Accediu  |  Registreu-vos-hi
"No saber el que ha succeït abans de nosaltres és com ser nens per sempre"
Ciceró (106 AC-43 AC) Escriptor, orador i polític
ARTICLES » 29-07-2018  |  PROJECTE COLOM
3418 lectures

La rèplica de la nau de Cristòfor Colom arriba a Portvendres

L’Institut Nova Història recomana per a aquestes vacances la 5a Universitat Nova Història a Montblanc i una anada a Portvendres, a la Catalunya Nord, per visitar-hi entre l’1 i el 12 d’agost una rèplica de la Nau «Santa Maria» de l’almirall català i descobridor d’Amèrica Cristòfor Colom. Notícia de la revista digital nord-catalana «La Clau».

Escut de Portvendres (font wikipedia)

El vaixell "Santa María" va arribar a Amèrica el 12 d'octubre de 1492

La Santa María, rèplica del vaixell llegendari de Cristòfor Colom farà una estada al port de Portvendres entre el 31 de juliol i el 13 d'agost.

El port de Portvendres rebrà la rèplica perfecta del vaixell Santa María, entre l'1 i el 12 d'agost. Aquesta embarcació mítica, entre les més famoses de la humanitat, va tenir un paper major quan els europeus van descobrir Amèrica. Després de més de dos mesos de navegació, el 12 d'octubre de 1492, la Santa María, capitanejada per Cristòfor Colom, va abordar l'illa de Guanahani. Mentrestant, aquest vaixell almirall havia hagut de fer una escala a Canàries, a l'illa de La Gomera, per avituallar-se i reparar el seu timó. La rèplica del més gran dels tres vaixells utilitzats pel navegador al servei de la cort d'Espanya és perfectament fidel a l'original. Pesa 200 tones, té 29 metres de longitud i 8 metres d'ample. L'autor de la primera travessia de l'oceà Atlàntic en deia d'aquesta nau "la capitana" o "la Nao", com una "nau", en llengua catalana.


Rèplica de la nau Santa Maria. Ajuntament de Portvendres
La Clau
Actualitat 
CULTURA
21.07.2018 03.00h
Dissabte, 21.7.2018. 03:00h
https://www.la-clau.net/info/la-replica-de-la-nau-de-cristofor-colom-arriba-a-portvendres-11969


versió per imprimir

Comentaris publicats

 1. CescT
  29-07-2018 23:16

  A mi em sembla que aquestes creus que es veuen a les veles són la creus de l'Ordre de la Mercè

 2. Santo Job
  29-07-2018 22:50

  No tenemos claro si la Santa María, más conocida como La Gallega, era una carabela o una carraca. En el diario transcrito por el padre Las Casas se habla de "tres carabelas", Oviedo también habla de tres carabelas, pero también se la denomina "nao", término genérico para una nave, palabra tomada prestada del catalán mucho tiempo atrás.

  En los documentos, por ejemplo, vemos esto:

  AGS, RGS,LEG,149305,4. Facultad a Juan de la Cosa, vecino de Santa María del Puerto, para sacar trigo de Andalucía y llevarlo a Guipúzcoa y Vizcaya. Merced que se le hace en remuneración de la nao perdida en el viaje que hizo por mar acompañando a Cristóbal Colón, en que fueron descubiertas las tierras de la Indias.

  AGS, RGS,LEG,149402,130. Facultad a Juan de la Cosa, vecino de Santa María del Puerto, -en remuneración de la nao en que iba por maestre, perdida en el viaje en que "fueron descubiertas las tierras e islas de la parte de las Indias"-, para sacar de Andalucía, excepto de Sevilla y de su tierra, 200 cahices de trigo, con condición de que lo haga en el término de nueve meses y que lo lleve a Guipúzcoa o a Vizcaya, concediéndosele exención del pago de derechos, salvo los del Almirante Mayor de la mar.

Afegeix-hi un comentari:

Per poder deixar comentaris us heu de registrar:


  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
30272 lectures

9a-UNH

Víctor Cucurull - Gelmir, el misteriós bisbe fundador de Santiago de Compostel·la
Montse Camps - La primera carta d’En Colom demostra que era català
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Els catalanismes i catalanades que es troben a l'obra del Marquès de Santillana són el resultat normal d’un...[+]
Quins fets ens narren els vitralls d'aquesta catedral belga? Com s'hi ordenen els escuts d'armes i els símbols?...[+]
En un viatge a Malta, en Pere Alzina es va adonar de la gran quantitat de noms catalans encara vius a l'illa, tant...[+]
Què hi fa la bandera espanyola en una rèplica històrica de la nau Victòria? ¿Per què en aquesta rèplica...[+]