Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Hi ha dues maneres d'enganyar-se. La primera consisteix a creure el que no és veritat; la segona, a negar-se a creure el que és veritat."
Søren Kierkegaard

Tria la teva conferència!


Si esteu interessats en que vinguem a fer aquesta conferència al vostre municipi, si us plau contacteu amb nosaltres a través del correu conferencies@inh.cat per concretar-ne la data i els detalls.

Si esteu interessats en altres confererències del mateix conferenciant feu clic aquí. Per veure totes les confererències disponibles feu clic aquí.


CONFERENCIANT:

Lluís Maria Mandado

TÍTOL DE LA CONFERÈNCIA:

El Quixote va esborrar el Quixot

RESUM DE CONTINGUT DE LA CONFERÈNCIA:


S’explica per què el funcionaris reials, seguint ordres del rei i els seus conselleres, havien dictaminat censura i control d’impressió sobre determinades obres i com corregia, mutilava i eliminava obres i autors. La conferència presenta profusió d’exemples del treball dels censors, alguns dels quals constitueixen veritables acudits d’orfebreria lingüística, i com obres mestres de la literatura podien”canviar” de llengua i d'autor amb facilitat.

COST DE LA CONFERÈNCIA:


150 € + despeses de desplaçament

CURRÍCULUM:


En Lluís Mª Mandado i Rossell (Figueres, 1.959) ha estat sis anys preparant la descodificació i anàlisi de llibres obrint la via per a entendre les trames secretes en la literatura del renaixement i el barroc. Va començar estudiant el Quixot i ha passat a l’Orland Furiós d’Ariost, però no en exclusiva. Ha publicat “El Quixote va esborrar el Quixot”, on ofereix algunes de les claus que l’han dut a desxifrar episodis cabdals de la història de la Corona Catalana que al segle XVI i fins avui formen part de l’èpica castellana per obra i gràcia de la manipulació històrica.


TRIA LA TEVA CONFERÈNCIA

• Tria la conferència i conferenciant

• Ens desplacem al teu municipi

• Opció de Cinefòrums

• Contacta'ns per concertar la data

• T'ajudem a fer-ne difusió

Sol·licitud de conferència

Llistat de conferències

Poseu-vos en contacte amb nosaltres