Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La història no és factual en absolut, sinó una sèrie de judicis acceptats."
Geoffrey Barraclough

Tria la teva conferència!


Si esteu interessats en que vinguem a fer aquesta conferència al vostre municipi, si us plau contacteu amb nosaltres a través del correu conferencies@inh.cat per concretar-ne la data i els detalls.

Si esteu interessats en altres confererències del mateix conferenciant feu clic aquí. Per veure totes les confererències disponibles feu clic aquí.


CONFERENCIANT:

Jordi Bilbeny

TÍTOL DE LA CONFERÈNCIA:

Recuperar el passat: qüestió d'estat (un repàs per la història de Catalunya que s'ha salvat de la manipulació censora, dels segles XV, XVI i XVII)

RESUM DE CONTINGUT DE LA CONFERÈNCIA:


La conferència fa un repàs del conjunt d'edictes i lleis que imposaren la censura, dels efectes que tingueren sobre els documents originals lligats a la nostra història, dels indicis que indiquen l'autèntic contingut del conjunt historiogràfic; tot presentant alguns exemples clars d'aquesta manipulació. Fonamental per a comprendre l'abast del segrest de la nostra història.

COST DE LA CONFERÈNCIA:


400 € + despeses de desplaçament

CURRÍCULUM:


En Jordi Bilbeny (Arenys de Mar, 1961) és escriptor i investigador. És llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorand en Història Moderna a la Universitat de Barcelona, malgrat tenir-ne els estudis aturats precisament per la tasca investigadora en relació a la censura i a la manipulació de la nostra història.

Actualment és Cap de Recerca de l'Institut Nova Història. Els seus treballs s'eixamplen en tots els sentits del passat històric de Catalunya, especialment els segles XV, XVI, i XVII, i amb una voluntat de confirmar o desmentir la sospita de la identitat oficial de figures històriques com En Cristòfor Colom, En Miguel de Cervantes o Servent, En Leonardo da Vinci o Lleonard ça Rovira i, en general, en tots els registres de manipulació possible que han servit perquè Castella esborrés la història dels catalans i construís al seu damunt la història de la nació espanyola de matriu castellana.

Ha publicat diversos llibres sobre els temes comentats i, també, és autor de nombrosos treballs i articles que es poden trobar a la web de l'Institut Nova Història.

En Jordi Bilbeny té un web personal l'adreça del qual és www.jordibilbeny.com


TRIA LA TEVA CONFERÈNCIA

• Tria la conferència i conferenciant

• Ens desplacem al teu municipi

• Opció de Cinefòrums

• Contacta'ns per concertar la data

• T'ajudem a fer-ne difusió

Sol·licitud de conferència

Llistat de conferències

Poseu-vos en contacte amb nosaltres