es un tema de reescriure la definició d'insult, no tinc res a dir. El meu comentari censurat era una broma que no era ni insultant ni racista ni res. Només era una crítica subtil i graciosa, això sí, no favorable a la teva ideologia.

  9. Pere Blavet
    15-08-2013 16:39

    Totalment d'acord amb en Joan Còdol!

    I sobretot Litus, no t'oblidis abans d'anar a dormir les 9 fuetades a l'esquena, una per cada barra de la senyera, i agenolalr-te de cara al Valle de los Caídos i demanar 12 vegades perdó per haver nascut català, ells ja saben que ets un col·laboracionista colonitzador, però no volen que se t'oblidi, i tu, com a bon vasalla, ho faràs.

    Després ja pots fer el què vulguis, anar a dormir, mirar telecinco o torturar animals, el que et toqui fer avui.

  10. Joan Còdol
    15-08-2013 16:23

    Litritus, potser confóns la descripció d'actituds amb l'exercici de l'insults personal i faltes de respecte a individuus. Aquest matí, crec que eres tu que insultaves a en Jordi Pujol i algú altre que no tenia cap relació amb aquest article i segurament tampoc amb l'INH, no recordo si eres tu o qui que ha començat a faltar el respecte a nivell personal a tort i a dret, no m'estranya que ho qualifiquin d'inapropiat. Les normes estan per respectar-les i estan ben explicades junt amb la caixeta d'acceptació de les normes. Tu sabràs que fas, però això de fer-te el victimisme en nom d ela llibertat d'expressió és lamentable, molt de C's.

  11. Pere Blavet
    15-08-2013 15:26

    concretament que només fa servir el 3% de la seva massa encefàlica, i això no implica que aquest ús sigui de qualitat...

  12. Pere Blavet
    15-08-2013 15:25

    Joan,

    vostè el que té és un problema del 3%.

  13. Francesc
    15-08-2013 15:21

    Litus, L'expressió "comentari no apropiat" amaga comentaris insultants, racistes i/o xenòfobs.

  14. Francesc
    15-08-2013 15:18

    Joan, si ho puguessis explicar millor...

  15. joan
    15-08-2013 15:12

    "la xarxa bull des d'ahir amb comentaris i insults que plasmen la impotència, la ràbia i la incapacitat reflexiva...." Exactamente. Como el INH refleja la impotencia, la rabia y la incapacidad reflexiva de ciertos nacionalistas catalanes....

  16. Joan
  17. Litus
    15-08-2013 10:51

    Va, home, va. Inapropiat?? Enhorabona, la vostra censura demostra moltes coses. Gràcies.

  18. Jordi
    15-08-2013 09:52

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  19. esteve
    15-08-2013 09:48

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  20. Francesc
    15-08-2013 02:57

    Aragonès, us heu deixat perdre la llengua. No l'heu defensada. Ni les vostres llibertats. Els escocesos parlen si fa no fa el mateix que els anglesos, però tenen molt clara la consciència de poble. Vostès l'han perduda. L'han menyspreada com la llengua.Us heu deixat colonitzar pel Regne de Castella en tot. Ho deia per això.

  21. Litus
    15-08-2013 02:39

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  22. Aragonés
    15-08-2013 01:06

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  23. Francesc
    14-08-2013 18:55

    El que ha escrit en Guerau ho trobo del tot cert. Els aragonesos d'ara no poden entendre la seva història.

  24. Guerau
    14-08-2013 15:12

    Els aragonesos no poden entendre la seua pròpia història perquè estan severament castellanitzats, colonitzats... és a dir Aragó ja no existeix, com a tal... no en queda res... !! i la castellanització no ve solament dels reis catòlics és de més enrere... Catalunya va intentar frenar la castellanització d'Aragó però la rivalitat entre Barcelona i València va ser autodestructiva... de la mateixa nació catalana...

  25. Guerau
    14-08-2013 15:03

    aqui teniu l'enllaç de la conferència de Pep Mayolas València, capital de la nació catalana 1479-1573 https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u05G6_s-xxQ#at=187

  26. Xavier
    14-08-2013 12:29

    Mira! El que no desqualifica! El Jorge..., "lo único que busca este fantoche", "financiando sus mentiras". I no, no tinc cap gana de discutir amb tu sabent que beus del GRAN HISTORIADOR que enllaces. Aquesta discussió ja s'ha fet a l'article d'aquesta web que adjunto i seria repetir-se. Adéu. http://www.inh.cat/articles/Reis-d'Arago,-de-la-Corona-d'Arago,-o-Reis-de-Catalunya?

