Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La història l'escriuen els vencedors."
Winston Churchill
NOTICIES » 02-05-2013
7806 lectures

L'origen de Farragut Avenue, Portolà Street, Crespí Drive i Font Boulevard de San Francisco

Un mapa interactiu permet descobrir els noms de carrers i places de la ciutat californiana, alguns dels quals tenen vincles amb el nostre país

Saber l'origen del nom dels carrers i places d'algunes ciutats és molt fàcil. L'Ajuntament de Barcelona, per exemple, ofereix als més curiosos el Nomenclàtor dels carrers. I el desenvolupador web californià Noah Veltman ha publicat History of San Francisco Place Names, on podem descobrir l'origen del nom de vies com Farragut AvenuePortola Street (i Drive), Crespi DrivePalou AvenueFont BoulevardSerra Boulevard.

A través d'aquest mapa interactiu, es poden descobrir uns quants personatges històrics lligats al nostre país que donen nom a carrers i avingudes de la ciutat californiana.

És el cas de l'almirall David Farragut, amb vincles menorquins; el soldat i explorador català Gaspar de Portolà; els missioners mallorquins Joan Crespí i Francesc Palou i el català Pere Font, a més de fra Juníper Serra, nom amb què és conegut Miquel Josep Serra i Ferrer, fundador de les missions franciscanes de l'alta Califòrnia, del qual enguany se celebra el tercer centenari del naixement.

Publicat a Vilaweb
Dijous
02.05.2013 06:00
Enllaç >
versió per imprimir