Accediu  |  Registreu-vos-hi
"L'únic deure que tenim amb la història és reescriure-la."
Oscar Wilde (1854-1900) Dramaturg i novel·lista
OPINIó » 09-05-2016  |  CENSURA I LA MANIPULACIó
3492

La Universitat Nova Història, Sí

En Ferran Mozas defensa els fonaments i els continguts intel·lectuals de la Universitat Nova Història de Montblanc

Número 676 de la revista Serra d'Or, d'abril del 2016

[Carta publicada a la revista Serra d'Or d'abril del 2016]

El Sr. Antoni Carreras i Serra publicava, el passat mes de gener, una lletra en aquesta secció sobre la, segons ell autoanomenada, Universitat Nova Història que es va esdevenir a Montblanc; deixant de banda que quan algú anteposa el mot "autoanomenat/da" ja està prejutjant negativament (qualssevol organització, esdeveniment, o equip de futbol es posa a si mateix un nom, és a dir s'autoanomena, la qual cosa és el més corrent), les opinions del Sr. Carreras no deixen de ser molt poc informades:

Si creu que n'hi prou de llegir els treballs de Luís Ulloa per creure que Colom era català (treballs que en Jordi Bilbeny ha multiplicat amb escreix arribant a detalls que l'Ulloa no va poder aconseguir), n'hi hauria prou que el Sr. Carreras llegís els innombrables treballs publicats a la pàgina web de l'Institut Nova Història o en nombrosos llibres, documentals i pel·lícules, per  veure que totes les afirmacions dels "historiadors més o menys aficionats" de l'INH són tan fiables o rigoroses com les de l'historiador peruà. És més, si es prengués la molèstia de consultar tota aquesta documentació, podria comprovar que les tesis dels investigadors de l'Institut Nova Història estan fonamentades en multitud d'indicis, fonts, evidències o documentació que, en la gran majoria de casos, són molt superiors, de més qualitat i fiables, que les "veritats" absolutes de la història oficial que, en més casos del que seria desitjable, es basen en afirmacions retòriques, relats basats en versions orals que han anat distorsionant-se amb el temps, sense cap base científica, cròniques ideals escrites per personatges a sou del governant o rei de torn o, simplement, provinents de la censura d'estat.

Si alguna cosa han fet i fan els investigadors de l'INH és, justament, estudiar gramàtica històrica, però també comprovar que, durant segles, tota publicació editada als regnes hispànics havia de passar per la censura d'estat, per comprovar l'adequació a la realitat oficial, no contradir els fets que els poders consideraven autèntics i traduir, retocar o manipular allò que no era convenient: o creu el sr. Carreras que durant els segles XV al XIX hi havia algun historiador, mereixedor de tal nom, que es guanyés la vida fent història? Només hi havia cronistes oficials.

Per això les batalles del Bruc i de Bailén, segons el relat que es fa a l'Arc de Triomf de París, són batalles guanyades pels francesos. I per això, la suposada partida de naixement de Cervantes, a Alcalà, és falsa. O podrà comprovar  com, a banda del que afirmen els estudis de l'INH, a la Wikipèdia l'escut d'Hernan Cortés conté, sorpresivament, l'emblema dels comtes del Pallars i Ribagorça i les quatre barres catalanes, i això que era, segons la història oficial, d'Extremadura...

Ignorants i provincians són aquells que, davant de determinades veritats oficials, prefereixen acceptar-les com a bones, sense qüestionar-les ni plantejar-se els molts dubtes raonables que es poden presentar.

Ferran Mozas

pag



Autor: Ferran Mozas




versió per imprimir

  1. Exodus
    18-05-2016 14:41

    Excel·lent comunicació, senyor Mozas. I la referència aportada per Detox defineix acuradament les reaccions de l'academicisme crèdul davant les novetats que aporta l'INH. Bona feina, gent de Nova Història!

  2. Gracienc
    11-05-2016 09:39

    Impressionant la referència de DEtox: potser caldria incorporar-la al títols que es sobre-impressionen dalt de tot del web ?

  3. Detox
    10-05-2016 16:35

    Ferran: Molt bona resposta i molt diplomàtica. Sense ser-ho, podríem recordar al Sr Antoni Carreras l'afirmació de Dresden James: La commoció inicial d'una veritat és directament proporcional a cuan profunda la mentida va ser creguda. Que el món fos rodó no és el que va agitar a la gent, sinó el fet que no fos pla. Quan un paquet ben empaquetat de mentides s'ha venut a poc a poc a les masses, generació darrera generació, la veritat sembla completament absurda i els seus portaveus uns bojos per lligar ".

    "A truth's initial commotion is directly proportional to how deeply the lie was believed. It wasn't the world being round that agitated people, but that the world wasn't flat. When a well-packaged web of lies has been sold gradually to the masses over generations, the truth will seem utterly preposterous and its speaker a raving lunatic.” DRESDEN JAMES

  4. Joan soldevila
    10-05-2016 12:52

    Interessant reflexió sobre allò que representa la història tal com ens l'han ensenyat

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34996
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Es confirma, a nivell pràctic, la tesi que els catalans eren coneguts o confosos per...[+]
La Biblioteca Nacional de la capital francesa conserva un exemplar complet del text del segle xv del qual es creia...[+]
Els Gualba són una nissaga de polítics i homes de lletra prou importants de la Catalunya dels segles XV i XVI....[+]
Es diuen Malvines les Illes Falkland perquè uns francesos els van posar aquest nom en record del port de...[+]