Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Recuperar el passat per construir el futur esdevé la tasca que tot ésser humà ha d'assumir
responsablement en el seu compromís amb la societat"
Simone Weil

Tria la teva conferència!


Si esteu interessats en que vinguem a fer aquesta conferència al vostre municipi, si us plau contacteu amb nosaltres a través del correu conferencies@inh.cat per concretar-ne la data i els detalls.

Si esteu interessats en altres confererències del mateix conferenciant feu clic aquí. Per veure totes les confererències disponibles feu clic aquí.


CONFERENCIANT:

Enric Guillot

TÍTOL DE LA CONFERÈNCIA:

Iconografia catalana en la cartografia mundial del segles XVI i XVII

RESUM DE CONTINGUT DE LA CONFERÈNCIA:


Segons la historia oficial, Castella fou l’única protagonista del descobriment i conquesta del continent americà. De fet, en la historiografia oficial espanyola no ha quedat gairebé ni rastre d’aragonesos, catalans, mallorquins, napolitans, sards, sicilians i valencians, en la empresa de la conquesta i descoberta del Nou Món. Però què succeeix quan en museus d’arreu del món apareixen proves iconogràfiques de l’època, en mapes, còdexs, gravats i documents que contradiuen una vegada i una altra la historiografia oficial espanyola i que demostren fefaentment la presència catalana en la descoberta i conquesta d’Amèrica? En aquesta conferència, el poder de les imatges és allò que convida i empeny el públic a treure les seves pròpies conclusions.

COST DE LA CONFERÈNCIA:


150 € + despeses de desplaçament

CURRÍCULUM:


Enric Guillot i Colls (Barcelona, 1970). Resident al Principat d’Andorra des de fa 14 anys i dedicat professionalment al sector informàtic des d’en fa 22. Investigador d’iconografia històrica —dels segles XII al XVIII— des de l’any 2002 i col·laborador de l’Institut Nova Història, entre d’altres, on ha publicat i conferenciat les seves recerques gràfiques. “La Descoberta i Conquesta Catalana d’Amèrica, una història reescrita per castellans” és el seu primer llibre.


TRIA LA TEVA CONFERÈNCIA

• Tria la conferència i conferenciant

• Ens desplacem al teu municipi

• Opció de Cinefòrums

• Contacta'ns per concertar la data

• T'ajudem a fer-ne difusió

Sol·licitud de conferència

Llistat de conferències

Contacteu amb nosaltres