Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Recuperar el passat per construir el futur esdevé la tasca que tot ésser humà ha d'assumir
responsablement en el seu compromís amb la societat"
Simone Weil
NOTICIES » 29-04-2013
5721

El programa Té de Tot (tdt) de Televisió de Girona, entrevista En Lluís Maria Mandado

Magazín d'entreteniment i actualitat de les comarques gironines. El programa pretén acostar tots els temes que interessen, des d'una òptica gironina.

el dimarts 12 de febrer del 2013
versió per imprimir

 1. Andreu Marfull
  14-04-2014 15:05

  Molt interessants paraules, però el Quixot, ara per ara, segueix essent un llibre enigmàtic. El que és curiós és que ningú hagi intentat discernir quina història explica, i que no l'hagin enllaçat amb la tergiversació i mitificació de Santa Teresa de Jesús (sobretot quan al llibre es diu que la "Teresa" és la clau de l'obra). Si a més a més analitzes una hipotètica família catalana que complia tots els requisits per ser-ne l'escollida (i comproves que s'explica la seva vida a l'obra), i la ocultació de la seva perseció en vida pels tribunals inquisidors de diverses ciutats castellanes (fins a mitjans del segle XX no es va saber), ja tenim dos coses resoltes, d'on venia la inspiració i quina va ser la seva motivació. La pregunta doncs que cal fer és, qui va ser Cervantes?, era d'aquella família que va haver d'acceptar una suplantació de la seva identitat a canvi de prestigi i privilegis?, i si fos aquest el cas, de qui es tractava? doncs d'una dona, monja, aventurera i amb molts bons contactes.... com en Lope de Vega, amic també dels ducs d'Alba en època de Santa Teresa de Jesús. Ah, i aquesta dona, la Teresa catalana, venia d'un llinatge on el seu escut era un cèrvol, bé, millor dit una cèrvola.

 2. Albert
  06-05-2013 12:14

  EN AQUESTA PÀGINA SOVINTEJA BARREJAR NAPS AMB COLS. MOLTS COMENTARIS ESTAN DESUBICATS, I NO CORRESPON A AQUESTA PÀGINA EL FET DE PUBLICAR-LOS, NI ALS INTERESSATS NI ALS INVESTIGADORS, ANALITZAR-LOS. SI PODEU-SABEU-CAPACITEU, FEU EL FAVOR DE CENYIR-VOS A LA DISCUSSIÓ-COMENTARIS SOBRE EL DOCUMENT QUE EL WEB MOSTRA. LA RESTA, NO CAL QUE ESMERCEU FORCES EN TRACTAR EL TÚNELS, LA INDEPENDÈNCIA, L'ESPOLI FISCAL, I ELS IMPROPERIS AL WEB, ENTRE D'ALTRES. US HO AGRAIREM TOTS PLEGATS. GRÀCIES

 3. Aspanish
  30-04-2013 16:36

  Si los malvados españolistas y colonos no animamos el cotarro en el INH, esto se convierte en un auténtico cementerio... Comentarios incendiarios como los del forero Guerau son más necesarios que nunca para atizar el fuego de esta página, y la de tantos otros, ya que si no moriría por inanición. ¡Un saludo!

 4. Guerau
  29-04-2013 22:44

  Per cert, la conquesta de les canàries per part dels catalans va quedar enfosquida i obscura per la intervenció del Regne de malloques... que duia un estira i arronsa amb el casal de barcelona, aliant-se amb els francesos i castellans i aant contra Catalunya... aquest error inmenes de jaume I el vàrem pagar molt car els catalans.. després els trastàmara continuarien amb aquest obscurantisme per definitavent els habsburg apropiar-se tots els territoris per a Castella.

 5. super
  29-04-2013 20:07

  Cop d'Estat no sé. Però que Ferran d'Antequera estava plantat amb el seu exèrcit a l'espera de la ressolució de Casp és un fet. El tal Jaume d'Urgell li va posar ben fàcil.

 6. joankeops@gmail.com
  29-04-2013 19:54

  El segle d'Or català

 7. Ruc, molt ruc
  29-04-2013 18:45

  Llamar "golpe de Estado" a los "Compromisos de Caspe de 1412", y que el nacionalismo catalán ha inoculado a todos los incautos catalanes como sinónimo del "pactisme català", me parece una soberana estupidez. Y si se produjo la llegada de una familiar real, de origen castellano, fue porque por aquí había -como se dio en toda la Europa mediaval-, mucho hijo bastardo, y que no era óptimo para regir los destinos de los reinos de la Corona de Aragón. En Castilla, Enrique II fue una rara excepción, ya que él si que lo fue, y acabó inaugurando una dinastía, ¡qué mira tú!, acabó por recuperar el viejo sueño de unidad peninsular visigótica, y que todos los íberos tuvieron, y algunos todavía tenemos (iberismo).

 8. lluis M. Mandado i Rossell
  29-04-2013 16:19

  Atenció! Comença al minut 3, 30 segons.

 9. cesc
  29-04-2013 16:12

  Ara que toques el tema dels Tratámara. A diferència dels Habsburg, (Carles d'Àustria o Habsburg; Felip II o Habsburg) i dels Borbons (Carles IV de Borbó; podeu mirar el quadre de Goya, “la família de Carlos IV”), aquests usen el seu nom i els seus colors sent reis d'altres territoris. Curiosament, els Trastàmara quan accedeixen al tron català renuncien al seu nom, i passen a dir-se Aragó, també passen a utilitzar els colors dels Aragó. A Caterina d’Aragó (Reina d’Anglaterra) no l’anomenen Caterina Tratàmara, a Beatriu d’Aragó (Reina d’Hongria), no l’anomenen Beatriu Trastàmara, en canvi ho són. Sembla que els Tratàmara ens vulguin convencer de que ells són nosaltres. No s’entreveu un orgull Tratàmara en els reis catalans d’aquest origen. Aquí teniu a Alfons el Magnànim (Tratàmara). Representació Heràldica eqüestre d'Alfons el Magnànim: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Roy_d%27Arag%C3%B3n.jpg

 10. Guerau
  29-04-2013 13:59

  1400 1500 1600 tot està manipulat...exactament coincideix amb el colp d'estat dels trastàmara (nissaga reial castellana) a la Corona de Catalunya.

Afegeix-hi un comentari:

Per poder deixar comentaris us heu de registrar:


  EDITORIAL
Article editorial d'En Jordi Bilbeny arran de les intencions de la CUP Barcelona d’enretirar el monument a En Cristòfor Colom de la ciutat comtal.
19862

Aconseguits 3530€
de 3500€
Queden -1 dies

Més informació
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí HI HA QUINZE
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Qui eren els ambaixadors de Ferran el Catòlic a Roma? Pot ser que en el moment de màxima puixança de la Nació,...[+]
Pep Comajuncosa analitza les connexions de Calixt III amb la casa reial...[+]
Sabies que els noms valencians de Timor, Pego i Aitana es repeteixen idèntics a Indonèsia, a l'illa de Timor?...[+]
En Felip Rodríguez ha trobat un text que explicita de forma incontestable que el famós pintor de l'alt...[+]