Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Fins i tot el passat es pot modificar; els historiadors no paren de demostrar-ho."
Jean Paul Sartre (1905-1980) Filòsof i escriptor francès
PUBLICACIONS » 23-05-2012
29526

"Descoberta i conquesta catalana d'Amèrica." d'Enric Guillot

L'obra on s'exposen les evidències documentals i argumentals de la Descoberta i Conquesta d'Amèrica pels Catalans. Per Enric Guillot.

Librooks i l'Institut Nova Història es plauen a convidar-vos a l'acte de presentació del llibre:

DESCOBERTA I CONQUESTA CATALANA D'AMÈRICA
Una història reescrita pels castellans

L'obra on s'exposen les evidències documentals i argumentals de la Descoberta i Conquesta d'Amèrica pels Catalans.

Pròleg d'en Jordi Bilbeny

Article detallat sobre el llibre

Enllaç a pàgina per comprar el llibre

Notícia sobre la presentació del llibre al Telenotícies Vespre de TV3

Presentació del llibre






versió per imprimir

  1. Francesc
    16-03-2013 18:45

    Pinetell, és que titllar algú de paranoic.... en fi.... no és gaire agradable...Fixa't que -alemenys jo- no t'he tractat de manipulador ni falsari, Nomçes m'he limitat a fer.te preguntes (no contestades). Encara et faig més preguntes. Les banderes barrades són un senyal reial o no ho són? I sí són banderes reials, cal demanar-se de quins reis i sobre quin territori són reis?.... Em podries dir, si us plau, què vol dir això de "símbol reial en terres del baró!"? De quina subversio parles? De quin baró? Salutacions

  2. pinetell
    16-03-2013 01:53

    Lamento profundament que algú s´hagi sentit ofès per les meves intervencions.Però en aquest forum se´ns tracta als "vells" historiadors de manipuladors i falsaris.Puc arribar a estar d´acord amb vosaltres en la defensa del dret a decidir.Per la resta les diferències que tinc amb l´INH són abismals. Per cert que les quatre barres eren un simbol reial subversiu en terres de baró.Perquè no havia cap simbol "nacional" comúLa bandera arborada per Casanova i els defensors de Barcelona era de color carmesí amb Santa Eulàlia en una cara i un calze i una creu en l´altre.Ho diu la "vella"historiadora oficial N.Sales a la pàgina 151 de "Senyors bandolers,miquelets i botiflers".

  3. Guerau
    09-03-2013 17:47

    L'enemic principal de Catalunya són els mateixos catalans.

  4. Francesc
    06-03-2013 00:49

    Més preguntes per a Pinetell. Si les bandres barrades no eren, segons vós, banderes territorials. Aleshores què o a qui representaven? Què us sembla que vol dir "conquerir el continent americà? Què us sembla què vol dir conquerir el Regne de València i de Mallorques, Sicília, Sardenya i Nàpols? ¿Es fa en un dia en un mes en un any en deu en cinquanta o en més temps? És un acte únic, sorgit com un bolet amb les quatre-centes persones que vós dieu o és fruit d'una constància política determinada? I consti que em repugnen les conquestes. Em podeu fer cinc cèntims dels llibres que citeu, sr. Pinetell? Això de la paranoia i fanatisme patrioter són acusacions molt greus i indignes per a persones que volen saber la veritat dels fets. Senzillament, us desqualifiqueu a vós com a persona amb aquests insults. No hi ha dret! Si insulteu, no us sembla que el més ètic seria donar la cara? La pregunta que formula l'Ivan em sembla molt important.