  27. albert
    14-08-2013 11:26

    ANEM A PAMS, intentem centrar la discussió d'aquesta noticia.... 1- l'INH és fundació privada que es nodreix d'aportacions particulars i d'empreses, i està registrada "legalment" a l'organisme corresponent. 2- Totes les aportacions es fan amb l'ànim de donar suport a la investigació, objectiu bàsic de la Fundació. Per tant, separem investigación/promoció, del suport al resultat de la investigació, que és tema exclusiu de qui investiga, amb la supervisió i anàlisi de la direcció de l'equip de recerca. 3- La Universitat INH ha tingut afluència diversa diàriament. Això vol dir que hi ha hagut assistència a una determinada sessió, a mig dia, un dia, dos, 3 dies... Entre convidats, col·laboradors, professors participants, més de 140. 4- Ho considerem un èxit perquè la primera promoció d'aquesta universitat es va fer el passat 2 de juliol, quan la majoria ja tenen tancades les "vacances". 5- En aquest web s'ha convidat a persones critiques i negacionistes, per tal que poguessin assistir-hi, de manera gratuïta, i valorar i contrastar els seus coneixements, amb les teories i demostracions que l'INH exposa: 0 patatero de resposta. 6- Que aquest cop El Mundo hagi tergiversat la noticia per al profit de la seva campanya política anti-CiU/govern, és el seu problema i decisió. En anteriors ocasions El Mundo i d'altres mitjans han mostrat i comentat part de les nostres activitats, i no hi ha hagut rebombori... 7- Qualsevol persona sap que l'INH organitza anualment, el SIMPOSI DE LA DESCOBERTA CATALANA D'AMÈRICA, a Arenys de Munt. Concretament els dies 22 i 23 de novembre. Espero que puguem debatre allò que es consideri des de la crítica (que no té perquè ser insultadora i menysprativa). 8- Felicitar, evidentment, a la fermesa i humilitat del Batlle de Crespià pel seu suport a que es pogués realitzar aquesta universitat. i 9- AQUÍ PARLEM DE CONEIXEMENT, DE LECTURA, D'ANÀLISI, DE COMPARACIÓ, DE DEDDUCCIÓ I D'INTUÏCIÓ. Pot agradar més o menys, pot ser un mètode acceptat o que molesti. Però la investigació no té límit, com, de moment, no tenen límit les proves que anem aportant a mida que les anem trobant. Si hi ha errades o confusions, cauen per sí soles. Si són valorades i acceptades, s'aguanten i van engrandint la mostra de la teoria de la manipulació de la historia, per part de la corona castellana, per tal d'eliminar bona part de la nostra historia, i fer-se-la seva mentre construïen l'estat que coneixem com a Espanya. Ni més, ni menys.

  28. Jorge
    14-08-2013 11:24

    Xavier, si quieres hablar de hitoria, te puedo rebatir todas las mentiras y manupulaciones que cuenta este Institut de Nova ¿Historia?. Si vas a entrar en descalificaciones ni te molestes, no pienso contestarte

  29. Xavier
    14-08-2013 10:51

    Jorge, treu-te l'embut del cap i pentina't una mica. Gràcies.

  30. Jorge
    14-08-2013 10:13

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  31. Jorge
    14-08-2013 09:41

