Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Mentre els lleons no tinguin els seus propis historiadors, la història de la cacera glorificarà sempre el caçador”"
Chinua Achebe

Tria la teva conferència!


Si esteu interessats en que vinguem a fer aquesta conferència al vostre municipi, si us plau contacteu amb nosaltres a través del correu conferencies@inh.cat per concretar-ne la data i els detalls.

Si esteu interessats en altres confererències del mateix conferenciant feu clic aquí. Per veure totes les confererències disponibles feu clic aquí.


CONFERENCIANT:

Pere Alzina i Bilbeny

TÍTOL DE LA CONFERÈNCIA:

La influència de la llengua catalana en la maltesa (revelada a través dels noms d'ocell)

RESUM DE CONTINGUT DE LA CONFERÈNCIA:


Aquesta recerca s'inicia per l'atzar d'una breu visita turística a l'illa de Malta. L'autor, desconeixedor dels vincles històrics entre Malta i Catalunya, se sorprèn de trobar multituds de cognoms catalans als comerços maltesos (Pujol, Soler, Montserrat, Montfort, etc), noms de carrers d'origen català (West Street/Triqit-Punent) i, fins i tot làpides a la Catedral de La Valetta escrites en la nostra llengua tot i ser posteriors al 1714 quan la llengua ja havia estat prohibida i foragitada de l'esfera pública. El darrer dia es compra un llibre d'ocells de Malta que esdevé l'esca que encén el delit per investigar i endegar un estudi publicat en revistes de caire divers (històric, lingüístic, ornitològic, etc).

Sorprèn, però, que la influència de la llengua catalana en la llengua maltesa no hagi estat mai estudiada malgrat que l'illa fos de sobirania catalana durant dos segles. A més, cal significar que 87 anys dels 268 en què l'illa fou administrada pels Cavallers de Malta, aquests van ser liderats per Grans Mestres de parla catalana. La conferència, després d'una contextualització històrica i sociolingüística, es centra en determinar quins dels 167 noms d'ocell maltesos recollits en el llibre Where to Watch Birds and other Wildlife in Malta tenen un origen català segur o altament probable.

COST DE LA CONFERÈNCIA:


150 € + despeses de desplaçament

CURRÍCULUM:


En Pere Alzina és consultor i comunicador ambiental. Llicenciat en Biologia en l’especialitat de Zoologia i màster en Enginyeria i Gestió Ambiental. Al llarg de la seva carrera professional ha treballat en el camp de l’educació ambiental al Parc Nacional d’Aigüestortes-Sant Maurici, al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i al Parc Natural del Corredor i del Montnegre fins que va entrar de ple en el món de la consultoria ambiental tècnica. Després d’uns quants anys d’estar redactant estudis, auditories i projectes en dues consultores ambientals, ara treballa com a consultor per compte propi. També és assessor acreditat i verificador de camps de golf per a la Golf Environment Organization. Treballa tant per a l’empresa privada com per a l’administració pública, a dins i fora del país.


TRIA LA TEVA CONFERÈNCIA

• Tria la conferència i conferenciant

• Ens desplacem al teu municipi

• Opció de Cinefòrums

• Contacta'ns per concertar la data

• T'ajudem a fer-ne difusió

Sol·licitud de conferència

Llistat de conferències

Poseu-vos en contacte amb nosaltres