Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Qui controla el passat, controla el futur... qui controla el present, controla el passat"
George Orwell

Tria la teva conferència!


Si esteu interessats en que vinguem a fer aquesta conferència al vostre municipi, si us plau contacteu amb nosaltres a través del correu conferencies@inh.cat per concretar-ne la data i els detalls.

Si esteu interessats en altres confererències del mateix conferenciant feu clic aquí. Per veure totes les confererències disponibles feu clic aquí.


CONFERENCIANT:

Felip Rodríguez

TÍTOL DE LA CONFERÈNCIA:

El Gran Capità: indicis bibliogràfics de la conversió d'un Cardona en Gonzalo Fernández de Córdoba.

RESUM DE CONTINGUT DE LA CONFERÈNCIA:


L'autor de la conferència exposa, de manera visual i progressiva, captures de diferents pàgines d'obres historiogràfiques del segle XVI ençà, on es pot resseguir l'evolució del nom i els títols que rep el personatge històric que coneixem pel “Gran Capitán”. El resultat és la contundent i irrefutable demostració que aquest prestigiós militar pertanyia a la nissaga catalana dels Cardona, emparentada amb el rei Ferran el Catòlic a través de la tia del monarca, Aldonça Enríquez de Quiñones, i que, per tant, la Història va usurpar la identitat d'aquesta figura cabdal per atribuir-la a l'andalús Gonzalo Fernández de Córdoba.

COST DE LA CONFERÈNCIA:


150 € + despeses de desplaçament

CURRÍCULUM:


En Felip Rodríguez, (Tarragona), a cursat la Llicenciatura en Arquitectura Superior per la UPC en l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (E.T.S.A.B.). Des de l’any 2011 col·labora amb l’Institut Nova Història, on ha excel·lit en la cerca exhaustiva i sistemàtica d’indicis documentals de la manipulació històrica en llibres dels segles XVI, XVII, XVIII i XIX. Ha intervingut en el III Cicle sobre la Falsificació de la Història de Catalunya i en les tres darreres edicions del Simposi de la Descoberta Catalana d’Amèrica a Arenys de Munt.


TRIA LA TEVA CONFERÈNCIA

• Tria la conferència i conferenciant

• Ens desplacem al teu municipi

• Opció de Cinefòrums

• Contacta'ns per concertar la data

• T'ajudem a fer-ne difusió

Sol·licitud de conferència

Llistat de conferències

Poseu-vos en contacte amb nosaltres