  5. Francesc
    06-03-2013 00:25

    Per a Fon Herrera. Unes quantes preguntes. Des de quan els Àustries empren les banderes barrades durant els segles XVII i XVIII com a pabellons reals? Podries argumentar la pobresa de Catalunya i de la Corona de Catalunya i Aragó? Parles del flux monetari, però resulta que les tres primeres expedicions colombines es van finançar en ducats i el ducat era una moneda de la nostra Confederació. Podries informar-nos més sobre els suculents préstecs de Castella a Ferran II i dels diners retornats per Santàngel a la Corona Castellana? Per què són barbaritats els documents –els mapes!- que l’Enric Guillot aporta realment i no suposadament? Qui són aquests TOTS els estudiosos que coincideixen en la barbaritat a què fas referencia? En què es fonamenten aquests estudiosos? Quins arguments de pes aporten?I Quins són els documents notarials de què parles? Com podem saber quines són les paraules que Colom va deixar escrites? De quines proves parles? Per què són follies les tesis que aquí es defensen? Com es poden explicar les banderes catalanes a Amèrica?

  6. Francesc
    06-03-2013 00:01

    Per a Pinetell. Unes quantes preguntes. Qui era segons vós i segons el CEC aquest Vicenç Anes Pinçon de la vila de Pals? Ens podeu argumentar aquí per què Joan Colom i Bertran no era l’almirall descobridor? No és el pare Casas qui parlava de tot aquest genocidi? Per què no es conserva la documentació entre 1492 i 1523 –de fet, quan s’acaba el domini dels Colom a Amèrica- ? Com epliqueu que les clases dominants catalanes estiguessin en sintonía amb la monarquía? Dieu que les barres no són indicatiu de res. Aleshores, per què hi són si estaven prohibides? I si estaven prohibides, cal donar compte del motiu.Altrament, penseu que no noméses aquestes es troben en gravats, ans també en multitud de mapes. Es curiós, però el nom de Fontanilles apareix en els cronistes d’Índies. Com ho expliqueu? I encara més coses. Sí que s’ha demostrat que hi havia comerç marítim a Pals durant l’Edat Mitjana i més endavant. Darrera qüestió: podríeu millorar el vostre català escrit? Em sembla que a vós us cal també respondre a aquestes preguntes que formulo, car el coneixement avança a partir del dubte. Més que res, per apartar-nos del que vós blasmeu: el fanatisme patrioter.

  7. cesc
    21-02-2013 10:28

    Tu si que ets tronat i reaccionari pinetell. Au! ves a besar les mans del acadèmics de la història.

  8. pinetell
    21-02-2013 10:01

    Segueixo pensant que practiqueu la novel.la negra i no la investigació històrica a partir del mecanisme d´externacionalitzar els problemes reals de la història de Catalunya cap a un ubiqu enemic exterior i d´una concepció identitarista i mística de la nació,que s´assembla d´allò més a l´espanyolisme historiogràfic més tronat i reaccionari. Que les classes dominants del Principat i Comtats eren en bona relació amb l´absolutisme hispànic de Carles I és documentable,en la dècada del 1520 la revolta de les Germanies de València i de Mallorca no va tenir reflexe al Principat ja que les classes dominants fan pinya amb la monarquia.I de l´"Imperi" català d´Amèrica no hi ha ni rastre.

  9. albert
    16-02-2013 20:29

    De moment, la repeteció, sense contemplacions, del relat de la història oficial castellano-española, desprestigia la historiografia mundial, i també qualsevol brot d'intel.ligència. Que sí home, que sí, que no "varem" descobrir res, de fet, ningú descobreix a ningú, només faltaria. Però, per a Occident, en colom i els seus, van "descobrir" Amèrica, com els indígenes que van travessar Bering, deurien descobrir Amèrica, malgrat que ja hi haguessin plantes i animalons d'antuvi. Dius "valoració ponderada"...., perquè tu ho dius? ho sentencies? la resta a la foguera? lo poc que hem llegit d'ell és pobre, no té en consideració tants elements, que el mateix llibre del Guillot sembla la tesi de les tesis que evidencia les mancances i les errades i les "intencionalitats" de la majoria d'autors que han entrar a "escriure" sobre aquest periode.

