Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Un poble deixa de ser analfabet quan aprèn a llegir i escriure ...la pròpia història"
Paulo Freire
ARTICLES » 01-06-2021  |  MITOLOGIA CATALANA
1956 lectures

Un videu explica el llibre sobre la sardana i les bruixes d'En Jordi Bilbeny

L'Aleix Galvany parla, en aquest videu, amb profunditat del llibre d'En Jordi Bilbeny 'La sardana i la religió de les bruixes' i de com la lectura l'ha ajudat a ampliar i a millorar la visió que tenia del nostre passat.

 

Autor: Aleix Galvany
versió per imprimir

Comentaris publicats

 1. Alvaro Prim
  04-06-2021 19:18

  Claro, todos los que lucharon con Franco en la guerra Civil que se convirtieron en alcaldes o les dieron un estanco como al abuelo de puigdemont lo hicieron completamente obligados por no hablar de sus hijos completamente imbricados en un regimen con decenas ministros y altos cargos catalanes. Luego todos los alcaldes se pasaron a CiU pero esa es otra historia.

 2. Bernal Francés
  04-06-2021 09:20

  Ja. Com tots.

 3. Xevi Mataró
  04-06-2021 00:47

  jajajaja es que sou molt bons!!! "Catalans de socarrel", es que encara no us heu adonat que no va d'aixó?. Mira per on tens raó en una cosa, el meu pare va fer de fletxa a la falange
  "voluntàriament" com pots suposar.

 4. Bernal Francés
  03-06-2021 16:54

  Yo creo que eras tú mismo el de la político social. Los catalans de socarrel siempre habéis sido muy de Franco y la Falange.

 5. Xevi Mataró
  03-06-2021 10:00

  Doncs a mi,fins hi tot hem fan gràcia aquests dos o tres que corren per aqui. En realitat es frustració. Fa 50 o 60 anys serien de la politico-social. Jo en tenia un a la familia d'aquets i en realitat el que busquen es el reconeixement dels seus..

 6. Antoni Ferrer Delgado de Coca-Cola
  02-06-2021 20:47

  No sé què guanyeu en deixar que l'Hola Pepsicola i l'Álvaro Prim a cada notícia que pengeu l'embrutin sense fer cap referència a la notícia en qüestió ni aportant res, més que befa gratuïta en castellà.

 7. Alvaro Prim
  02-06-2021 19:43

  No te burles. está clara la relación. Como esa serie inglesa de la del pueb lo que estaba dentro de un pequeño circulo de piedras, que se ponian a bailar todos los vecinos en circulos. El corro de la patata tiene su origen en todos esos ritos neoliticos

 8. Hola Pepsicola
  01-06-2021 23:54

  Mira que hay bailes extraños por ahí, pero ha elegido la sardana, posiblemente el tipo de baile más común en todo el mundo, el baile en corro jajajaja. ¿Tendrá el "corro de la patata" también que ver con las brujas?

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35800 lectures
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Es confirma, a nivell pràctic, la tesi que els catalans eren coneguts o confosos per...[+]
Per la seva fervent actualitat tornem a reproduir en la pàgina principal del web un article de l'Oriol Ribas....[+]