    http://personales.ya.com/rpmg/cga/libcomhis/node70.html Os presento a un gran H-I-S-T-O-R-I-A-D-O-R, con todas las letras, con mayúsculas, y como haga falta. No me gusta ni siquiera comentar este tipo de noticias, ya que lo único que busca este fantoche es publicidad gratuita. El verdadero problema es que ya llevan más de 30 años financiando sus mentiras con dinero tanto público como privado, y presionando por todos los lados para justificar unos fines que no tienen ninguna razón de ser por la vía de la historia. El problema es que en Aragón nos han estado robando desde la época de los reyes católicos, primero nuestros privilegios por culpa del centralismo castellano, y tras la democracia y el Estado de las autonomías, los catalanes han tratado de robarnos nuestra historia compartida. Los condados de la marca hispánica tuvieron una gran importancia en la Corona de Aragón, y fueron un gran motor económico, al igual que ahora lo es Cataluña dentro de España. Pero de ahí a ningunear a la cabeza del reino, inventarse un linaje de reyes catalanes que jamás existió (CASA DE ARAGÓN, que adoptó a Ramón Berenguer como principe de Aragón, sin ningún derecho sucesorio, y renunciando a sus derechos como Conde de Barcelona en favor de la Casa de Aragón, a la que pasaba a formar parte tras su matrimonio con la princesa Petronila de Aragón, incorporando esos derechos a la casa de Aragón por medio de su linaje, esto es, la futura descendencia). Una pregunta, por que presenta sus teorías en un pueblo pequeño y pro-independentista si tiene tantas bases para sustentar sus afirmaciones. Yo os lo diré, porque con los documentos en la mano (estos son, lo que hoy en un juicio se podría llamar prueba documentada), se le podría dejar con el culo al aire en cero coma

  32. MR Fangio
    13-08-2013 20:27

    Maria Pau, no hagas caso a esta grapado de patanes que ni saven escriguir! Tu eres una catalana de las buenas y te vamos a curar.

    Ahora arrodíllate y pide perdón por ser catalana y no te levantes hasta que suene el timbre de tu caso. Acabamos de mandarte a la guardia cibil para que agas el atastado de los ehchos.

    Viva el reino de españa y los colaboradores colonialistas.

  33. Dolors
    13-08-2013 20:19

    Salutacions Xavi Quer, bon senyal trobar-te en el fòrum de Nova Història. Salutacions també Maria Pau, no sé qui ets, però sent veïna de Crespià, aprofito per a aclarir-te dues coses: Pel que fa al disseny del programa,ha sigut expressament així: una inauguració amb els patrocinadors del projecte (revisa el programa i hi veuràs entitats privades i entitas públiques com alcaldes que hi eren en tant que representants de les entitats patrocinadores i no del partit com tu has erròniament has interpretat). El cos central i principal del curs amb una desena d'exposicions de les línies de recerca capdavanteres de l'INH. I dues taules rodones de marcat perfil polític, una al principi per a obrir i l'altre al final per a tancar. Les dues amb una àmplia representació de les diverses línies polítiques (CiU), (ERC), (CUP), (SI), i comptàvem amb IC que finalment no va participar. El programa ha buscat expressament vincular coneixement científic amb acció política. De fet el coneixement deslligat de l'acció política queda erm, coix, i no és eficient. Pel que fa al registre d'assistents, tampoc endevino el criteri que has seguit per comptabilitzar el nombre de persones que han participat en aquesta primera edició de la Universitat Nova Història.Jo et puc dir que si l'he portat, fil per randa. I puc informar que si, que hem rondat el centenar, diàriament, i que de fet l'hem sobrepassat.

  34. JBR
    13-08-2013 20:06

    O sigui Maria, dius que no ho trobes científic ni seriós, i dius que et bases només en la llista de patrocinadors? i que me'n dius del contingut? això no és l'important?. La teva crítica es surrealista. Sent de Crespià, perquè no vas venir al curs? ho tenies ben aprop!! o almenys t'haguessis pogut acostar per parlar amb els organitzadors i professors i te n'haguessis endut una sensació ben diferent de la que estàs donant ara públicament. I en quant a xifres, et puc demostrar que entre alumnes i professors superàvem el centenar de persones. Hi va haver gent que va anar i venint, no tothom va coincidir en el mateix moment i potser per això et penses que inflem xifres. Què fàcil és criticar sense tenir ni idea...amb tots els respectes.

  35. Pere Blavet
    13-08-2013 19:48

    Maria Pau,

    a espanya la gran majoria de gent és del PP o del PSOE, i a espanya s'hi fan moltes cose,s cursos, conferències, pallassades... com a tot arreu, si s'hagués de menysprear tot el que es fa a espanya pel fet que la majoria de gent era del PP o del PSOE (perquè és inevitable que sigui així) llavors ningú faria res i tothom arribaria a conclusions tant estúpides com la teva.



    Amb intel·ligències com la teva no es va descobrir amèrica, t'ho ben asseguro.

    I ara agenollat i demana perdó per ser catalana, que és el que segons la gent com tu hauríem de fer tots.

