Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Història és, per descomptat, exactament el que es va escriure, però ignorem si és exactament el que va succeir"
Enrique Jardiel Poncela (1901-1952) Escriptor
NOTICIES » 01-05-2010
24929

1519, Imperi Universal Català

L'any 1519 Barcelona era la capital del regnes de les Espanyes, quan Carles I va ser proclamat, el mes de Novembre a Molins de Rei, emperador de l'Imperi Romà Germànic. Un imperi, en el que no es podia pondre el sol, que aplegava el Vell i el Nou món.

Molins de Rei, dia 30 de gener de 2010.
Cicle de conferències 2019 5è Centenari de l'Imperi Universal Català.

Gràcies a un acord de col·laboració entre l'Agrupació Folklòrica de Molins de Rei i l'Institut Nova Història, promovem la celebració del 2019 – 5è CENTENARI DE L'IMPERI UNIVERSAL CATALÀ a Molins de Rei. A partir del mes de gener, a finals de cada mes, podrem trobar-nos al local de l'Agrupa a 2/4 de 9 del vespre i gaudir de les conferències i conferenciants següents:

Divendres 26 de febrer
- "Capítol de l'Ordre del Toisó d'Or a Barcelona i la Festa de Sant Andreu a Molins de Rei", a càrrec d'En Daniel Ibànyez

Divendres 26 de març
- "Ferran Cortès, fill de Maria de Torrelles i el tresor mexicà a Molins de Rei", a càrrec d'En Pep Mayolas

Dijous 29 d'abril
- "Carles I rei dels catalans i senyor de les Índies", a càrrec d'En Jordi Bilbeny

Divendres 28 de maig
- Conferència: "Un Imperi Universal - La Volta al món" a càrrec d'En Manel Capdevila
- Vídeo/ponència: "L'Imperi Universal Català", d'En Josep Barba

Divendres 18 de juny
- "El pare Bartomeu Cases. Una revisió biogràfica" a càrrec d'En Jordi Indiano
- "El discurs de Molins de Rei del pare Bartomeu Cases, referent dels drets humans", a càrrec d'En Lluis Mandado

Les conferències tindran lloc a la sala d'actes de l'Agrupació Folklòrica, carrer Rafel Casanova, 26-28, entrant pel Passatge de la Sardana de Molins de Rei.

Equip de redacció de L'Institut Nova Història:

Conferència: «La censura espanyola i la història de Catalunya»
Jordi Bilbeny (30-01-2010)

- Presentació: "Institut Nova Història, una nova història pel futur", a càrrec d'Albert Codinas, President del INH. www.inh.cat

- Conferència: "La censura espanyola i la història de Catalunya" , a càrrec d'En Jordi Bilbeny

 

 

 




versió per imprimir

  1. badabada
    17-11-2014 11:33

    jo a qui no entenc es a la gent que es fica aqui, i par-lo de catalanoparlants i de la terra, no dels trolls aquest maleducats rabiosos mercenaris, no , parl-ho de gent que posa l'estelada i va a manis en formats de votació, i ara tambe us foteu enrera amb això?? porto un mes veient videos, entrevistes, presentacions i conferencies d'en senyor jordi bilbeny, i ara entenc tots els atacs del trols de l'altiplà castellà, ara entenc la negació de les universitats, ara entenc la actitud de pasota del gobern corrupte neoliberal catolic clasista retallador capitalista i mes d'insults que podem regalar-li, pero aki pas una cosa, els de aki a casa tenim que ser mes rigurosos i anar amb molt de compte, perque tot el que s'explica aki no es cap broma, te mooolt de sentit, i asobre no paren de trobar proves, es un treball de molts anys i crec no el que sobren aqui es la gent aquesta que porta tota la vida votan ciu erc o psc ect.... ara que heu votat el 9n us sentiu super importants i ara veniu aqui a dubtar de aquesta gent??? mira NOM QUALSEVOL, per dubtar d'aquesta gent has d'aoprtar proves, fets i conclusion contraries, cosa que dubto molt que puguis aconseguir , aixi que deixeu de fer la pena i de mantenir tradicions que frenen el progres d'aques pais ¡¡¡ PARA LOS TROLLS DE POR AKI LO MISMO, NO PODEIS MAS QUE REIR E INSULTAR , LO UNICO QUE SABEIS HACER, PERO ESTE TRABAJO QUE SE ESTA HACIENDO AQUI, CREO QUE EN POCOS ANYOS VISTA SERA UNA DE LAS ARMAS MAS PODEROSAS DEL SOBERANISMO DE LA NUEVA CATALUNYA, LIMPIA DE FALSOS I ENEMIGOS INTERNOS, OS MORIS DE RABIA Y ENVIDIA Y SOLO TENEIS ESTO DE VENIR AKI A REIRSE??? SABEIS, ESTA HISTORIA CATALANA OS PUEDE PARECER RIDICULA, PERO VOSOTROS SABEIS DE SOBRAS QUE LA VUESTRA ES AUN MAS RIDICULA, Y EL NERVIOSISMO QUE OS PRODUCEN LA SPALABRAS DE BILBENY NO SE VA A SOLUCIONAR VINIENDO AQUI CON ESA ACTITUD DE 15 ANYOS..... ENSERIO, LA MASSA CRITICA ESTA ALCANZADA, NO HAY MARCHA ATRAS, i els catalans que mes tardin en informarse i procurar regenerar el seu sistema de creences podrit i vomitiu, aixo no tirara endevant, pero ara mes que mai, la gent gran esteu a punt de fer un ridicul monumental, perque el jovent s'esta enganxant molt a la NOVA HISTORIA DE LA NOVA CATALUNYA ¡¡¡ salud i força per tota la gent d'aquesta web

