Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La història és la mentida enquadernada."
Enrique Jardiel Poncela

QUI SOM » Investigadors »

Jordi Bilbeny

Jordi Bilbeny (Arenys de Mar, 1961) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorand en Història Moderna a la Universitat de Barcelona. Va ser membre de Junta del Centre d'Estudis Colombins d`Òmnium Cultural i  ho és de la Taula Permanent del Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació. Ha publicat diversos llibres de poesia, un assaig sobre L'independentisme d'En Joan Salvat-Papasseit, un Diccionari Pornogràfic en clau d'humor i un munt d'articles en revistes de tota mena sobre aspectes molt diversos de la catalanitat de la descoberta d'Amèrica i la seva adulteració per la censura espanyola.. És columnista setmanal de l'edició del Maresme del diari El Punt i, més esporàdicament, de la revista La Fura i del setmanari El Temps. Es guanya la vida escrivint, fent conferències i com a professor de llengua, ara per ara, al Centre Penitenciari de Dones de Barcelona i al Centre Cívic de les Cotxeres de Sants.

Creu en la llibertat de Catalunya, la bellesa, la justícia social, l'amor a la terra i en la resurrecció de l'esperit. Estima la tendresa i la gosadia. Creu en la raó i en l'amor absolut i en la força que han de desvetllar dins de tot ésser lliure. Veu la poesia, l'art i la història com un camí cap a la consciència i la plenitud personal i col·lectiva.

www.jordibilbeny.com

Monografia sobre Jordi Bilbeny


Josep Mayolas

En Pep Mayolas és investigador de l'Institut Nova Història. Ha escrit en premsa local del Maresme (Pedra de Toc, El Correu del Maresme i El Nap), ha guanyat en diverses edicions la Mostra Literària d'Arenys de Mar i d'altres guardons literaris. Ha fet de guionista i locutor a Ràdio Arenys i publica habitualment a la revista Terra Rubra sobre temes colombins. Aquest octubre de 2011 acaba de publicar el seu primer llibre, La princesa a l'exili (Llibres de l'Índex), una aproximació biogràfica a la figura de Felipa de Coïmbra i d'Urgell, la segona esposa del descobridor d'Amèrica.

Lluis M. Mandado


Capdevila Manel


Enric Guillot


CescT

Francesc Garrido i Costa és Enginyer Tècnic Industrial especialista en el càlcul d'estructures metàl · liques i sostres tèxtils, també és expert en fer patronatges de membranes tèxtils o veles. Va ser guitarrista del grup de rock Hernàndez i Fernàndez i va estar matriculat a la facultat de Filosofia i lletres en el departament d'història. Ja fa alguns anys que és investigador del INH


Pep Comajuncosa


Paolo Pellegrino


David Grau


Joan Calsapeu Cabot


Esteve Renom