  36. Maria Pau
    13-08-2013 18:37

    Bones, sense ànims de ferir ningú, però quan vaig mirar l'estructura del curs, vaig trobar que hi havia masses alcaldes de CIU participant, ho sento, però un estudi científic no es pot barrejar amb política, per què passa el que ha passat, i de debó, us agrada el ressó simplement pel ressó? millor que parlin malament que pas que no parlin? no ho trobo gaire seriós ni científic, ho sento. Estic molt decebuda, I tampoc podeu inflar xifres, més que res visc a Crespià, i 100 no ereu....

  37. Aitor78
    13-08-2013 18:28

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  38. Francesc Sànchez
    13-08-2013 17:56

    Benvolguts companys de INH, moltes felictiats per la feina que feu i us encoratjo a seguir treballant. Malauradament no vaig poder assistir en aquesta sessió però fa anys que us llegeixo i us segueixo de prop. Us agraeixo que hagueu fet una contribució indispensable a obrir la ment i a començar a esclarir un període fosc i amagat de la nostra història. De sempre he intentat estudiar i documentar-me de tot el que heu anat publicant i cada cop els indicis es van mostrant cada cop més evidents. Fins i tot vaig participar amb una ponència al 8è SImposi de la Descoberta Catalana d'Amèrica per contribuir a afegir llum a la foscor. De totes maneres la meva crítica no va adreçada a vosaltres, sinó a la majoria de professors universitaris de casa nostra que atemorits no tenen el coratge d'enforntar-se a la veritat oficial a través de la recerca i la investigació. És del tot imperdonable, quina tristesa d'universitats que tenim, quan haurien de ser elles qui lideréssin el pensament crític. Estic fart de discutir sobre aquestes qüestions amb les persones que ho neguen sense haver-se dignat a llegir, estudiar i a informar-se el més mínim. Endavant doncs companys, aquest és el camí.

  39. Xavier Quer
    13-08-2013 15:00

    La meva felicitació al Jordi Bilbeny i la gent del INH, així com a la Dolors Marin per la feina feta. Malauradament per raons de salut haig de romandre apartat de qualsevol activitat per unes setmanes i no els vaig poder acompanyar. Però els companys de l'Ajuntament varen suplir la meva absència perfectament. Agrair també als del diari "El Mundo" la publicitat feta. Malgrat la seva particular manera de desinformar. Bé espero que la propera edició ens retrobem i que tingueu noves aportacions per posar llun a la foscor del nostre passat com a poble. Salutacions cordials a tot l'INH Xavier Quer - Alcalde de Crespià

  40. Carlos
    13-08-2013 14:30

    No soy catalán, ni hablo catalán, y agradezco mucho que la página esté también en español (ironía) aunque eso quizás se lo tengo que agradecer al traductor de páginas google. Me parece muy bien que se investigue la historia para saber toda la verdad, pero, ¿es lo que realmente habéis hecho?¿O estáis impartiendo las teorías de un catalanista (también los hay españolistas) sin que sea corroborado por otros historiadores, por el simple hecho de que atribuye a Cataluña cosas que no le atribuyen otros historiadores? Antes de impartir ese tipo de cursos hay que investigar más con otras universidades del España. A lo largo de este país hay historiadores totalmente comprometidos con la historia, no con esa "Gran castilla" que muchos quieren que sea España.

  41. Xavier
    13-08-2013 11:09

    Xavier, com bé t'ha dit el Pere B., les associacions privades es deuen als seus estatuts. Només qui pensa que ser subvencionat per CIU o qualsevol altre partit és una falta, pot parlar com ho fas tu. Dones veracitat a un article d'un diari "cavernós" que sols busca fer política de baixa estofa i no informació.

  42. Pere Blavet
    13-08-2013 09:49

    Xavier!

    I tu qui ets' En nom de qui parles? Amb quina autoritat vas pels llocs donant lliçons i fent insinuacions?

    Jo ni sóc del INH, ni els conec personalment ni tant sols he assistit a la UNH, però en tot cas si no m'agradés el que fan em miraria una altra web i ja està.

    L'INH és una entitat privada, no han de donar explicacions de res més enllà del que els seus estatus estableixin. De mals entesos només n'hi ha hagut per aquells que en volen tenir, i si no en tenen s'els inventaran.