  2. Un qualsevol
    24-10-2012 11:47

    Si us plau, prou de fer el ridícul. Segurament l'Atlàntidabera catalana i el primer Jordi de la historia va ésser proclamat Rei de Pangea??? No hi ha coses de les que preocuparnos que no sigui en dirbestiese?? Sí, sí viatgant per CATALUNYA trabarem moltes dades que ens donin la raó, pero hauríem de viatgar pel món i possiblement descobiríem que no estem sols al món. Parem de demostrar orgull de "paleto".

  3. Xavi Llobet
    28-07-2012 20:33

    Doncs jo ho trobo molt interessant i sobre tot molt creïble. Només cal anar a veure el cor de Carles V (Toisó d'or) que hi ha a la Catedral de Barcelona, el convent Jeroni de la Murtra amb el frec de Carles V que hi ha a Badalona, i l'armeria del Palau Reial de Madrid de Carles V on es troba l'armadura i l'elm de Jaume I, que segurament/probablement conservava Carles V (i que ja caldria recuperar)

  4. Enric
    25-05-2012 20:16

    Més enllà dels típics comentaris dels espanyolistes per intentar-nos desprestigiar, el testimoni d'alguns d'aquests comentaris fa palesa la ignorància en que malauradament vivim. Documenteu-vos, llegiu, i cultiveu-vos. La gent també reia quan algú deia que la terra era rodona, i al cap dels anys es va veure qui feia realment el ridícul.

  5. madridista
    15-05-2012 19:30

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  6. TXABI
    13-03-2012 00:58

    LA VERITAT ÉS LO MILLOR,ESTARÀ BÉ SABER-LA I K S'ACABIN ELS IMPERIS,INKISIDORS I COLONS/ES JA!!!!!D'UNA P...VEGADA SI POT SER D TOT EL MÓN ENKARA +BÉ,TAMPOC CAL MATA'LS NOMÉS K RESPECTIN... K N'APRENGUIN,tandbó independència x decència

  7. El teu nom
    08-03-2012 22:09

    Millor no treure massa aigua del molí. No fos que per ser reconeguts els catalans com conqueridors, el Nou Món vulgui cobrar-se dels abussos comessos per tanta colla arribada de la península.

  8. El teu nom
    08-12-2011 21:32

    Ostres Pedrin! "Imperi Universal Català" XDDDDDDDDDDXDDDDDDDDDDDXDDDDDDDDDDD....ai, ai, mare de Deu. Espero que vosaltres no rebeu cap subvencio. I will re-sendthis page to my friends. This page is hilarious! XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Sou patetics i ridiculs, "para echaros de comer aparte" Joder que risas!

  9. heil
    20-04-2011 11:30

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34990
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
En Jordi Bilbeny porta anys afirmant que En Colom va morir als 92 anys. Els seus detractors ho neguen, sense cap...[+]
En Colom va arribar al nou continent amb instruments, cartes i taules...[+]
Fa uns mesos en Cesc Garrido ens feia saber que el terme anglès marines podia ser el mateix mot català mariners,...[+]
És cert que el primer viatge de descoberta al Nou Món el va pagar la reina de Castella? A final del s. XIX...[+]