Accediu  |  Registreu-vos-hi
"(...) la neutralitat aparentment objectiva i científica de l'historiador, que mira endarrere i sentencia què és el que realment va succeir, és producte de la seva identificació amb el vencedor"
Àlex Matas i Pons. «Els marges dels mapes: una geografia desplaçada.»

Tria la teva conferència!


Si esteu interessats en que vinguem a fer aquesta conferència al vostre municipi, si us plau contacteu amb nosaltres a través del correu conferencies@inh.cat per concretar-ne la data i els detalls.

Si esteu interessats en altres confererències del mateix conferenciant feu clic aquí. Per veure totes les confererències disponibles feu clic aquí.


CONFERENCIANT:

Jordi Bilbeny

TÍTOL DE LA CONFERÈNCIA:

La descoberta catalana d'Amèrica: crònica d'una falsificació.

RESUM DE CONTINGUT DE LA CONFERÈNCIA:


Repàs de tots els indicis, evidències i documents que posen de manifest la descoberta catalana d'Amèrica va ser una empresa catalana, formada per catalans, dirigida per catalans, des de territori català i amb recursos catalans.

COST DE LA CONFERÈNCIA:


400 € + despeses de desplaçament

CURRÍCULUM:


En Jordi Bilbeny (Arenys de Mar, 1961) és escriptor i investigador. És llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorand en Història Moderna a la Universitat de Barcelona, malgrat tenir-ne els estudis aturats precisament per la tasca investigadora en relació a la censura i a la manipulació de la nostra història.

Actualment és Cap de Recerca de l'Institut Nova Història. Els seus treballs s'eixamplen en tots els sentits del passat històric de Catalunya, especialment els segles XV, XVI, i XVII, i amb una voluntat de confirmar o desmentir la sospita de la identitat oficial de figures històriques com En Cristòfor Colom, En Miguel de Cervantes o Servent, En Leonardo da Vinci o Lleonard ça Rovira i, en general, en tots els registres de manipulació possible que han servit perquè Castella esborrés la història dels catalans i construís al seu damunt la història de la nació espanyola de matriu castellana.

Ha publicat diversos llibres sobre els temes comentats i, també, és autor de nombrosos treballs i articles que es poden trobar a la web de l'Institut Nova Història.

En Jordi Bilbeny té un web personal l'adreça del qual és www.jordibilbeny.com


TRIA LA TEVA CONFERÈNCIA

• Tria la conferència i conferenciant

• Ens desplacem al teu municipi

• Opció de Cinefòrums

• Contacta'ns per concertar la data

• T'ajudem a fer-ne difusió

Sol·licitud de conferència

Llistat de conferències

Poseu-vos en contacte amb nosaltres