    Amb el tò exigent i prepotent del seu comentari queda clar que la seva intenció és insinuar una falta de transparència en les finances i consolidar les mentides que aquest diari Castellà de la capital del reino vol instaurar com a veritats.

    Vostè és un prepotent i un maleducat perquè ni en el remot cas que hagi fet aquest comentari amb la millor de les intencions l'ha fet amb la pitjor de les maneres.

    Vostè té pinta de ser dels que han tocat sostre. Un sociata que li fa por deixar de ser sociata però li fa vergonya ser sociata. Un ICV que li fa vergonya ser espanyol però té massa instal·lat l'odi al fet català per ara fer-se "de los catalanes esos".

    Vostè excrementa autoodi amb les seves paraules. Vostè ha expirat com a individuu.

    Si s'en va a madrid a riure les gràcies a les señoritos aquí ningú el trobarà a faltar.

    Adéu Espanya. Adéu Xavier.

  43. Xavier
    13-08-2013 08:23

    Un altre any el que ha de fer la INH, fent un exercici saníssim de transparència, és explicitar al web i a qualsevol altre lloc imprès quines són les fonts de finançament, detalladament. Així s'estalviaren malentesos, malfiances, ..., de cara al públic i als mitjans.

  44. Margalida Garcia
    13-08-2013 01:46

    Malauradament no hi vaig poder assistir, però me'n dit que va ser brillant, tan de bo, que ben aviat en pugueu fer un altre sessió i pugui inscriure'm.

  45. Guerau
    12-08-2013 20:28

    bé, no es casual que cap dels territoris que tenien la cultura occitano-catalana-llombarda com a propia -bressol de la cultura europea- haja arribat a ser un estat independent avui dia, llevat d'Andorra i Mònegue. Efectivament per la pressió de França, Castella i Roma.

  46. RODICCIO
    12-08-2013 20:09

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  47. Xavier Armengou
    12-08-2013 19:33

    Xavi, ets la femta de la societat catalana, la teva actitud ens ha portat fins aquí, i la teva actitud és la que no ens treurà d'aquí, però quan sortim de la gran grossa merda d'estat a la que estem sotmesos llavors seràs la primera rata que voldrà llepar.

    Adéu España, adéu Xavi.

  48. Ramon
    12-08-2013 19:29

    XABI,

    ahora arrodíllate y pide perdón por ser catalán como habéis hecho los últimos 300 años.

    Se te vé una persona sensata y a lo mejor te dejamos vivir. Guía a los tuyos por el camino de la cobardía que os trataremos bién y sobre todo denunciad a vuestros vecinos y todo aquél que repúdie la grandeza de la nación más vieja de la historia del mundo.

  49. Jordi Filiprim
    12-08-2013 19:24

    Xavi,

    ets el típic cunyat que cap català com cal vol tenir per Sant Esteve menjant els canalons a casa. Ets la mena de persona que ens ha portat on estem i que ens hi manté.

    La teva actitud és de dèbil, mesquí, poruc, miserable i a més, caduc.

    Si tanta por et fan els espanyolets vés a madrit a riure'ls les gràcies ald Dons y els Caballeros...

    Ets un Alfredo Landa de pa sucat amb oli (oli Andalús, és clar, no sigui que reconeguéssim que tenim el millor oli del món i ens diguéssin prepotents!).

    Amb gent com tu el món no va enlloc, i Catalunya va a la merda.

    Com deia el meu avi que era guarda d'agulles del cremallera de montserrat:

    A cagar a la via!

  50. Xavi
    12-08-2013 19:10

    Considero aquest article victimista, cínic i demagog. Busqueu perillosament la confrontació obviant qualsevol conseqüència. Estudieu bé la història d'Espanya prèvia a l'any 36, a veure si val tant la pena aquestes coses.

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35228

Aconseguits 6350€
de 8000€
Queden 9 dies

Més informació
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Canal 9 informa dels estudis de Jordi Bilbeny i Francisco...[+]
Els catalanismes i catalanades que es troben a l'obra del Marquès de Santillana són el resultat normal d’un...[+]
Recuperem aquest article d'En Jordi Bilbeny, aparegut al 1994, que identifica com a "llegua catalana" la "llegua...[+]
Construeixen i fan sonar un instrument musical que En Lleonard tan sols havia dissenyat en un...[+]