  10. pinetell
    14-02-2013 17:52

    Es pot descobrir i conquerir un continent amb quatre-cents emigrants d´origen català,balear o valencià,menys de l´u% de la població europea establerta al llarg del segle XVI?.Vegeu els treballs de P.Boyd-Bowman o Pasajeros de Indias.Viajes transanlánticos en el siglo XVI,1983.És que Amèrica no va ser descoberta pels indis que van travessar l´estret del Behring?.La valoració ponderada de la veritable participació catalana en la conquesta d´Amèrica la podeu trobar en el llibre d´Ivan Armenteros:Cataluña en la era de las navegaciones.La participación catalana en la primera economía atlántica (1470-1540).La paranoia i el fanatisme patrioter de l´INH desprestigien els historiadors catalans.bv

  11. rocío
    11-02-2013 17:33

    ¿Manipulación de textos y documentos? ¿Historia manipulada? ¿En España??? andaaaaaaa, pero qué decíis https://www.youtube.com/watch?v=lvZnWdkjoTQ&feature=channel&list=UL .... bueno, a lo mejor un poquitín

  12. Fon Herrera
    24-01-2013 13:05

    Yo voy a dar dos datos incontestables , uno para contestar una pregunta que hace un comentarista y sacarlo de dudas...las banderas barradas en muchos grabados ( digo barradas, no cuatribarradas) se explicabn porque precisamente la casa de Austria usaba bandera barrada en su pabellón real y durante la mayor parte del siglo XVII y XVII es muy frecuente encontrar este tipo de representación para remarcar sus posesiones. La seguinda, haciendo referencia general a la "teoria", de la supuesta "catalanidad" del descubrimiento es quedese hace muchos años esta absolutamente documentado todo el proceso y hasta el flujo monetario...dificilmente la Corona Aragonesa podia financira viaje alguno dado que se encontraba literalmente en la ruina ( y de hecho pudo continuar su periplo mediterraneo gracias a que Fernando el Catolico consiguió suculentos prestamos de Castilla para ello) y todo el dinero que aportó Santangel fue devuelto a la Corona de Castilla...que era de donde había salido...los supuestos documentos que dice aportar el autor son absolutas barbaridades especulativas...cosa en la que coinciden todos los estudiosos de este asunto...incluo los autoizados que aún defienden con criterios serios la posibilidad remota de la catalanidad de Colón. Y el hecho fundamental es el siguiente...nada hay que pueda contrarrestar los documentos notariales autenticos que se conservan de la epoca, nada puede contrarrestar las propias palbras de Colon, nada puede contrarrestar la realidad tozuda de las pruebas...solo lamento que la comunidad cientifica siga empeñada en tener la deferencia educada de ni siquiera entrar a rebatir las locuras...porque creo que llega un momento en que esas locuras manchan el buen nombre de Cataluña.

  13. francesc
    23-01-2013 13:46

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  14. Francesc
    27-12-2012 22:03

    Asdf, és exactament a l'inrevés. El Comte de Barcelona va adquirir en donació de Ramir el Monjo el regne d'Aragó. Aleshores, neix un estat dual: Catalunya (el comte de Barcelona i tots els comtats vassalls ençà i enllà dels Pirineus) i Aragó T'agarairia que fossis més respectuós en els teus comentaris.

  15. asdf
    25-12-2012 19:46

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  16. Ivan
    10-12-2012 22:26

    Bones, a veure si algú em pot treure de dubtes sobre una qüestió que tinc desde que em vaig llegir el llibre, dos vegades i per cert molt recomanable...a la pregunta que vull fer es: Perquè en molts mapes surten arreu d'Amèrica banderas barrades i a la part europea sobre la Península no surt cap??? Ni sobre cap territori de la Nació Catalana?? Gràcies.

  17. viric
    14-11-2012 11:24

    Ei, per cert, teniu tres enllaços que no acaben d'anar bé: Enllaç a pàgina per comprar el llibre Notícia sobre la presentació del llibre al Telenotícies Vespre de TV3 Presentació del llibre -----

  18. Pere Blavet
    21-10-2012 03:11

    Roque, vosaltres també fareu riure molt quan fotem el camp i torneu a quedar com la Castella pobre, inculta i sense futur de fa 500 anys, misèria que ara heu extès a tota 'Hispania'. Llavors, quan Mallorquins i Valencians es quedin sols preguntat-se perquè coi ara són ells els cornuts que paguen el beure i comencin a parlar de pactes i estatuts i constitucions i totes aquestes paraules que us sonen tan estranyes, llavors, nosaltres ja farà temps que també estarem rient i pensant que 'sois muy divertidos jajajaja'. I tingues per segur que falta molt menys del que tu et penses per a tot això.

