Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La història no és factual en absolut, sinó una sèrie de judicis acceptats."
Geoffrey Barraclough

Tria la teva conferència!


Si esteu interessats en que vinguem a fer aquesta conferència al vostre municipi, si us plau contacteu amb nosaltres a través del correu conferencies@inh.cat per concretar-ne la data i els detalls.

Si esteu interessats en altres confererències del mateix conferenciant feu clic aquí. Per veure totes les confererències disponibles feu clic aquí.


CONFERENCIANT:

Enric Guillot

TÍTOL DE LA CONFERÈNCIA:

El Lleó, símbol heràldic de Ferran II “El Catòlic” i de la corona Catalanoaragonesa

RESUM DE CONTINGUT DE LA CONFERÈNCIA:


(Es recomana haver presenciat la conferència "Iconografia catalana en la cartografia mundial del segles XVI i XVII" del mateix conferènciant abans que aquesta.)

Segons la historia oficial, Castella fou l’única protagonista del descobriment i conquesta del continent americà. De fet, en la historiografia oficial espanyola no ha quedat gairebé ni rastre d’aragonesos, catalans, mallorquins, napolitans, sards, sicilians i valencians, en la empresa de la conquesta i descoberta del Nou Món. Però què succeeix quan en museus d’arreu del món apareixen proves iconogràfiques de l’època, en mapes, còdexs, gravats i documents que contradiuen una vegada i una altra la historiografia oficial espanyola i que demostren fefaentment la presència catalana en la descoberta i conquesta d’Amèrica? En aquesta conferència, el poder de les imatges és allò que convida i empeny el públic a treure les seves pròpies conclusions.

COST DE LA CONFERÈNCIA:


150 € + despeses de desplaçament

CURRÍCULUM:


Enric Guillot i Colls (Barcelona, 1970). Resident al Principat d’Andorra des de fa 14 anys i dedicat professionalment al sector informàtic des d’en fa 22. Investigador d’iconografia històrica —dels segles XII al XVIII— des de l’any 2002 i col·laborador de l’Institut Nova Història, entre d’altres, on ha publicat i conferenciat les seves recerques gràfiques. “La Descoberta i Conquesta Catalana d’Amèrica, una història reescrita per castellans” és el seu primer llibre.


TRIA LA TEVA CONFERÈNCIA

• Tria la conferència i conferenciant

• Ens desplacem al teu municipi

• Opció de Cinefòrums

• Contacta'ns per concertar la data

• T'ajudem a fer-ne difusió

Sol·licitud de conferència

Llistat de conferències

Poseu-vos en contacte amb nosaltres