Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Recuperar el passat per construir el futur esdevé la tasca que tot ésser humà ha d'assumir
responsablement en el seu compromís amb la societat"
Simone Weil

Tria la teva conferència!


Si esteu interessats en que vinguem a fer aquesta conferència al vostre municipi, si us plau contacteu amb nosaltres a través del correu conferencies@inh.cat per concretar-ne la data i els detalls.

Si esteu interessats en altres confererències del mateix conferenciant feu clic aquí. Per veure totes les confererències disponibles feu clic aquí.


CONFERENCIANT:

Lluís Maria Mandado

TÍTOL DE LA CONFERÈNCIA:

El Quixote va esborrar el Quixot

RESUM DE CONTINGUT DE LA CONFERÈNCIA:


S’explica per què el funcionaris reials, seguint ordres del rei i els seus conselleres, havien dictaminat censura i control d’impressió sobre determinades obres i com corregia, mutilava i eliminava obres i autors. La conferència presenta profusió d’exemples del treball dels censors, alguns dels quals constitueixen veritables acudits d’orfebreria lingüística, i com obres mestres de la literatura podien”canviar” de llengua i d'autor amb facilitat.

COST DE LA CONFERÈNCIA:


150 € + despeses de desplaçament

CURRÍCULUM:


En Lluís Mª Mandado i Rossell (Figueres, 1.959) ha estat sis anys preparant la descodificació i anàlisi de llibres obrint la via per a entendre les trames secretes en la literatura del renaixement i el barroc. Va començar estudiant el Quixot i ha passat a l’Orland Furiós d’Ariost, però no en exclusiva. Ha publicat “El Quixote va esborrar el Quixot”, on ofereix algunes de les claus que l’han dut a desxifrar episodis cabdals de la història de la Corona Catalana que al segle XVI i fins avui formen part de l’èpica castellana per obra i gràcia de la manipulació històrica.


TRIA LA TEVA CONFERÈNCIA

• Tria la conferència i conferenciant

• Ens desplacem al teu municipi

• Opció de Cinefòrums

• Contacta'ns per concertar la data

• T'ajudem a fer-ne difusió

Sol·licitud de conferència

Llistat de conferències

Poseu-vos en contacte amb nosaltres