Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Hi ha dues maneres d'enganyar-se. La primera consisteix a creure el que no és veritat; la segona, a negar-se a creure el que és veritat."
Søren Kierkegaard
NOTICIES » 31-10-2013
8099

L'Institut Nova Història rep el guardó «President Lluís Companys»

En Jordi Bilbeny recull el guardó «President Lluís Companys», que ERC ha atorgat a l'Institut Nova Història

El proppassat divendres 18 d'octubre, l'Institut Nova Història fou honorat amb el 19è Premi Nacional President Lluís Companys, 
que atorga el Casal d'ERC del districte de Sants-Montjuïc. L'acte de lliurament tingué lloc al teatre de Sant Medir de Sants, ple de gom a gom, amb assistència de diputats i regidors. Es començà amb un record per al president Companys, assassinat pel franquisme el 15 d'octubre de 1940.

L'INH compartí premi amb personalitats i institucions tan destacades com la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals; la presidenta de l'Assemblea Nacional de Catalunya, Carme Forcadell; La Fageda cooperativa catalana; el Gran Orient de Catalunya i el reconegut economista Germà Bel. Els representants de cada entitat van recollir els guardons de mans de la vicepresidenta del Parlament, Anna Simó. Adreçaren uns discursos breus, elegants i ben travats d'agraïment a l'organització i al públic.

En Jordi Bilbeny recollí el premi en nom de l'Institut Nova Història, i en fer referència al moment històric que viu Catalunya, amb una societat il·lusionada i bolcada majoritàriament cap al procés sobiranista, recordà que "la realitat no existeix, sinó que es construeix", i expressà el compromís de l'INH per continuar com fins ara la tasca de reconstrucció de la història furtada a la Nació Catalana. Aprofità per recordar el fet decisori de l'organització de la Consulta d'Arenys com a exemple de fets que es fan mirant el present i el futur sense por, com qualsevol de les investigacions que des de l'INH es duen a terme.

L'acte es va cloure amb un encoratjador parlament de l'Anna Simó, diputada d'ERC i vicepresidenta del Parlament de Catalunya, i una actuació de la coral El Poble que Canta, coronada amb el Cant dels Segadors.

Aquest petit reconeixement a la tasca de l'INH i dels seus investigadors entorn a la manipulació dels fets i de documents de la nostra història, representa també una alenada d'aire fresc que empeny l'esforç i la tenacitat d'aquest gran projecte i el dignifica de tot en tot.




versió per imprimir

  1. Joan-Marc Passada
    01-11-2013 11:59

    Enhorabona al Jordi i a tota la colla de l'INH. Per fi, el reconeixement comença a ser un fet més enllà de la presència mediàtica que, tot i valuosa, molts cops només ha buscat la polèmica i no ha recolzat de forma seriosa el treball tenaç i científic d'aquesta institució.

  2. Brauli Tamarit
    31-10-2013 22:24

    Enhorabona. Aquest reconeixement ha de servir d'exemple per la resta de formacions polítiques que estiguin a favor d'eliminar els greuges que va generar la censura real espanyola, des dels seus inicis en el segle XVI.

  3. albert
    31-10-2013 20:51

    tot reconeixement pot esdevenir una empenta d'energia, com qualsevol menyspreu reforça la consciència de la necessitat que la investigació, a l'INH, necessita per afermar i concretar els diagnòstics de les investigacions..... Felicitats, i s'obre una petita finestra

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35172

Aconseguits 1650€
de 8000€
Queden 21 dies

Més informació
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
A començament de febrer es va donar a conèixer als mitjans de comunicació el resultat de la restauració de la...[+]
L'historiador Jordi Bilbeny reivindica la catalanitat del descobridor d'Amèrica amb una ruta per...[+]
No deixa de ser soprenent que el terme anglès “marine” s’assembli tant al mot català “mariner” i que...[+]
Els historiadors oficials espanyols ens asseguren que Catalunya no era un regne i que ni tan sols no existia: que...[+]