Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Abans que l'amor, els diners,la fe, la fama i la justicia, DONEU-ME LA VERITAT."
Henry David Thoreau(1817-1862)
ARTICLES » 01-08-2022  |  CENSURA I LA MANIPULACIó
1268

Corona d’Aragó: història amagada de la Nació Catalana

Acabem la tercera jornada de la UNH amb la presentació del llibre "Corona d’Aragó: història amagada de la Nació Catalana" amb el seu autor, Lluís Roldan.

Lluís Roldan

L’any 1137, el comte de Barcelona Ramon Berenguer IV va començar a governar sobre el regne d’Aragó i, des d’aleshores, els seus descendents van intitular-se reis d’Aragó.

Aquesta nissaga catalana encapçalada pel “rei d’Aragó i comte de Barcelona” va realitzar una gran expansió territorial, política i econòmica que va dur-la a ser una de les potències de l’Europa occidental al segle XV. Segles després de la unió dinàstica catalano-aragonesa, es va començar a identificar aquests nous territoris amb el concepte “Corona d’Aragó”.

Avui en dia, vuit-cents vuitanta quatre anys després, la història d’aquesta “Corona” s’està redefinint i reescrivint com un regne medieval construït exclusivament pel regne d’Aragó, on la història de la nació catalana hi resta desapareguda.

Quan la història d’aquesta “Corona” ha estat explicada com a catalana o catalano-aragonesa, el govern autonòmic aragonès ha realitzat gestions administratives per prohibir llibres i publicacions, de manera que només s’expliqui com a aragonesa.

Per quin motiu avui en dia, el relat de la “Corona d’Aragó” no inclou la història de la nació catalana?

Aquest llibret, breu però precís, pretén explicar quina va ser la realitat històrica de la Corona d’Aragó, descobrir el relat “exclusivista” aragonès amb el qual s’intenta reescriure la història d’aquesta Corona i finalment, proposar algunes claus per aproximar-nos a una història versemblant que no amagui cap dels seus protagonistes.



Autor: Lluís Roldan




versió per imprimir

    Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
      EDITORIAL
    L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
    35162
    Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
    Catalunya i el Mediterrani
    SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
    Subscriviu-vos al nostre butlletí
    Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
    Un historiador del segle XVI afirma que la descoberta d'Amèrica "no s'ha d'atribuir als castellans". El text diu...[+]
    Si Miguel de Cervantes es deia verament Miguel, com és que en un gran tou d'obres d'arreu del món apareix...[+]