  19. Roque Barcia
    20-10-2012 15:48

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  20. Esteve Renom
    05-10-2012 12:37

    A la pel·lícula 'El temible burlon', amb Burt Lancaster de protagonista, els soldats 'espanyols' i les viles 'espanyoles' d'Amèrica on té lloc l'acció en la ficció, van sempre acompanyats de banderes amb les quatre barres sobre fons daurat.

  21. Tramontana
    17-08-2012 14:14

    Una dada per els que vulguin investigar-la: A l'Alt Empordà hi ha un poble que de tota la vida es diu "VILAMACOLUM" i un veïnat que es diu "VILACOLUM". Tots dos estan a uns 30 Km de la vila de Pals (d'on va sortir el descobridor) i la gent d'àllà ha dit sempre que el nom va ésser posat en honor al descobridor Colom (diuen que potser era nascut o va viure allà...). Crec que ningú ho ha investigat seriosament. Podeu ubicar-los amb el Google Earth.

  22. Carles
    05-07-2012 13:49

    Per cert, el llibre ja el vaig comprar. Però no l'he llegit pq el vaig enviar a Xile per tal de que amics meus d'allà el vagin llegint i difonent. Voldria aprofitar per agraïr la iniciativa de que hagi estat editat en tres idiomes; anglès, aragonès oriental i aragonès occidental (perdoneu-me, però no m'he pogut estar de fer broma). Això permet difondre pel món el genocidi cultural i la falsificació històrica que castella ha dut a terme fins ara contra Catalunya.

  23. Carles
    05-07-2012 13:37

    A l'estació de "Colón" del metro de Santiago de Xile hi ha un diorama on la "Sta. Maria" surt representada amb escuts amb las quatre barres. Ho podeu veure a la web de l'autor del diorama http://www.rodolfogutierrez.cl/diorama.htm Jo tinc un parell de fotos on es veu clarament, però no son de gaire qualitat ja que son qualitat turista. Perdeoneu-me, però m'agradaria afegir que penso que a comentaris fora de lloc no cal resposta, doncs s'omple la pàgina de textos que no aporten res.

  24. jordi
    02-07-2012 14:58

    Ja tinc el llibre en la meva possessió i us puc assegurar que són els 50 euros més ben invertits en molts anys! Siusplau no dubteu ni un segon a fer-vos amb una copia!

  25. Joan Colom
    06-06-2012 11:06

    A mi em fa riure la teua cultura: Ací tens una correcció de la teua ortografia per no clavar-me amb la teua sintaxi. - Soc el Cristobal Colon i jo era catala, pero catala catala, - Sóc "Cristobal Colón" i jo sóc català, però català català. - especificament era de Aragó del Est, de la mateixa Barcelona Aixo em fa riure-. - Especícifament era d'Aragó de l'est, de la mateixa Barceloa. Això em fa riure. Quan sàpigues llegir comença a documentar-te millor sobre allò que opines i després podràs argumentar amb una mica més de seny. Bon dia.

  26. Cristóbal
    03-06-2012 12:28

    Soc el Cristobal Colon i jo era catala, pero catala catala, especificament era de Aragó del Est, de la mateixa Barcelona Aixo em fa riure

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34989
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
En Pep Mayolas és un mestre del detall i de la feina ben feta, tant que sempre ens sorprèn amb una visió...[+]
Segons En Javier García Blanco, autor d'aquest article, En Lleonard va tenir relacions i contactes hispànics de...[+]
Un mapa interactiu permet descobrir els noms de carrers i places de la ciutat californiana, alguns dels quals...[+]