Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Quan llegeixis una biografia, tingues present que la veritat mai és publicable."
George Bernard Shaw
ARTICLES » 13-06-2021  |  COLOM, CATALà
2846 lectures

La descoberta d'Amèrica, pagada per Catalunya

Ens ha arribat aquest ja antic però del tot vigent article que En Quico Sellés va escriure el 14 de juny del 2012 per al diari digital Nació Digital. El finançament del projecte colombí acredita la paternitat catalana de l'expedició.

Conferència organitzada al Centre Català de Negocis

L'historiador Jordi Bilbeny ha fet una clau de volta més en la seva croada per acabar amb "l'espoli històric que suposa la conspiració per convertir la descoberta d'Amèrica en un projecte de Castella". Aquest vespre, en un acte organitzat pel Cercle Català de Negocis, Bilbeny ha exposat un nou argument, el finançament del projecte per acreditar la paternitat catalana de l'expedició.

Segons Bilbeny, la descoberta del Nou Continent per part de Cristòfol Colom -català també segons la mateixa investigació- "fou finançada íntegrament per la Cancelleria Reial Catalana". Els arguments aportats per Bilbeny rauen  en  la moneda que va utilitzar en els pagaments i la documentació que, segons l'historiador, certifica aquesta tesi.

Segons explica Bilbeny, el 1492, any de la descoberta, la moneda de curs habitual al Principat de Catalunya, al Regne de València i Nàpols era el ducat, moneda amb la qual es van pagar als mariners que van participar en l'expedició. De fet, a Castella les monedes de transacció habitual encara eren de matriu islàmica. A més, segons Bilbeny, la documentació dels pagaments i garanties es va registrar a l'Arxiu Racional de Barcelona, detall que reblaria la teoria que el fiador econòmic del descobriment d'Amèrica fou la Cancelleria Catalana. Per Bilbeny, aquesta és una prova més de la manipulació històrica que ha patit un dels principals descobriments de la història per tal d'atribuir el seu èxit a la corona castellana.

per Quico Sallés

Barcelona, 14 de juny de 2012 a les 21:05

https://www.naciodigital.cat/noticia/43857/descoberta-america-pagada-catalunyaAutor: Quico Sallés
versió per imprimir

Comentaris publicats

  1. Frede
    14-06-2021 21:13

    I seguim pagant en l'actualitat. I seguirem pagant fins que no traiem les urpes de l'estat espanyol sobre la nostra terra. Espero que un dia, un hacker agosarat, entri a Hisenda, i ens pugui dir exactament la dimensió de l'espoli que, un servidor, està convençut que ha de ser molt més que els minsos 20.000 milions d'euros. Homeee! "¡Yo no soy tonto!". Quan Zapatero va decidir publicar-ho també ho va retallar per evitar un escàndol. De lògica aclaparadora. De la mateixa manera que els dictadors envernissen i edulcoren el nombre de víctimes assassinades. És un clàssic.

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34011 lectures
22è Simposi - Presentació
Francesc Robusté - Cap a una Història científica
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
La Biblioteca Nacional de la capital francesa conserva un exemplar complet del text del segle xv del qual es creia...[+]
Són de Quevedo tots els poemes atribuïts a Quevedo? O com passa al llarg de tota la història de la literatura...[+]
Tot seguit us mostrem una sèrie de quadres d'En Ferran Cortès, mes conegut per la historiografia oficial com...[+]
L'Albert Ferrer descobreix en un viatge a l'illa Aitutaki de Nova Zelanda que els seus habitants condimenten les...[+]